10-11-2009, 20:40 | #1 |
Masal
Çocuktum her şeyi anladığımı sanıyordum Sonra büyüdüm, bombaların ve bankaların Dağlardan ve ırmaklardan daha fazla olduğunu gördüm Bahçıvanlar generallerden Menekşeler mermilerden daha azdı Yenilmişti dünya Yenilmişti dünya Duanın özgürleştiren rüzgarı Çekilmişti yüzlerden İnsanlar dua değil Yönetmelik okuyordu Nükleer artıklar ve çok uluslu yalanlarla kirlenmişti yüzümüz Teknolojinin o yok edici, O gri gölgesi düşmüştü yüzlere Yenilmişti yüzümüz Ve görüntü aynıydı Bütün aynalarda Her şey çok açıktı Herkes kimsesiz Herkes bir şeyin yoksuluydu Hepimiz aynı anda yenilmiştik Ve şarkılarımız kederliydi Yanlış bir zamanda mı yaşıyordum ? Çekip gitse miydim ? Hayır! Ne yanlış bir zamanda yaşıyordum Ne de çekip gidecek bir yer vardı Her yer aynıydı Kaldım Sürekli çağıran ve ayrım yapmayan toprak Nasıl olsa beni de çağıracaktı! * * * Masal dünyanın bittiği yerde başlar Biliyorum klasik zamanlarda değiliz artık Ve masallar böyle anlatılmaz Biliyorum! Ben hiç masal yazmazdım Dünya sisteminin hepimize anlattığı masal Kötü olmasa bu kadar Biliyorum! Bir karınca türküsünden daha hafif olacak sesim Biliyorum! İnsanların birbirlerine olan yabancılığı büyüyecek Dünya küçüldükçe Biliyorum! Telefonlar oldukça insanlar birbirini görmeyecek Biliyorum! Birbirimizi hiç görmeden ölücez Her şey için tek şey diliyorum Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın M.İdris Zengin
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-21-2009, 23:06 | #2 |
Okuduğunuz için ben teşekkür ederim başkanım..
Satırlara işlenen hüzne şahit oluyor ve ben de niyaz ediyorum: Her şey için tek şey diliyorum Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın |
|
10-22-2009, 12:15 | #3 |
Her şey için tek şey diliyorum
Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın Amin kardeşim amin... Ne güzel bir masal dı demeyi isterdim...Ama sadece acı gerçekler bunlar... |
|
10-25-2009, 16:43 | #4 |
Yorumun için ben teşekkür ederim dua kardeşim..
Hayat.. Yaşadıkça insanı içine çeken bir hortum.. İçinde olduğumuz müddetçe gerçekliğine eremediğimiz de bundandır belki.. Birgün tüm acıların bir masal olacağı da hakikat ama.. Tüm acılar bir gün masal olacak.. Bir bahar masalına dönüşecek herşey.. Eğer bu yolda "O"nun ellerini bırakmadıysak... |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|