AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-01-2009, 12:48   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Konferansta Polise Fişlemecilik Çekimi Yaptırılmadı
Konferansta Polise Çekim Yaptırılmadı

İLKAV Başkanı Mehmet Pamak’ın katıldığı konferansta çekim yapmak isteyen polis, Pamak ve konferansı organize eden İlke-Der yetkilileri tarafından engellendi. Mahkeme kararı olmadan polisin çekim yapamayacağı belirtildi.



İlke-Der'in her yıl düzenlediği konferanslar dizisinin ilki, 30.10.2009 tarihinde İLKAV Başkanı Mehmet Pamak'ın konuşmacı olarak katıldığı "Emperyal Projeler İstikametinde Türkiye'de Değişim ve Müslümanlar" konferansıyla başladı. Çorum Belediyesine ait Turgut Özal Konferans salonunda gerçekleştirilen programa yoğun bir katılım oldu.

Konferans başlangıcında İlke-Der başkanı Selim Özkabakçı program esnasında salon içerisinde video çekimi yapmak isteyen emniyet görevlilerinden çekim izni alıp almadıklarını, aksi takdirde çekim yapamayacaklarını kendilerine bildirdi. Emniyet görevlisi memurlar, çekim izni aldıklarını ifade ettikten sonra Çorum Valiliği'nden aldıkları belgeyi gösterdiler. Bu arada Mehmet Pamak ve Selim Özkabakçı valiliğin emrinin hukuki olmadığını dolayısıyla söz konusu belgenin de hukuki olmadığını, burada konferans için bulunan topluluğun içerisinde çekim yapmaya haklarının ve yetkilerinin olmadıklarını, konferansı tertip edenlerden izin alınmadıkça çekim yapılamayacağını, ancak mahkeme kararıyla çekim yapılabileceğini ifade ederek emniyet görevlilerine itiraz etti. Ardından emniyet görevlilerinin emniyetten bir amirin geleceğini söylemelerinden sonra yarım saat kadar beklendi. Akabinde gelen amir, kesinlikle çekim yapılacağını ve bu konuda taviz mümkün olamayacağını bildirdikten sonra, Mehmet Pamak "Biz bir özgürlük mücadelesi veriyoruz, hem özgürlük mücadelesi verip hem de bu dayatmayı kabul etmemiz mümkün değil bu şartlar altında sunum yapamayız" diyerek Valiliğin bu tavrını protesto etmek amacıyla salondaki herkesle birlikte salonu terk edeceğini kendilerine bildirdi.

Daha sonra salona dinleyicilerin tarafına geçen Mehmet Pamak gelişen olaylar hakkında salondaki dinleyicileri bilgilendirerek, ülkenin içinde bulunduğu görece rahatlama ortamında tekrar eski fişleme dönemlerine dönülmesinin kesinlikle kabul edilmeyeceğini ve yıllardır bu mücadeleyi veren bir Müslüman olarak sunum yapmayacağını dinleyicilere ifade etti. Mehmet Pamak devamında şunları söyledi "Çorum Valiliği hukuksuz ve keyfi bir şekilde fişleme mantığıyla hareket etmekte. Sözde ülkede özgürlüklerin önü açıldı. Fişleme hastalığı devam ediyor. Eğer biz bu zulme sessiz kalırsak 10 yıl geriye gideriz. Biz bu konularda çok bedel ödedik, yargılandık ve bunu protesto ediyoruz.Elbette ki kim olursa olsun konuşmalarımızın kaydedilmesinden asla bir korkumuz ya da çekincemiz yoktur. Biz açık alan ya da kapalı salon her yerde kimliğimizi izhar eder, mesajımızı açıkça ortaya koyarız. Ancak sergilenmeye çalışılan hukuksuzlukları kabul edemeyiz. Burada bir dayatma söz konusu ve buna sessiz kalmamız söz konusu olamaz... Aslında bu gece sunumumda anlatmakta istediğim konuyu Çorum Valiliği açıkça ortaya koymuş oldu. Biz Çorum Valisinin de özgür olmasını istiyoruz." dedi. Mehmet Pamak alkışlarla kürsüden indi.

Akabinde kürsüye gelen İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı yapılan engellemenin sorumlularını kınadığını dile getirdi ve polisin fişleme mantığıyla yapmak istediği görüntülemeden vazgeçmediği için programı iptal ettiklerini söyledi.

Mehmet Pamak ve Selim Özkabakçı'nın bilgilendirmesinden sonra salona gelen Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkerim Bolat, kendilerinin yanlış anlaşıldıklarını, görevli arkadaşların konuyu anlayamadıklarından, bilgisizliklerinden ötürü bu sorunun yaşandığını dile getirdi. Gelişmeleri haber yapmak için görüntü alan yerel gazetelerin muhabirlerine, agresif bir üslupla, çekim yapamayacaklarını(!) belirterek "Kimden izin aldınız da çekim yapıyorsunuz, alın bunları, alın ellerindeki görüntüleri" diyerek mahiyetindeki memurlara emir verdi. Gazeteciler bu zamana kadar görevleri gereği haber amaçlı görüntü aldıklarını kimseden izin almadıklarını ve haber amaçlı görüntü almak için kimseden izin alınmasının gerekmediğini belirttiler. Emniyet amirinin ısrarcı tavrı karşısında gazeteciler ortamı germemek ya da mecburen sessiz kalarak emre uydular. Emniyet amirinin yanlış anlaşılma olduğu ve emniyet kamerasının olmayacağını belirtmesinin ardından program başladı.

KONFERANSTAN KARELER













HAKSÖZ HABER
30 Ekim 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çorum, empreyal projeler, fişlemecilik, haksöz haber, ilkav, ilke der, mehmet pamak, müslümanlar, polis, polis çekimi, polis fişlemesi, polis kamerası, türkiye'de değişim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi