09-22-2009, 15:55 | #1 |
Armine'nin Hazırladığı Sözde Tesettür Menüsünü,STV İftaharla Sunuyor!
Tv kumandalarıMızın sabit kanalı STV,kaliteli ve eğitici programları ile Tv seyir etmemizin başlıca nedenlerindendir.Fakat son zamanlarda sizlerinde dikkatini çekmiş midir bilmiyorum ama benim dikkatimi ve protestoma neden olan bir reklam söz konusu!Oldukça rahatsızlık duyduğum,genel olarak tasvip görmeyen bu reklam malümünüzce ''Armine''giyiminin reklamı!Giyinmek güzeldir sloganı ile sahneye çıkan sözde Tesettür firması,para kazanmak uğruna,gerçek islami tesettür anlayışını yıkmaya çalışmaktadır!Özelikle bugünlerde dönen reklamı,hakkaniyetten uzak,para yönlü bir politika izlenildiğinin,dini argümanları hırslarına alet ettiklerinin açık bir göstergesi!Modern tesettür adı altında saçma sapan eşarp bağlama,ve giyim modelleri ile STV de her saniye reklam döndüren bu firmayı protesto ediyorum.Ayrıca STV gibi duyarlı ve hassas bir kadronun bu yanlışı gözardı etmelerinide bir türlü anlamış değilim!!!
Genel olarak konu bütünlüğü sağlanması ile birlikte,farklı düşüncelerde sirrayet etmektedir.Öncelikle konunun farklı taraflara çekilmesinden,sapla samanın karıştırılmasından ciddi bir biçimde kaçınmalıyız!Bizim burada değindiğimiz,kabul görmediğimiz mevzu son derece açık seçiktir!...Tesettür ve eşarp reklamlarına karşıyız demiyorum,ki bu reklamlarda yeni bugün çıkmadı ortaya.Lakin son zamanlarda STV de 24 saat reklamı yapılan bir tesettür markasının,hak olan tesettür biçimini baltaladığını,kötülediğini,diğer kardeşlerimizede kötü örnek teşkil ettiğini söyledik,söylüyoruz!Bu tesettür markasının, gözümüzün içine sokularak yaptırdığı reklamın ayrıca provokatif bir eylem olduğununda kanatindeyim!Çünkü açıkça tesettür erozyonluğu yapılmaktadır!Ve en az bunun kadar bizi şaşırtan ve üzen diğer bir mevzuda,bu yanlışa STV'nin ortak olmasıdır!.. Dün gece özelikle reklamları bekledim ve söz konusu reklamı cep telefonu ile çekip konunun açık seçik anlaşılması için haberimize ekliyorum.Şimdi diller susup,vicdanlar konuşsun bakalım...Hangi iman ehli kardeşimiz çıkıpta bu reklamı,bu görüntüyü islam dini ekseninde savunacak!!!
Konu ishakyilmaz tarafından (09-23-2009 Saat 14:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-22-2009, 16:13 | #2 |
"Giyinmek güzeldir", sloganda pek bir vasatmış ; hiçbir şey ifade etmiyor (:
Örtünmeyi ne hale getirdiler, örtünmeyle alakası yok; sokakta bu reklamın destekçileri -şöyle bir bakının- epey fazla.. ne örteceğinden çok, nasıl örteceğin önemlidir. Nur 31. ayete dikkat etmeli.. nerde, kesik kesik uygulamak modern örtünme şekli (!) işte... aman ne örtünme. Stv bunda duyarlı mıdır, (...),,, reklam gerekir, nerden geldiği önemli mi; galiba Stv'de maddi kervana dahil olmuş çoktan. |
|
09-22-2009, 16:16 | #3 |
konuyu görür görmez atladım aynı reklam benimde dikkatimi ve aynı zamanda tepkimi çekti. RAHMAN razı olsun düşünceleriniz için. protestonuza sonuna kadar destek veriyorum.
|
|
09-22-2009, 17:29 | #4 |
Sizi destekliyorum.
|
|
09-22-2009, 17:30 | #5 |
Böyle bir tesettüre (!) bürünenler veya reklamını yapanlar Tesettürün neyi amaçladığını asıl gayesini anlayamamış malesef...
Tesettür reklamları gün geçtikçe bozulmaya başladı bakalım daha ne tür tesettür (!) tarzlarıyla karşılaşacaz... Peygamberimizin (s.a.v) "Başları deve hörgücü gibi olacak" diye haber verdiği örtü şekline nedense çok benziyor..! |
|
09-22-2009, 18:04 | #6 |
Geniş çaplı bir soruşturma yapmama rağmen o 'aykırı' reklama ulaşamadım!..Elinde bulunan var ise,veya karşılaşan arkadaşlarımız var ise o reklamı veya görüntüleri paylaşsın..
Konu ishakyilmaz tarafından (09-22-2009 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.. |
|
09-22-2009, 20:12 | #7 |
Benimde dikatimi çekmişti bu reklam.Yeşil atletli bir bayan var.Vucut hatları görünüyor.Kafasınada bağlamışlar arminenin eşarbını yapıyorlar uç kuruşa reklamı.Yazıklar olsun.Adi insanlar.
|
|
09-22-2009, 20:20 | #8 |
ya sevgili dostlar niye böyle hemen galeyana geliyoruz bunu anlamış değilim.yani illa yapılan bir işte kusur arayacaksak emin olun ben size hepsinden on tane kusur çıkartırım.sizle sadece bir cümle paylaşmak istiyorum yorumlarınızda saygı gösteriyorum ama gerçekten niyetiniz üzüm yemekse....
Müsbet,cazip ambalajlarla arz edilmeli, menfiye galebenin ancak bu yol ile olacagi asla unutulmamalidir. |
|
09-22-2009, 20:30 | #9 |
uzun zamandır bu ve benzeri konularda yorum yapma gereği duyuyordum. sizin açtığınız konu tam üzerine denk geldi. uzun yıllardır stv izliyorum. tek kanalımdır. fakat bu başörtüsü konusunda biraz daha dikkatli olmaları gerektiği kanaatindeyim
|
|
09-22-2009, 20:39 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak, armine, çarşaf, din, forum, iman, para, protesto, reklam, stv, tartışma, tesettür, yanlış |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|