AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 11-04-2009, 12:16   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Güler Zere olayı ve ölümde eşitlik (Ergun Babahan)

Ergun BABAHAN - Star
[email protected]

Güler Zere olayı ve ölümde eşitlik

DHKP-C üyesi Güler Zere terör olaylarına karıştığı iddiasıyla yakalandı ve hüküm giydi.

14 yıldır cezaevinde yatmakta olan Güler Zere, kansere yakalandı ve sağlık koşulları her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Artık katı besin alamıyor, vücudu izin verdiği sürece serumla besleniyor.
Ailesi ve avukatları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Zere’yi affetmesini, böylece yaşamının son günlerini ailesinin yanında geçirebilmesini talep ediyor.

Bu koşullardaki hükümlülerin özel afla tahliyeleri insan haklarına uygun bir uygulama.

Ancak Zere’ye bu hak bir türlü sağlanmıyor ve genç kadın cezaevinde ölümü bekliyor.

Çünkü sistem bu konuda harekete geçip dosyayı Çankaya’ya göndermiyor.

Zere olayı hukuk sistemindeki çifte standartın açık göstergesi.

Ergenekon zanlısı olarak tutuklanan Mehmet Haberal, doktorların “sağlığı iyi” raporuna rağmen hastanede tedavi altında tutulmaya devam ediyor.

Aynı şekilde GATA’dan sağlık raporu almayı başaran kimi emekli generaller, haklarındaki tutukluluk kararını kaldırtmayı başardı.

Sağlık nedeniyle tahliye edilen bu zanlıların çeşitli faaliyetleri zaman zaman gazetelere yansıyor.

Aynı şekilde Ergenekon davasında tutukluyken kanser olup cezaevinde olan Kuddusi Okkır’ın ölümü, bu davaya karşı medya grubu tarafından haklı olarak ağır bir şekilde eleştirildi.

Ancak Okkır’a gösterilen ilginin belki de DHKP-C hükümlüsü olduğu için Zere’den esirgendiğini görüyoruz.

Eğer adalet sisteminde hakkaniyet varsa, kuralların herkese eşit biçimde uygulanması gerekir.

Oysa Albay Dursun Çiçek olayında gördüğümüz gibi, savcılık talimatları konusunda sivil-asker yurttaşlar arasında tam eşitlik yok.

Başbakan Erdoğan da dünkü grup toplantısında Genelkurmay’ın bu tavrını eleştirdi ve zanlıların adalet önüne sevk edilmesini istedi.

Ancak görülen karargahın kulakları tıkalı.

Ankara’dan gelen bilgiler Anayasa Mahkemesi üzerindeki baskının yüksek olduğunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yapılan değişikliğin iptalinin ağır bastığı yolunda.

Yani, askerin baskısı, CHP’nin başvurusu ve Mahkeme’nin kararı üçlemesinin yeni bir örneğini izleyeceğiz.

Sonra da bağımsız yargıdan sözedeceğiz.

Konumuza dönecek olursak, cezaevinde hastalanan veya hastalandığını söyleyen emekli generaller veya profesörlerle sol eylemciler arasında da eşitlik yok.

Böylesi eşitsizlikçi ilişkiler içinde sağlıklı bir toplumsal yapı oluşmasını beklemek ne kadar gerçekçi, sorulması gereken bir soru.

İnsan hakları ve hukuk önünde eşitlik bir ülkede gerçek demokrasinin kurulması için olmazsa olmaz koşullardır.

Onun için Güler Zere’nin dramına gözünüzü kapatmayın.

Devlet öc almaz, adaleti sağlar.

4 Kasım 2009 Salı

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-04-2009, 12:31   #2
Kullanıcı Adı
birisi01
çarpıtarak yazmış yazar. demişki "DHKP-C üyesi Güler Zere terör olaylarına karıştığı iddiasıyla yakalandı ve hüküm giydi."
halbuki iddia değil. çatışma halindeyken yakalanmış ve bircok insanın kanına girmiş azılı bir TERÖRİST.
peki bu teröristin öldürdüğü insanların hakkını neden kimse savunmuyor? o insanları neden kimse sormuyor?
anlamadığım bir nokta akpartiforum ne zamandır teröristleri savunuyor?
birisi01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-04-2009, 13:00   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Sözlerinize dikkat edin. Kendi "milliyetçi" fikirleriyle karşılaşmadığı her yeri karalamaya çalışmak zaten bu zihniyetin şiarı.. AKPartiForum değil ben teröristleri değil temel hak ve özgürlükleri savunuyorum. Hangi suça bulaşmış olursa olsun, kaç kişiyi öldürmüş olursa olsun ister ülkücü, ister sosyalist, ister muhafazakar elbetteki cezalarını çeklemeri gerekmektedir. Ancak ceza çekmek de normal insanlara matuf bir yaşam koşuludur. 14 yıl hapishanede yatmış, ne kadar yattığı da beni ilgilendirmiyor. Ancak ölmek üzere olan bir insan ülkücü de olsa komünist de olsa muhafazakar da olsa ben onun insanca ölebilmesini savunurum. Şu pencerelerinizi bir açamadınıız gitti. Geniş bakın hayata, yarın statüko milliyetçi değil de komünist olursa zaman görürüm ben sizi!
Alt 11-04-2009, 14:31   #4
Kullanıcı Adı
birisi01
bizim kimseyi karalama gibi bir niyetim yok. herhangi birini karalayarakda elime birşey geçmez. önceden islam hukuku vardı kısasa kısas vardı. ama şimdi MEDENİ kanunu uyguluyoruz yani islam hukuku yok ülkemizde. ama herzaman ve heryerde ilahdi adalet var. ve mutlaka tecelli eder. bu da ilahi adaletin bir tecellisidir. bu eli kanlı terörist acımamış ve MASUM insanları öldürmüş katletmiş. şimdide bana göre yetersizde olsa cezasını cekiyor. benim ülkemin insanını sırf kendi ideolojilerini kabul etmedikleri için öldüren bir insana asla ve katta acımam merhamet etmem ne durumda olursa olsun bununda milliyetcilikle hiçbir alakası yokru. vatan sevdasıyla ilgilidir.vatan sevdası dar bakış açısıysa dar bakıyorum ben bu vatana.
sizin söylediğiniz mantıkla yarın birgün abdullah öcalanda kanser olsa onuda serbest bırakalım anlamına geliyor. çünkü ikisi arasında hiçbir fark yok ikiside terörist.
sırf humanizm takılacaz diye kimi ve neyi savunduğumuza dikkat edersek yanlış anlaşılmaların önüne geçmiş oluruz. çnkü o hastanade yatan dişi yaratık humanist değildi ve acımadan insaları öldürdü.
kısasa kısas isterük ama maalesef osmanlı yok. elhamdulillah ilahi adalet tecelli ediyor ama...
Alt 11-04-2009, 14:59   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
birisi01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bizim kimseyi karalama gibi bir niyetim yok. herhangi birini karalayarakda elime birşey geçmez. önceden islam hukuku vardı kısasa kısas vardı. ama şimdi MEDENİ kanunu uyguluyoruz yani islam hukuku yok ülkemizde. ama herzaman ve heryerde ilahdi adalet var. ve mutlaka tecelli eder. bu da ilahi adaletin bir tecellisidir. bu eli kanlı terörist acımamış ve MASUM insanları öldürmüş katletmiş. şimdide bana göre yetersizde olsa cezasını cekiyor. benim ülkemin insanını sırf kendi ideolojilerini kabul etmedikleri için öldüren bir insana asla ve katta acımam merhamet etmem ne durumda olursa olsun bununda milliyetcilikle hiçbir alakası yokru. vatan sevdasıyla ilgilidir.vatan sevdası dar bakış açısıysa dar bakıyorum ben bu vatana.
sizin söylediğiniz mantıkla yarın birgün abdullah öcalanda kanser olsa onuda serbest bırakalım anlamına geliyor. çünkü ikisi arasında hiçbir fark yok ikiside terörist.
sırf humanizm takılacaz diye kimi ve neyi savunduğumuza dikkat edersek yanlış anlaşılmaların önüne geçmiş oluruz. çnkü o hastanade yatan dişi yaratık humanist değildi ve acımadan insaları öldürdü.
kısasa kısas isterük ama maalesef osmanlı yok. elhamdulillah ilahi adalet tecelli ediyor ama...
Bu Dünya'nın neden bu kadar çekilmez olduğunu o kadar güzel özetliyorsunuz ki..
Alt 11-04-2009, 15:29   #6
Kullanıcı Adı
birisi01
evet özetliyorum

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ergun babahan, güler zere, insan hakları, ölümde eşitlik

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)