AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-01-2009, 13:22   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Barzani'dan PKK'ya; Ya değişirler ya da biterler!
YA DEĞİŞİRLER YA DA BİTERLER

Barzani'den PKK'ya ilk ültimatom: Kendileri değişmezse Kürt halkı öyle bir baskı yapar ki bunları üstünden atar



Erbil'i ilk kez ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Mesud Barzani, Türkiye'nin başlattığı demokratik açılımı övdü.

Bundan sonraki süreçte PKK'nın önünde iki seçenek kaldığını belirten Iraklı Kürt lider, "Ya kendileri değişir ya da Kürt halkı onları sırtından atar." dedi. Davutoğlu, PKK'nın Türkiye ile bölgesel yönetim arasındaki parlak geleceği engellediğini vurgularken; Barzani, terörün bitmesi için kendilerine düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise terörün üç ayağı olduğunu vurguladı. "Bu ayaklardan biri Türkiye içinde, bunu biz çözeriz." diyen Davutoğlu, PKK'nın Kuzey Irak ve Avrupa ayakları için Bar-zani'den destek ve işbirliği istedi.

Önceki akşam Erbil'deki Beyaz Köşk'te gerçekleşen Davutoğlu-Barzani görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, PKK konusunun masaya yatırıldığı görüşmede şu diyalog yaşandı:

Davutoğlu: Terör örgütü PKK tasfiye edilirse önümüzde parlak bir gelecek bizi bekliyor. Oysa kardeş kardeşi kırmaya devam ederse, bu parlak dönem olmaz. PKK için 3 koldan gitmek gerek. Bu işin 3 ayağı var. Biri Türkiye içinde. Bunu biz çözeceğiz. İkincisi Kuzey Irak'ta Kandil'de, ki burda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Üçüncüsü ise Avrupa'da. Avrupa için de işbirliğinizi bekliyoruz.

Barzani: Sıkışık günlerde yardımcımız oldunuz. Sizden hiçbir zaman bize zarar gelmedi. Aynı bölgenin insanlarıyız. Bir Türk genci öldüğünde üzülüyorum. Sorunları zaman içinde çözeriz. PKK çizgisini benimsemiyoruz. Demokratikleşmeyi kutluyorum. Önlerinde (PKK) iki seçenek var. Ya kendileri değişir ya da Kürt halkı onları sırtından atar.

Davutoğlu: Tarih doğru ellerden yazılırsa doğru ilerler. Desteğinizi bekliyoruz.

Barzani: Ne yapabileceksek yaparız. PKK'yı İran'a gönderdik, geri geldiler.

Davutoğlu: Avrupalılar yüzyıllarca savaştılar. Şimdi birleştiler. Biz bölgemizde niye yapmayalım? Daha önce gelmek isterdim ama... PKK...

Barzani: PKK çizgisini benimsemiyoruz. Sizin bir senedir yaptığınızı 100 senede kimse yapmadı.

Davutoğlu: Erbil'de başkonsolosluk açılması Türk işadamlarına iyi bir sinyal olur.

Barzani: PKK için ne yapabilirsek yapacağız.

Davutoğlu: Gelişleri (PKK'nın Habur'dan gelişi) tahrikkar oldu. Görüntü güzel olmadı.

Barzani: ....

Davutoğlu: Biz iyi niyetle demokratik açılımı sürdürmekte kararlıyız. Ama bu virüslerden, Sayın Barzani'nin deyimiyle beladan kurtulmalıyız.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİT

Barzani,Türk heyetinin ziyaretini tarihi bir olay olarak değerlendirdikleri vurguladı. Barzani, "Bağdat'ta imzalanan anlaşmalar sonrası yapılan bu ziyareti bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi. Davutoğlu da ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Yaptığımız görüşmelerde ortak geleceğiz ile ilgili vizyonumuzu beraberce şekillendirdik. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki, bu vizyonda barış, güvenlik, gelişme var, istikrar var, terör yok. Ekonomik geri kalmışlık, ön yargı yok” dedi.

TİCARETE EVET TERÖRE HAYIR

Bakan, ”Türkiye ile Irak arasında artık insan ve mal akışı olacak ama güvenliği tehdit eden bir terör akışı olmayacak. Türkiye ve Irak arasında artık iyi niyetler temelinde insan ve mal akışı olacak. Ama güvenliğimizi tehdit eden terör akışı olamayacak" diye konuştu. Bakan Davutoğlu Türk heyetiyle birlikte akşam saaatlerinde Türkiye’ye hareket etti. Heyetin Kuzey Irak’ta stratejik öneme sahip görüşmeler yaptığını belirten uzmanlar, yeni dönemin iki taraf içinde çok önemli avantajlar sağladığını söyledi.

‘BEN DE BU ATA BiNiP GiDERiM’

Musul’da yapılan törende konuşan Musul Valisi Ethil El Nuceyfi de uzun
zamandır ilk kez yabancı bakanları kabul ettiklerini söyleyerek, "Biz beraberce şanlı bir tarih yazdık. Ve şimdi de daha iyi bir gelecek inşa etmek için buradayız" diye konuştu. El Nuceyfi, Türkiye'nin şu anda çok şeye ihtiyacı olan Musul'a elinden gelen yardımı yapmaya istekli olduğunu bildiklerini kaydetti. Irak'taki kaos sırasında Türkiye'nin gerçek bir kardeş gibi davrandığını, saldırılarda yaralananlar için uçaklarını gönderen ilk ülkenin Türkiye olduğunu anlatan El Nuceyfi, Türkiye'nin Irak'ın kendi içindeki çekişmeler sırasında bütün gruplara aynı mesafede durduğunu söyledi. Açılış sırasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, Musul Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanı verildi.

DAVUTOĞLU FAHRİ PROFESÖR

Davutoğlu ilk kez fahri profesörlük unvanı aldığını ve şartları elverirse, bir gün Musul Üniversitesi’ne gelip ders vermek istediğini kaydetti. Musul Valisi tören sırasında her iki bakana da birer at hediye etti. Davutoğlu bu hediye üzerine çok teşekkür ederek, "Benim atalarım buraya zaten ata binerek gelmişler, ben de bu ata binerek giderim" esprisi yaptı. Davutoğlu'na ayrıca Türkmenler tarafından bir Osmanlı subayından kalmış antika plak hediye edildi.

MUSUL’DA KONSOLOSLUK AÇTIK

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyaretlerinin üçüncü durağı olan Musul'da Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu’nun resmi açılışını yaptı. Çağlayan, uzun zamandır Musul'u ziyaret eden ilk yabancı bakanlar olduklarına dikkati çekerek, Musul'un Arapça "iki bahar arası" anlamına geldiğini, kendilerinin ziyaretiyle birlikte bundan sonra şehrin "üç bahar arası" olarak adlandırılabileceğini kaydetti.

OSMANLI’NIN TORUNLARI

Çağlayan, en zor günlerinde Irak'ın yanında olan Türkiye'nin bundan sonra da siyasetçileri ve işadamlarıyla birlikte desteğini sürdüreceğini söyleyerek, " Yüzyıllar önce Osmanlılar’ın Musul'un kalkınmasına gösterdiği alakayı bugün biz onların torunları olarak yeniden göstermek için buradayız" dedi.

Aktifhaber
1 Kasım 2009 Pazar

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açılım, ahmet davutoğlu, demokratik açılım, kuzey ırak, mesut barzani, pkk, zafer çağlayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım