AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-03-2009, 14:01   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart İmam'ın öldürülüşü - Hakan Albayrak

Hakan Albayrak - Yeni Şafak
[email protected]


İmam'ın öldürülüşü


Afrika'dan köle olarak getirilen atalarına beyaz efendileri tarafından “Thomas” soyadı verilmişti. Anne-babası Thomas'ın önüne Hıristiyanlığı vurgulayan Christopher'i koydu. Christopher Thomas olarak muteber bir vatandaştı, ama Müslüman olup Luqman Ameen Abdullah (Lokman Emin Abdullah) adını alınca ve Detroit'te bir mescit açıp İslami tebliğ ve irşad faaliyetlerinde bulunmaya başlayınca Federal Soruşturma Bürosu'nun kara listesine girdi.

Hem “zenci” hem Müslüman! Üstelik, eski Kara Panter Partisi liderlerinden İmam Jamil Al-Amin (İmam Cemil El-Emin)'in “İslam Ümmeti” örgütünden! Bu 'kapkara' adam girmeyecekti de kim girecekti faşist J. Edgar Hoover ahfadının kara listesine?

Bir yandan İslami tebliğ ve irşad faaliyetlerinde bulunurken öbür yandan Detroit fukarasına Müslüman-Hıristiyan ayrımı yapmadan aş dağıtan, mescidin kapısını evsizler için ardına kadar açan ve Amerikan-Müslüman Münasebetleri Konseyi'nden bir yetkilinin tabiriyle “Sırtındaki gömleği bile çıkarıp yoksullara verecek kadar merhametli” bir toplum önderi olarak büyük sevgi ve saygı gören İmam Lokman Emin Abdullah, herhalde, Washington rejiminin çizdiği 'Öcü Müslüman' imajını sarsması bakımından da ciddi bir tehdit olarak görülüyordu.

Aziz dostum Dhoruba Mujaheed Bin Wahad (Doruba Mücahit Bin Vahad), yıllardır bas bas bağırıyor: “Amerika'da en tehlikeli şey hem siyah hem Müslüman olmak. Bir de Kara Panter Partisi bağlantısı varsa, her an başına bir çorap örülebilir. Alnına bir kurşun bile yiyebilirsin. Hepimiz takibat altındayız. Canımıza okumak için fırsat kolluyorlar. Büyük komplolar, büyük felaketler kapıda…”

Dediği çıktı işte. Detroit Masjid Al-Haqq (Mescid-ul Hakk) İmamı Lokman Emin Abdullah ve cemaatinden 11 kişi, 28 Ekim günü, Detroit'in banliyösü olan Dearborn'da bir binada, FBI ajanları tarafından 'kıstırıldı'. Resmi gerekçe: “Ateşli silahlar kanununa muhalefet eden ve çalıntı mallar satan bir çeteye baskın.”

İmam, kurşun yağmuruna tutularak katledildi. Güya teslim olmaya yanaşmamış, güvenlik güçlerine mukavemet etmiş... 1968-71 yılları arasındaki sayısız Kara Panter infazında ileri sürülen mazeret!
Bir de, “ABD sınırları dahilinde bir İslam devleti kurmayı amaçlayan radikal Sünni bir örgüt”ten dem vurmuş FBI… Amerikan basınında “ABD'ye hilafet getireceklerdi” gibi şeyler da yazılıyor, hükümet kaynaklarına dayandırılarak… Tam bir “28 Şubat” tezviratı!

Aralarında İmam Lokman Emin Abdullah'ın oğlunun da bulunduğu 11 cemaat üyesi canlı yakalanmış. Onlar güvenlik güçlerine mukavemet etmemişler. Bunlar nasıl militanlar ki, liderleri direnirken kendileri teslim oluyor? Bu nasıl bir lider ki, kendisi direnirken adamlarından bir tanesini bile yanında tutamıyor? Enteresan bir hikâye!

Detroit Müslüman cemaati ve Afro-Amerikalı insan hakları kuruluşları, resmi açıklamaları tabii ki ellerinin tersiyle itip, İmam Lokman Emin Abdullah'ın öldürülüşünü “suikast” ve “cinayet” olarak nitelendiriyorlar; ABD'nin önde gelen Müslüman kuruluşları ise, sıranın kendilerine de gelebileceğinden endişelendikleri için olsa gerek, Amerikan hükümetini 'kışkırtmaktan' imtina ederek daha dikkatli bir dil kullanıyor ve “tarafsız bir soruşturma komisyonu”nun kurulmasını talep ediyorlar.

Kurulur mu öyle bir komisyon? Hakikatin ortaya çıkmasına izin verilir mi?

“Obama Amerikası”nın “Hoover Amerikası”ndan farklı olup olmadığını yakında göreceğiz.
Şehit İmam'a selam olsun.

3 Kasım Salı 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
amerikalı imam, hakan albayrtak, şehit imam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi