AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-17-2009, 08:51   #1
Kullanıcı Adı
menes
Post Orduya 'peygamber' ismi veren tek ülke
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İskele Sancak’ta Avrupa Birliği sürecinde gelinen son noktayı değerlendirirken, Erhan Çelik’in konuya ilişkin sorularına cevap verdi.
Katılım süreci başta olmak üzere Türkiye'de son bir yıldaki gelişmeleri değerlendiren, AB Komisyonu tarafından hazırlanan İlerleme Raporu açıklandı. Açıklanan son ilerleme raporunun ardından son durum ne? Rapor ne diyor? Türkiye gerçekten AB üyesi olabilir mi? Türkiye’nin AB üyesi olmasının önündeki engeller neler? Türkiye’mi AB’ye muhtaç, yoksa AB mi Türkiye’ye muhtaç.
Başmüzakereci Bağış, Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nda Türkiye'ye yönelik dikkat çeken tespitlerde bulundu.
Bakan Bağış, Avrupa Birliği ile ilgili kurulan komisyondaki tartışmaya da değinerek çetelerin avukatı ile kimi kastteği sorusuna "sözü kim üzerine alınıyorsa ona söylüyorum. Muhalefet çeteleri savunmuyorsa kalkar bunu söyler" dedi. Bağış, komisyonda yaşanan tartışmanın parlamenter demokrasinin tuzu biberi olduğunu muhalefet ve iktidarın yine birlikte çalışacağını söyledi.
Bağış, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik bundan öncede raporlar yayınlandığını, 98'den bu yana yayınlanan raporlar içinde en müspet raporun bu rapor olduğunu dile getirirken geçen yıl açıklanan raporda Ergenekon davasına vurguda bulunulduğunu ancak bu yılki raporda Ergenekon operasyonunun Türkiye için bir fırsat olarak görüldüğünü açıkladı.
Bakan Bağış, Ergenekon davası dolayısı ile ilgili gözaltına alınan ve yargılananların kısa sürede hakim karşısına çıkmasını ve masum ile gerçek suçluların biran önce tespit edilmesini istediğini dile getirdi. Bağış, emekli bir komutanın davaya ilişkin ifade vermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

ORDUYA YAKLAŞIM
Bağış, Türkiye'de ordunun çok özel bir yeri olduğunu ve Peygamber ismini ordusuna veren tek ülke olduğunu dile getirdi. Bakan Bağış, Avrupa Birliği'nin tüm tespitlerine karşın Türkiye'ye karşı haksızlıklar da yapıldığını Türkiye'nin çabalarını yeterince görmezden geldiğini zaman zaman yapılan açıklamalarla bu uğurda çaba verenlerin morallerini bozduğunu anlattı.

YENİ ANAYASA İHTİYAÇ MI
Bakan Bağış, Türkiye'nin çok daha şeffaf ve bağımsız bir yargı sistemine kavuşması için bakan Ergin'in yoğun çaba harcadığını dile getirdi. Bağış, Türkiye'nin çok iyi bir anayasaya kavuşması için muhalefetin mutlaka desteği olması gerektiğini dile getirerek AK Parti'nin Anayasa değiştirmeye yönelik adımlarının parti kapatmaya kadar sorunların çıkmasına yol açtığını anlattı. Bağış, Avrupa'da birçok avrupa ülkesinin ombudsmanlık gibi bir kurumla işleri yürüttüğünü krizleri daha kısa sürede aştığını ancak Türkiye'de buna müsade edilmediğinin de altını çizdi.
Türkiye Rumlara limanları açacakmı sorusuna ise Bağış, KKTC'ye uygulanan haksız izalasyon son bulursa biz de limanları açarız. Türkiye Limanlara karşılık AB'den bir şartı var Türkiye'nin şartları yerine getirilirse Türkiye limanı açar. KKTC'ye yapılan çifte standart düzeltilmediği sürece Türkiye'den farklı bir beklenti içinde olmasın.

DOĞAN'A KESİLEN CEZA VE RAPORDAKİ AYRINTI
Doğan Grubu Avrupa İlerleme Raporu'na yönelik değerlendirmede kendilerine kesilen cezayı ön plana çıkardı. Çok yanlış bir yaklaşım var. Vergi cezası bir bankaya kesilseydi tüm bankacılık sistemi çökertilecek mi denecekti. AB kuralların farkında ben dahil hiçbir bakan var olan bazı kuralları değiştiremez. Yasa ve mevzuatlar belli. Vergi cezası ile ilgili firmaların yargıya gitme hakları var. Bahsedilen firmanın da yargıya gitme hakkı vardır. Haksız bir dava ise yargıya gidip kazanırlar isterlerse Maliye Bakanlığı ile de uzlaşmaya varırlar. Verilen cezanın yargı ile hiçbir akalası yoktur.

BEDELLİ ASKERLİK MÜMKÜN OLUR MU
Bakan Bağış bedelli askerlikle ilgili soruya değinerek bu konuda yetkili kişi olmadığını ancak Türkiye'nin terör belasından kurtulması halinde bu konunun daha ciddi bir şekilde ele alınabileceğini savundu. Bağış, bedelli askerlik isteyen kesimin özellikle terörün sona ermesi konusunda baskı unsuru olabilecek yaklaşım içinde olmasını istedi.

HABER7

 

menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
egemen bağış, haber7, ordu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi