AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-08-2009, 07:16   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Akıl almaz kur'a

Aydın Doğan'ın şirketlerine verilen vergi cezalarıyla ilgili açılan mahkemelerde akıl almaz olayların yaşandığı ortaya çıktı. İstanbul'da toplam 11 Vergi Mahkemesi bulunmasına rağmen, Aydın Doğan'ın dosyalarının hep 4 mahkemeye düştüğü belirlendi.



60 DAVA AÇMIŞ
Doğan Grubu vergi cezaları ile ilgili olarak, son 7 ayda toplam 60 dava açmış. Bu davalar, ilginç bir şekilde sadece 4 mahkemeye düşmüş. Bunlar arasında rakamsal olarak en yüksek miktarların söz konusu olduğu vergi kaçakçılığı ile ilgili davaların tamamı ise İstanbul 6. Vergi Mahkemesi'ne düşmüş. Geçtiğimiz hafta Doğan Grubu'na aracılık yapan iki kişinin 7 saat görüşme yaparak yeni açılan davaları yine bu mahkemeye düşürmeleri de dikkat çekmişti.

Doğan Grubu'nun İstanbul Vergi Mahkemesi'nde son 7 ayda açtığı davaların 22'si 1. Vergi Mahkemesi'ne, 20'si 4. Vergi Mahkemesi'ne, 10'u ve en kritik olanları 6. Vergi Mahkemesi'ne, 7'si ise 9. Vergi Mahkemesi'ne düşmüş. 11. Vergi Mahkemesi'ne ise sadece 1 dava açılmış. Geri kalan 2. Vergi, 3. Vergi, 5. Vergi, 7. Vergi, 8. Vergi ve 10. Vergi Mahkemelerine ise nasıl olduysa Aydın Doğan'ın davası hiç düşmemiş.

İstanbul'da toplam 11 Vergi Mahkemesi olmasına rağmen, Aydın Doğan'ın açtığı 60 davanın nasıl olup da sadece 4 mahkemeye düştüğü ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşurken, olayın perde arkasına ilişkin ilginç iddialar gündeme geliyor.

OLAYIN PERDE ARKASI
Normalde Adalet Bakanlığı tarafından kurulan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemi sayesinde, davaların görüleceği mahkemeler, bilgisayar ortamında otomatik olarak belirleniyor. Kanundaki istisnalar hariç olmak üzere, hiç kimseye mahkeme seçme hakkı verilmiyor. Davacı tarafın, nöbetçi mahkemeye yaptığı müracaat sonrası, dava dilekçeleri harç tahsili amacıyla vezneye sevkediliyor. Veznede gerekli işlemler yapıldıktan sonra memur, UYAP sistemi için düğmeye basıyor ve davanın görüleceği mahkeme numarası bilgisayar ortamında otomatik olarak belirleniyor. Normal durumlarda işlem bu şekilde işliyor.
Fakat Aydın Doğan'ın 60 davası, 11 mahkeme içinde eşit olarak dağılması gerekirken, nasıl oluyorsa sadece 4 mahkemeye düşüyor. Bu davaların arasında ise en kritik olanları özellikle 6. Vergi Mahkemesi'ne düşüyor. Bunun hilesi var mıdır? Konu ile ilgili görüştüğümüz konunun uzmanları bu işte bir hile olduğunu, normal şartlarda 60 davanın sadece 4 mahkemeye düşmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar. Uzmanlara göre veznedeki memurun, bazı kurnazlıklarla, açılan davaları, önceden belirlenen mahkemeye düşürmek için, UYAP sisteminin açıklarından faydalanmasının söz konusu olabileceğini belirtiyor.

İŞTE UZMANLARIN SIRALADIĞI MUHTEMEL MAHKEME SEÇME HİLELERİ
Birinci yol: Sisteme bilgileri girdikten sonra düğmeye basıyor, eğer uygun mahkeme gelmezse, “eksik evrak” gerekçesi ile işlemi onaylamayarak iptal ediyor. Bu şekilde uygun mahkemeye düşünceye kadar bilgiler tekrar tekrar sisteme giriliyor.

İkinci yol: Memur, mahkemelerin doluluk durumunu takip ediyor ve hedeflediği mahkemenin diğerlerine göre göreceli olarak daha boş olduğu durumda, ilgili dosyayı sisteme girip düğmeye basıyor.

KEMAL GÜMÜŞ - MURAT ALAN/VAKİT


 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-08-2009, 07:17   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi