AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-10-2009, 17:39   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Lightbulb Açılımın Ön Görüşmesine Dair Tüm Ayrıntılar [VİDEO-FOTO]
MHP kabul edilmedi sıra CHP'de CANLI İZLE

Demokratik Açılım konusunda genel görüşme önergesinin öngörüşmelerine TBMM Genel Kurulunda, başlandı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki oturum sert tartışmalara sahne oluyor. CANLI İZLEYİN...






Videoyu izlemek için tıklayın


Bu haber ayrıntıları geldikçe güncellenmekte ve TBMM TV üzerinden videolu olarak canlı yayınlanmaktadır....

TBMM Genel Kurulunda, ''Demokratik Açılım'' konusunda genel görüşme önergesinin öngörüşmeleri başladı...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuyla ilgili bilgi verecek. Atalay'ın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, partisinin görüşlerini açıklayacak.
Öte yandan taş atan çocuk suçlulara ilişkin düzenlemeyi de içeren Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Demokratik Açılım'ın görüşüleceği TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in çağrısı ile Atatürk'ün ölümünün 71'inci yıldönümü nedeniyle 2 dakikalık saygı duruşuyla çalışmalara başladı.

Meclis Başkanı şahin Genelkurul salonunda gündem dışı söz isteyen 3 milletvekiline 5'er dakika söz hakkı verdiklerini açıkladı...

MHP'li Mehmet Şandır genel görüşmenin bugün perşembe günü yapılmasını teklif etti. Şandır kürsüde gerekçelerini açıklıyor...

Şandır, MHP Grubu olarak ön görüşmenin 10 Kasım tarihinde yapılmasının sakıncalı olduğunu belirterek 12 Kasım'da yapılmasını talep ettiklerini belirtti...

Mehmet Şandır; Görüşmeyi bugün değil, perşembe yapalım. Cumartesi, pazar da çalışalım yeter ki bugün bu görüşmeyi yapmayalım. Bu arada Sayın Meclis Başkanı'nın tavrını da eleştiriyorum Meclis Başkanı bu tip durumlarda insiyatif almalıydı. Biz Mehmet Ali Şahin'den sadece bunu talep ediyoruz. Tüm sözlerimi geri almaya hazırım. Kaldı ki siz bu görüşmenin ön görüşmesini yapmaktan vazgeçiniz. Yoksa sizlere daha ağır sözlerle ithamlarda bulunacağım" diye konuştu...

ŞAHİN'DEN ELEŞTİRİLERE JET CEVAP

Şandır'ın eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Genel Kurul'un verdiği karar gereği yapılan bu ön görüşmeyi değiştirecek yetkiye sahip değilim" dedi.

MHP'nin danışma kurulu önerisi aleyhinde AK Parti adına Kahramanmaraş Milletvekili Avndi Doğan söz aldı...

AKP'Lİ DOĞAN'DAN SERT SÖZLER

Doğan MHP'lilerin gereksiz yere önergeler vererek engelleme yaptıklarını ifade etti. Doğan kendisine tepki gösteren muhalefet partisi milletvekillerine Victor Hugo'nun "bağırmayın, susun ve dinleyin" sözleriyle cevap verdi..

Doğan'In sözleri şöyle: Hem Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor diyeceksiniz hem de yas günü diyeceksiniz. Bu projenin adı "Milli Projesiyse" bugün yapılmayacaksa ne zaman yapılacak... Atatürk bir yas tutma değildir... Atatürkçülük terörsiti dağdan indirmektir. Atatürkçülük çözümsüzlüğü besleyen paradigöaları ortadan kaldırmaktır. Siz "istemezük"ten başka ne bilirsiniz ki. Yapmadınız yaptırmadınız. Darbeleri alkışladınız...

"DARBECİLERİ ALKIŞLKAYAN" DERKEN KİMİ KAST ETTİ?

CHP'li Kemal Anadol, Hamdi Doğan'ın "darbecilere alkış tuttunuz" sözünü kime söylediğini açıklamasını istedi. Doğan da ben burada herhangi bir siyasi parti grubunu kast etmedim Özellikle MHP'yi hiç kast etmedim. Am bu ülkede E-Muhtırayı alkışlayan, 28 Şaubat'a destek veren siyasetçiler olduğu kesin...

Avni DOğan'a cevap veren MHP'li Mehmet Şandır; "Sayın Avni DOğan biz senin geçmişini de biliyoruz. Geçmişini starak yeni sahiplerinle nasıl beraber olduğunuzu biliyoruz" dedi. Şandır'ın bu sözleri Meclis Grubu'nda uğultularla karşılandı...

DOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYORLAR

Mehmet Şandır, Avni Doğan'ın "tetikçi" derken neyi kast ettiğini açıklamasını ve kendilerin özür dilemesini istedi...

CHP'li Kemal Anadol ise söz alarak şunları söyledi: "Birisi çıkacak Kuvaliye Milliyeyi örgütlemiş. Türkiye Cumhuryetini kurmuş CHP'ye dil uzatacak... CHP içinde darbecileri alkışlayan şeref yoksunu bir tek milletvekili yoktur arkadaşlar. Daha bir hafta önce DTP'nin darbeceilerin yargılanması için verdiği önergeye aleyhinde oy verdiniz. Darbeci yaşıyor. 12 Eylül'ü yapan kişi ve kişiler. CHP Grup Başkanvekilleri size geldiler. Karar verip dönecektiniz. Ama ses seda yok. hadi canım sende..."

MHP'li Oktay Vural, AK Parti'li Avni Doğan'ın MHP'yi CHP ağzıyla konuşmakla itham ettiği için özür dilemesi gerektiğini söyledi. CHP ve MHP'liler Doğan'ın özür dilemesini istiyor...

AVNİ DOĞAN: NEDEN ÜSTÜNÜZE ALINIYORSUNUZ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan tekrar kürsüye gelerek, "Burada hatip yanlış şeyler de konuşabilir. Ama sükunetle dinlenmesi lazım. Ben burada konuşuken hangi gruptan geldiğini bilmiyorum ama "tetikçilik yapıyorsun" denildi. Ben de "bu millet kimin tetikçi olduğunu biliyor" dedim. Ağzımdan ne MHP ne de CHP lafı çıktı. Neden üzerinize alınıyorsunuz. Sayın Şandır benim için "geçmişini biliyoruz" dedi. Benim geçmişimle ilgili kim ne biliyorsa gelsin açıklasın..

MHP'nin üslubunu CHP'ye benzettim. Benzetemez miyim? Siz bizi kimlere benzetiyorsunuz. Birşey diyor muyuz? Benim MHP'nin üslubunu CHP'ye benzetme hakkım var. Bu hakkımı kimseye vermem." dedi...

"BUGÜN HERHANGİ BİR GÜN DEĞİL"

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu da söze girdi. Kılıçdaroğlu: "Hiçbir milletvekili darbeci değildir bu parlamento çatısı altında" dedi.

CHP adına Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay söz aldı: Parlamentoda ola ki sizin de tutumunuz eleştirilir Sayın Başkan. Ama siz her eleştiriye karşı kendinizi savunmak zorundaymışcasına yanıt vermek zorunda değilsiniz. Siz Meclis'i tarafsız olarak yönetmelisiniz. Danışmada da aynı tarafsızlığınızı göstermelisiniz.

Meclis Başkanı olarak gündemi önemsiyorsunuz ama siyasi iktidarla da temasa geçebilirdiniz, "Bu görüşmeleri 10 Kasım değil 11 Kasım'da yapabiliriz" diyebilirsiniz. İlk defa da böyle bir talepte bulunulmuyor. 10 Kasım günü için bu açılıma ilişkin öngörüşme yapılma tarihi belirlendi. Birileri "sıradan bir gün" dedi, birileri "herhangi bir gün" dedi, birileri "özel bir önemi yok" dedi. Oysa 10 Kasım özel önemi olan bir gündür. 10 Kasım günü Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdu sadece işgalcilerden kurtaran kişi değil, çağdışı kafalardan, yoksulluktan, ezilmişlikten kurtaran bir vatan kahramanının ölüm yıl dönümüdür...

MHP'NİN ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

MHP'nin "grup önerisi" oylamaya" sunuldu... Meclis Başkanı Şahin sayım yapıyor. Şahin oylama sonucunda, "MHP'nin ön görüşmeyi perşembe günü yapalım önerisi"nin kabul edilmediğini açıkladı... MHP'nin önerisi 135 milletvekili kabul etti. 220 civarındaki milletvelkili de red yönünde oy kullandı.

SIRA CHP'NİN ÖNERİSİNDE

Şimdi de CHP'nin ön görüşmeyi çarşamba günü yapalım önerisi değerlendiriliyor. İlk söz CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un... Anadol Başbakan Erdoğan'ın geçmiş yıllarda sarfettiği sözleri okuyarak, "Biz bugün neden duyarlı olmayalım" dedi... "

Anadol şöyle konuştu: Bugün tesadüfen nereden nereye geldiğimizi gördüm. Bu sabah TRT 3 radyosunu açtım, spiker hepinize keyifli bir sabah dileyerek müzik yayınına başlıyoruz dedi. İsteyen keyifle müzik yayınına başlasın.

(CANLI İZLEYİN)


Haber 7

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-10-2009, 17:43   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Bekir Bozdağ'dan 11 Kasım Örneği
Ak Parti'den 11 Kasım 1938 örneği



10 Kasım 2009 17:35

Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis'in 10 Kasım tarihinde çalışması ile ilgili CHP ve MHP'nin eleştirilerine cevap verdi. Bozdağ, muhalefete 11 Kasım 1938'de Atatürk'ün ölümünden 1 gün sonra TBMM'de yapılan bir çalışmayı hatırlattı:

"Bu Meclis Gazi Meclis.. Düşman askeri Ankara yakınların geldiği zaman bile bu Meclis çalıştı.

Atatürk'ün naaşı bile kaldırılmamışken 11.111938'de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak İsmet İnönü'yü seçti. Çünkü bu devletin geleceği için cumhurbaşkanlığı makamının boş kalmaması önemliydi.

10 Kasımlar'da yıllara göre baktığımızda TBMM çalışmıştır. Kimse o zaman dememiştir ki bugün 10 Kasım bugün bu ülkenin şu sorunu bu sorunu konuşulmaz dememmiştir.

Terör bu ülkenin 25 yıllık sorunu. Hiç bir hükümet bu sorunu çözelim kaldıralım demedi. Bu ülke bu uğurda nice değerlerini yitirdi. Bu meseleyi bugün konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız. Kanın durmasını kardeşliğimizi konuşalım demek bu Atatürk'e azap vermez Atatürk'ün ruhunu hoşnut eder. Güçlü bir Türkiye'yi nasıl yaratırız diye tartışırsak bundan Atatürk rahatsız olmaz.
Bugün burada herkes dağarcığında ne var bunu konuşacağız. Terör sorununun çözümü ne bugün bunu konuşacağız. Hepinizin katkı vermesini bekliyoruz."



CHP'nin önerisi de reddedildi

CHP'nin 'görüşme ertelensin' önerisi reddedildi.

MHP'nin sunduğu, "oturumun Perşembe gününe ertelenmesi" önerisinin reddedilmesinden sonra CHP'nin aynı yönde TBMM Genel Kurulu'na sunduğu öneri de yapılan oylama sonucu reddedildi.


Haber7-Samanyoluhaber

Konu Üç mevsim tarafından (11-10-2009 Saat 18:37 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 17:54   #3
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart
Aylardır beklenen görüşmeler sonunda başladı.Chp ve Mhp'nin açılıma karşı nasıl tavır aldıkları belliydi.Sert Tartışmaların olması normal.Sonuçda muhafelet açılım üzerinden Ak Parti'yi yıpratmaya çalışıyor,inşaallah her zaman ki gibi başarısız olacaklar.PKK dağdan inerse bunlara kim oy verir,bunların sıkıntısı burda...
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:09   #4
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart
Adamlar pankartlarla gelmişler,eylem yapıyorlar..Bunlar vatan haini değilde nedir.?
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:10   #5
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Cehepe holiganlarından izlenmiyor ki.. Dinlemeyi bilmiyor her şeye haa huu sesleri yükseltiyorlar..
Şimdi de pankart açıyorlar (:

Reziller kepazeler ya, bunlardan millete vekil mi olur şu vatana millete hayırları mı olur Allah aşkına
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:11   #6
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart
İlçe teşkilatında hep beraber izliyoruz..Bunlar siyasetin "S"sini biliyorlarsa neyim..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:12   #7
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart
Meclis başkanı güzel bir şey yaptı ama..Meclis idari amirlerini içeri alarak,tüm pankartları zorla toplattırdı..Helal olsun başkana.!
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:16   #8
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Keşke chplileri meclisten attırsaydı o eylemi yapan reziller orkestrasını . Bunlara meclis fazla fazla .
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:18   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Meclis'te CHP Holiganlığı!
Meclis'te pankartlı tartışma CANLI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda demokratik açılımla ilgili genel görüşme talebinde bulunmalarının nedenini açıklıyor. Bakan Atalay, demokrasinin olmazsa olmazlarını sıraladı ve...



Bakan Atalay, kimse devletin bütünlüğünü, resmi dilin Türkçe olduğunu, bayrağımımızın ayyıldızlı bayrak olduğunu tartışmıyor tartışamaz. Demokratik açılım üniter yapımızı bozmayacaktır aksine daha da güçlendirecektir. Bunun adı birlik projesidir.

CHP grubunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Atam demokrasine sahip çıkıyoruz" dövizlerini açması üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin pankartların indirilmesini istedi. CHP indirmeyince Şahin oturuma ara verdi.


Haber7
10 Kasım 2009
18:00
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 18:28   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
OTURUM TEKRAR BAŞLADI

Atalay, 10 dakika aradan sonra tekrar kürsüye çıktı..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
demokratik açılım, kürt meselesi, ön görüşme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım