AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 10-22-2009, 15:18   #1
Kullanıcı Adı
mücahid55
Standart Gelen PKK`lılara yeşil kart ve kaçak elektrik verilsin
PKK dağdan inmeye başladı. Bazısına göre bu durum, barış içinde bir Türkiye’nin müjdecisidir. Bu gelişmeyi başarı olarak algılayanların bir kısmı, bu zaferi Ak Parti’nin çabaları sonucu elde edilmiş göstermektedir. Bazıları ise, Türkiye’nin çatışan kesimlerinin kucaklaşması olarak bile görüyorlar PKK’lı militanların Türkiye’ye dönmesini. İsterseniz bu konudaki bazı tespitlerimizi serdedelim.

Çok açıktır ki, Ortadoğuda artık dengeler değişti. Ve değişen dengeler içinde Türkiye’ye daha etkin bir rol verildi. Biz bu tespiti yaptığımızda, “Türkiye başkalarının projelerini yürütecek kadar zayıf bir ülke değildir. Bu Türkiye’ye hakaret olur” diyorlar. Fakat aynı kişiler, “Türkiye’nin Batı ile bütünleşmesi zorunludur” da diyorlar. Açık olan şu: ABD artık çatışmalar üzerinden politika geliştirmek istemiyor. Her ülke ve grup da bu gerçeğin farkında. ABD, Filistin, Kuzey Irak başta olmak üzere pek çok yerden çatışmaları tasfiye edip durumu olabildiğince yumuşatmak derdinde. Yumuşamayı, oluşturulan yeni çerçevenin tam anlamıyla yerleştirilmesi çabası sayabiliriz. ABD, Irak’ta oluşturduğu durumu pekiştirmek için Türkiye’ye muhtaç. Bunun bir devamı olarak PKK’yı da tasfiye etmek istiyor. Her an denetimi altında olacak Barzani varken, “denetimsiz” bir PKK’yı niye istesin ki ABD?

PKK da tasfiye edileceğini bildiği için, açılım sürecini de bahane ederek düze iniyor. Bunu yaparken de olabildiğince prestij kazanma derdinde. Görüldüğü kadarıyla bunu başarıyor da. Düze iniş, PKK-DTP çizgisinin gövde gösterisine dönüştü bile. İl il dolaşan PKK-DTP kitlesi, zafer görüntüsü içinde. Hükumet sessiz. Türkiye’nin çoğunluğu da. Fakat Türkiye’nin çoğunluğundaki sessizlik, o kadar da ihmal edilecek bir durum değil. İşte bu sessizlik içinde bazı önyargılar yıkılıyor ve bazı tavırlar yeniden şekilleniyor.

Türkiye’de çoğunluğun PKK meselesinde sık tekrarladığı bir yargı vardır. Bu ülkenin Türk milliyetçileri bile her yeri geldiğinde, “PKK ile Kürt halkını bir tutmamak gerek. PKK son tahlilde 5 bin kişilik bir örgüt” demektelerdi. Fakat son durum da göstermiştir ki, PKK o kadar da izole bir örgüt değildir. Kürtlerin yarıya yakın bir kısmının PKK’yı desteklediği son gösterilerde ve düze iniş merasimlerinde açıkça görülmüştür. Bu durumun açığa çıkması, Türkiyenin çoğunluğunu teşkil eden kesimlerce nasıl değerlendirilecek, bunu görmek lazım.

Düze inen PKK’lıları yüzbinler karşıladı. Kimdir bu düze inenler? PKK ideolojisine ve Abdullah Öcalan’a bağlılıklarını övünerek ilan eden, gereğinde Türk askerine kurşun sıkan militanlar. İşte tam da bu durum kafaları bulandırıyor. Kürtlerin yoksulluğu ve mağduriyeti üzerinden daima bu kitleye sempati duyanlarda bile büyük bir şaşkınlık var. Bölgeyi bilenlerin aşina olduğu bu gerçekle, Türkiye’nin geri kalanı bu vesileyle tanışıyor. Birkaç ay öncesine kadar bölgede görev yapmakta olan bir tanıdığımın aktardıkları benzer yönde. Şöyle demekteydi dostum: “Evet, geçmişte hatalar yapıldı. Fakat devlet bu hataları telafi etmek ve halkın sorunlarını çözebilmek için büyük gayretler gösteriyor. Bölgede yüzbinlerce insan doğrudan veya dolaylı yollarla ekonomik açıdan destekleniyor. Halkın yeşil kart uygulamasıyla büyük ölçüde sağlık imkanlarına kavuştuğu söylenebilir. Valilik imkanları bu işler için seferber olmuş vaziyette. Fakat tuhaf olan şu ki, bir gün önce yeşil kart veya para desteği almak için başvurduğu devlet görevlisine, ertesi gün molotof atan bir topluluk var orada.”

Evet, geçmişte hatalar yapılmıştır. Fakat devletin bölgede olumlu adımlar attığı da bir gerçek. Buna rağmen, PKK’lıların düze inişleri sırasında ortaya çıkan görüntüleri doğal karşılamak mümkün mü? Bazısı için evet. Fakat Türkiye’nin çoğunluğu acaba bunca çabaya ve desteğe rağmen, PKK militanlarının kahramanlar gibi karşılanmasını nasıl algılayacak?

Dostumun sorduğu soruyu ilerletip, PKK’lıları kahramanlar gibi karşılayan Kürt halkıyla ilgili bir merakımı dile getirmem gerek. Acaba, PKK’ya ve Abdullah Öcalan’a bağlılıklarını iftiharla ilan eden militanları kahramanlar gibi karşılayan o Kürtlerin yüzde kaçının cebinde yeşil kart vardır? Ve bu PKK yandaşı Kürtlerin ne kadarı son bir yıl içinde devletten yardım almıştır? Bir gün önce, “Allah devlete zeval vermesin” deyip yardım aldığı devletin memuruna ertesi gün kurşun sıkmak ve molotof atmak hangi ahlaka sığar? Bunu soran sadece ben miyim? Emin olun ki, şu PKK’lı karşılama görüntüsünden sonra bu soruyu soran tek kişi ben değilim. Yıllar yılı çalışıp didinip Türkiye’yi besleyen Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz bölgesinde yaşayanlar ve Doğu Anadolu’nun önemli bir kısmı bu görüntülerdeki küstah ve yabancılaşmış havayı görünce bu soruları ister istemez düşünüyor. söz gelimi kaçak elektirik kullanımını nasıl açıklayacağız artık? Boğazından kesip faturalarını ödeyen dürüst vatandaş, kaçak elektrik oranlarının % 70’lerde seyrettiği bölgede, halkın bir de PKK’ya destek verdiğini görürse nasıl tepki verir acaba? Bu açılım planlarını yapanlar, düze inişi şova dönüştürenler bu tepkileri hiç mi akıllarına getirmiyorlar? Özetle ve son olarak diyelim mi, PKK’lıları kahramanlaştıran son görüntüler devam ettikçe bu soruları soranların sayısı çığ gibi artacaktır. Dikkat etmekte fayda var.

Ahmet N. Güvener

boyuthaber

mücahid55 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-22-2009, 16:22   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
Açılım konusuna ben karşı değildim ama bu gelişler bu gösteriler bu haddi aşan karşılamalar bu işi sulandırıyor, kötüye doğru gidiyor. Bu tip şeylere derhal son vermeli dtp.

Eğer açılım konusunda, biz kan istemiyoruz, barış istiyoruz sözlerinde samimi iseler türkiye halkının hassasiyetlerine iyi bakıp bu acaip tavrı derhal bırakmalılar.

Yoksa millet ikiye ayrılıp açılım derken karışım olacak ortalık.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2009, 00:34   #3
Kullanıcı Adı
YENİNESİL
gerçekten de zor günler...evlatlarını, Oğlunu,can paresini Askere marşlarla dualarla yollayan;tabutu,şehit oldu haberi geldiği zaman ;vatana feda olsun diyen bir millet başka hangi ülke de vardır?..şimdi kürt sorunun çözelim derken;canları yanmış,aileleri yıkılmış ve bu vatan için seve seve bedel ödeyen şehit ailelerine yaklaşım daha farklı olmalıdır..
YENİNESİL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2009, 15:10   #4
Kullanıcı Adı
hakanturkucu
Kurulduğundan bu yana AKPARTİ ye oy veren biri olarak(referandum dahil) açılımı anlamakta zorluk çekiyorum.birilerine gövde gösterisi fırsatı verilmesini hazmedemiyorum.ama şu günlerde emin olduğum şey bir seçim olsa çok büyük oy kaybı yaşanır.ben de sonraki seçimde mhp yönünde oy kullanacağım .çevrem ailem arkadaş grubumda ayni şekilde düşünüyor.izlenimlerimde ayni yönde ki gap bölgesi oyları hesaplanırken batı oyları tabana vuracak.özellikle yarış halinde gecen istanbul da.başıma silah dayasalar chp ye oy vermem ama benim gibi binlerce kişi sağda geçiş yapabilir bunun hesabı iyi yapılmamış sanırım.zira mhp ve akparti ve biraz da saadet partisi oyları sürekli kendi içerinde sirkülasyon halindedir ve son görüntüler açıkçası kanıma dokundu .bu memlekette cumhurbaşkanı çıkarmış bir etnik kimlik var .açılıma gerek yok zaten herkes eşit bu iyi düşünülmesi ve sonuçları değerlendirilmesi gereken bir konuydu
hakanturkucu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2009, 15:27   #5
Kullanıcı Adı
tayyipci2434
basbakanımızı ve akpartıyı destekledığımız ıcın yaptığı hersey bızlere doğru ve hos gelıyor..ama ak partıyı kenara yitip bı dusunduğumuzde çok yanlişmıs..Ben herzamn bu açılıma kürt kardeslerım ıcın destek vermısımdır..ama sanırım bızler destek verdıkçe sımarıyolar...tv lerde olanları gorduk..ulkeye geliş sekıllerı gercek cok uzuldum ve lanet ettım bu açılıma bnce durdurulsunnn bı an evvel..yoksa işler kotu ak partı oylarında dusus var ve secım kadar sanırım ıktıdarlıkdan dusebılır gıbi gozukuyor allah korusun.gelen pkk lılar gercekden çok kotu bı durum sergıledıler... sonuc ıyı değil

Konu tayyipci2434 tarafından (10-23-2009 Saat 15:29 ) değiştirilmiştir..
tayyipci2434 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2009, 18:50   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Bugünkü iktidar yapmasa gelecek iktidarlar yapacaktı. Tıpkı Berlin duvarının 1989’da yıkıldığı gibi. Sevinenler Doğu Almanlardı ama kazanan bütün Almanya olmuştu.
Duygu temelli tepkiler ‘Küstüm yokum veya vurdum mu oturturum’ davranışı demektir. Akıl temelli açıklamalarla ve gerekçelerle konuya yaklaşmak gerekir.
Bırakalım muzaffer komutan gibi gelsinler, demokratik sevinçlerini ifade etsinler. Bastırılmış duyguların kendini ifade etmesi iyi bir şeydir. İfade edilmeyen duygular terörü besliyor.
Komşumuzun sevincinden rahatsız olmak için sebebimiz yok, kan davası bittiği için herkesin sevinmesi gerekmiyor mu?
Kan davasını tekrar başlatmak isteyenler bu dönemde orantısız tepki verirler onları iyi tanımamız gerekir. Kin, intikam, nefret gibi duygular olmadıkça soğukkanlılığı bozmamak gerekiyor.
Süreç TSK’nın da başarısıdır
Demokratik açılım sürecinde ve yazılı bir vaad olmadığı halde terör örgütü taraftarlarının Türkiye’ye giriş yapması konusu böyledir.
Aslında oluşan güven ortamı sonucu yazılı bir taahhüt olmadan ortaya çıkan gelişmeler politik değeri yüksek gelişmelerdir. Türkiye’nin gücünü gösterir.
Akıllı komutan başarısının onda birini silahla onda dokuzunu sözle elde eder. Silahlı kuvvetlerimiz Genelkurmay Başkanımızın akli yaklaşımları ile diplomatik süreci desteklemesi çok önemlidir. Bu olmazsa olumlu gelişmeler olmazdı.
Sayın Orgeneral İlker Başbuğ TSK’daki şahinleri dinlemiyor bu çok açık bir gerçek diyebiliriz.
Türkiye B planını uyguluyor.
Türkiye’yi bölmek isteyenler bölüyoruz diye seviniyorlarsa yanılıyorlar. Diğer taraftan Türkiye bölünüyor diye korkanlar da abartılı ve öfkeli tepkiler vermeye devam ederlerse korktuklarını davet ettiklerini görmeliler.
Aşırı istekler karşıtını besler ve ters rolü güçlendirir
“Düşün düşün ne düşündüğünü de düşün” diyen atalarımızı en çok şahin siyasetçilerin ve şahin generallerin dinlemesi gerekiyor.
Türkiye’nin zihinsel Berlin duvarları yıkılıyor. Çocuksu mizaçlılar sokaklara dökülür agresif mizaçlılar bağırıp çağırır. Arka planı görenler hesaplarını yaparlar. Vitrinle değil raflarla ilgilenelim.
Prof. Nevzat Tarhan - Haber
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2009, 04:09   #7
Kullanıcı Adı
Havvas
Neden hep sağduyu bizden bekleniyor
dtp sağduyulu olsa idi şimdi bunları konuşmuyor dağdan inenlere bizde seviniyor olurduk
son olaylar hiç şık degil
bu kan davası bitirilrken iki tarafta vakurlu olursa güzel bir tablo cıkar ortaya
bi taraftan kandavası bitirilirken diger tarafın kanı üzerinde şenlik tertip edilirse kimse sağ duyulu olmaz olamaz
Hiç kimse şahitlerin kanı üzerinde oynayıp zıplayamaz
bunada demokrasi diyemez
Bugün seçim olsa sandığa bile gitmem

Konu Havvas tarafından (10-24-2009 Saat 05:04 ) değiştirilmiştir..
Havvas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2009, 04:50   #8
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
gelenlerin gelişlerini şova çevrilmesi...
sanki zafer kazanılmış havası verilmesini anlayamıyorum...!!!
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2009, 01:22   #9
Kullanıcı Adı
matematikci_35
TAYYİP BEYE SONUNA KADAR DESTEK. AKAN KAN DURSUN ARTIK.
matematikci_35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2009, 02:53   #10
Kullanıcı Adı
hortla1k
Açılımdı analar ağlamasındı kaynaşmaydı dağdan inmeydi derken olay içinden cıkılmaz bir hale geldi..Korkuyorum ki aslında korkuyorum dememem gerekli çatışmalar dağdan şehirlere inecek ve eğer ki vatanıma bayrağıma düşman bir durum sergileyen kim olursa olsun karşısında olurum..Kimse benden sağduyuymuş demokrasiymiş beklemesin...İnanırmısınız bir arkadaşımla açılımı tartışırken bütün şehit aileleri destek veriyor istemeyenler ağzı kokan cahiller dedi (karşı olan şehit aileleri için) kulaklarıma inanamadım..Tamam ak parti ile gönül bağımız olabilir ama taparcasına her yaptıklarına doğru gözüyle bakmamak lazım...
hortla1k isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)