AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-10-2009, 19:49   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Malezya'daki Türk Okulu'nun Aile Günü
Malezya'daki Türk Okulu'nun Aile Günü
Malezya'da faaliyet gösteren Horizon Türk Okulu, öğrencilere ve velilere yönelik bir eğlence programı düzenledi. Aile Günü adıyla bu yıl yedincisi düzenlenen etkinliğe İran, Yemen ve Zimbabwe gibi değişik ülkelerden veliler de katıldı. Programda öğrencilerden çok velilerin eğlenceye yönelik etkinliklere katılmak istemesi ise dikkat çekti.
Malezya'daki Türk Okulu'nun Aile Günü; İranlı, Yemenli ve Zimbabweli velileri bir araya getirdi.
Yaklaşık 3 saat süren programda balık tutma, karpuz yeme ve su taşıma gibi yarışmalarla çocuklar birbirleriyle yarışırken, babalar ve oğullar halat çekme yarışmasında karşı karşıya geldi. Özellikle kreş ve anaokulu öğrencilerinin yarışmaları ilgiyle izlendi. Yarışmaların ardından kazanan gruplar ödüllerini Horizon Türk Okulu Müdürü Turgay Karaman'ın elinden aldı. Okul yönetimi halat yarışması galibi babaları da ödüllendirmeyi ihmal etmedi.
Türkiye'deki kermesleri aratmayan Türk veliler programda yaptıkları ikramları da satışa sundu. Farklı milletlerden veliler ve öğrenciler kermese yoğun ilgi gösterirken, kermesten elde edilen gelirin Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanacağı bildirildi.
Torunu Türk okulunda eğitim gören Zimbabweli bir veli, yarışmaları izlerken kendisinin de katılabileceği bir oyun olmasını çok arzu ettiğini söyledi. Torununun bu programları iple çektiğini belirten veli, onu yarışmalarda aktif görmekten duyduğu mutluluğu paylaştı.
Yemenli bir elçilik görevlisi veli ise 2 yıldır oğlunun Türk Okulu'nda okuduğunu ve okuldan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İranlı bir veli ise bu tarz aktivitelerin okul-aile-öğrenci üçgeni oluşturduğunu ve çocuklarının eğitiminde daha verimli bir iletişim elde ettiklerini dile getirdi.
13 senedir Malezya'da yaşayan ve okulda 3 çocuğu bulunan Türk vatandaşı Songül Rafiye Coşkun ise her yıl çocuklarının sabırsızlıkla Aile Gününü beklediklerini ve okulun bu aktivitelerinden çok memnun kaldıklarını söyledi. Çocuklarının Türkiye'den uzakta olmasına rağmen Türk kültüründen kopmamasında Horizon Türk Okulu'nun çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Coşkun, okulun verdiği eğitimin kalitesinden övgüyle bahsetti. Türk veli, kermeslerinde kendileri için ayrı bir heyecan kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.
Okul Müdürü Turgay Karaman ise Cihan'a açıklamasında "İlkini 2003-2004 eğitim-öğretim yılında yaptığımız aile günleri, ilk günkü heyecanını korumakla birlikte veli-öğrenci-öğretmen üçgenini başarı ile tamamlayan bir faaliyet olarak akademik takvimimizdeki önemli yerini her yıl muhafaza etmekte ve vazgeçilmez aktivitelerimiz arasında yer almaktadır. Önümüzdeki yıl çıtayı yükseltip ilk kez okulumuz dışında bir alanda yapmayı planlıyoruz. Aktivitelerimizle daha fazla ses getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.
Başkent Kuala Lumpur'da faaliyet gösteren Malezya Horizon Türk Okulu'nda 15 farklı milletten 140 öğrencisi eğitim görüyor. (Rana Öztürk, Kuala Lumpur)


CİHAN

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi