AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-12-2009, 16:54   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Yargıda Dinleme İddiaları ve TİB Başkanının Açıklamalarına İlişkin Tüm Ayrıntılar
Osman Kaçmaz: Disklere el koyulsun

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın yeniden aranmasını ve merkezde bulunan bilgisayarlar disklerine el konulmasını istedi.



Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ''HTS'' kayıtlarının yeniden incelenerek, bunlara ilişkin mahkeme kayıtlarının olup olmadığının tekrar araştırılmasını istedi.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ve refakatindeki bilirkişi heyeti, 5 Kasımda tespit ve keşif yapmak üzere TİB'e gitmişti.

Alınan bilgiye göre, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, heyetin TİB görevlilerince engellendiği ve bu nedenle çalışmaların yapılamadığı gerekçesiyle tespitin yenilenmesine karar verdi.


ANKA-AA
12 Kasım 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-12-2009, 16:59   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart TİB Başkanı Açıklama Yapacak
TİB başkanı açıklama yapacak

Sincan hakimi Osman Kaçmaz'ın tekrar TİB'in aranmasına ve bilgisayarlarına el konulmasına karar vermesi üzerine TİB Başkanı açıklama yapacak



TİB Başkanı Fethi Şimşek 17: 30'da basın toplantısı düzenleyecek.

AYRINTILAR GELİYOR...


Samanyoluhaber
12.11.2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 17:15   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
İki gündür yargı camiasında fırtınalar kopuyor... Öncelikle TİB'ten başlayalım. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı.. TİB kurumu, AK Parti iktidarıyla birlikte milletimiz için büyük hizmetlere imza atarak adeta Türkiye'nin güvencesi oldu. TİB özellikle de İddia Olunan Ergenekon Derin Devlet Silahlı Terör Örgütünün çökertilmesi konusunda yaptığı mahkemeden izinli tamamen yasal telefon dinlemeleri ile ülkemzin temizlenmesi yolunda hayati işlev görüyor.

Osman Kaçmaz isimli hakim sıfatlı, Adalet Bakanlığı tarafından meslekten ihracı istenen şahıs 5 Kasım'da işte bu TİB'e baskın yaptırarak Türkiye için çok önemli gizli bilgilerin tehlikeye düşmesine sebep oldu. Bunu yanı sıra Osman Kaçmaz'ın yaptırdığı baskın sonucu TİB'da yargı camiasından birçok kişinin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Aykut'un da telefon kayıtları olduğu ileri sürüldü. Bu baskın Osman Kaçmaz için sonun başlangıcı oldu.

Buradan anlıyoruz ki Hükümet - Adalet Bakanlığı ve TİB; yargıya sızmış Ergenekoncuları HUKUK'tan temizlemek için çok önemli bir çalışma yürütmekteymiş... Osman Kaçmaz da Ergenekon namına bu çalışmayı baltalamak için elinden geleni yapıyor.

işte bugün Osman Kaçmaz bu hayati öneme sahip TİB'e yeniden baskın yapılmasını ve disklere el konulmasını istedi.

TİB Başkanı bunun üzerine 17:30'da açıklama yapacak.

Süreç çok hızlı gelişiyor.

Allah milletimizin yardımcısı olsun..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 19:36   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Açıklama yaptımı ?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 19:37   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hâkim Osman Kaçmaz'ın TİB'le ilgili yeni inceleme kararı sonrası Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek basın toplantısında konuşuyor.

"Özellikle son bir haftadır kamuoyunu meşgul eden düğn akşam saatlerinden bu yana artarak devam eden tartışmalar nedeniyle karşınızdayız. 23/7/2006 tarihinde faaliyete başlamıştır. Sık sık altını çizmekteyiz, TİB'de kesinlikle dinleme yapılmamaktadır.

Dinlemeler soruşturma mercilerince yapılan talepler üzerine mahkemelerce verilen kararlarla aidiyet numaraları belirtilen adli kollul görevlilerince kendi birimlerinde yapılmaktadır.

Hakim kararı olmadıkça 24 saat içinde hakim kararı alındıktan sonra savcı emri olmadıkça hukuken dinleme mümkün değildir. Kim bunu yapmışsa suç işlemiş olur.

Başkanlığımıza haber verilerek gelinen ve keşif işlemleri sonunda hukuka aykırı bir durum olmadığu belirlenmiştir. Yapılan tespit işlemlerinde Yargıtay 1. Başkanlığı'na ait birimlerin dinlendiği haberleri her yerde yer almaya başlamış ve bilgi kirliliği yaşanmıştır.

5/11/2009'da yapılan incelemede Yargıtaya ait olduğu iddia edilen sabit telefonlardan biri ile ilgili olarak hiçbir dinleme işleminin yapılmadığı, diğer sabit telefon numarasıyla ilgili olarak hakim kararı bulunmasına rağmen kullanılan santralin özelliği nedeniyle dinleme işlemi gerçekleştirilmeden talep eden birimin yazısı ile sonlandırıldığı, hiç bir dinleme işlemi gerçekleşmediği anlaşılmıştır."

SORU-CEVAP

- Santraller dinlenebilir mi? Yeniden bir arama yapılacağı söyleniyor buna karşı bir hukuki çalışma yapacak mısınız?

Yargıtay'a ait olduğu iddia edilen telefonlar dinlenmemiştir. Soruşturma yapılacak kişilerin özellikleri ve biçimi Cumhuriyet savcıların işidir. Biz kimin dinleneceği konusunda takdir hakkımız yoktur.

- Yargıtay'a ait bir telefonun dinlenmediği diğerinin de dinlenemediğini belirttiniz mahkeme kararı yerine getirilmemiş mi oluyor?

bir numara ile ilgili işlem yapılmamıştır. Diğer numara ise Yargıtay'ın santralinin özelliği sebebi ile dinleme yapılamamıştır.


FETHİ ŞİMŞEK'İN SON SÖZLERİ

Hiç bir hakim kararı olmaksızın bu ülkenin Başbakanı 6 yıl boyunca dinleniyor, hiç kimsenin kılı kıpırdamazken, mahkeme ve hakim kararı ile dinlenen telefonlar karşısında kopartılmaya çalışılan fırtınanın açık bir çifte standart olduğunu belirtmek isterim.

** Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, telefon dinlemeleriyle ilgili olarak, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) "HTS" kayıtlarının yeniden incelenerek, bunlara ilişkin mahkeme kayıtlarının olup olmadığının tekrar araştırılmasını istedi. TİB Başkanı Fethi Şimşek saat 17.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ve refakatindeki bilirkişi heyeti, 5 Kasımda tespit ve keşif yapmak üzere TİB'e gitmişti.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 20:01   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Sadece 56 Hakim ve Savcı Dinlendi
Bakanlık dinlenenlerin sayısını açıkladı

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay'ın dinlendiği iddialarını yalanlarken 56 hakim ve savcının dinlendiğini açıkladı.



Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Kamuoyuna yansıdığı şekilde Yargıtay ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı santrallerin ve bu santrallere bağlı görüşme yapan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarının dinlenmesinin talep edilmesi ve dinlenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir.

Son 5 yıl içerisinde adalet müfettişlerinin talebi üzerine toplam 69 hâkim ve Cumhuriyet savcısı hakkında mahkemelerce dinleme kararı verilmiştir.Kaldı ki, bu bilgi Bakanlığımızca 19 Mayıs 2009 tarihinde yapılan basın açıklamasında kamuoyuna duyurulmuş ve o tarihten sonra müfettişlerce yeni bir dinleme kararı istenilmemiştir'' denildi.


Haber7
12 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 20:05   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Yargıtay Kesinlikle Dinlenmedi
Başbakan 6 yıl 'illegal' dinlendi VİDEO

Yargıda dinleme tartışmasıyla ilgili olarak Telekominikasyon İdaresi Başkanı (TİB) Fethi Şimşek açıklama yaptı. Fethi Şimşek 'Yargıtay kesinlikle dinlenmedi' derken, çok çarpici bir noktaya dikkat çekti...




Videoyu izlemek için tıklayın




Haber7
12 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 20:13   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
TİB Başkanı Fethi Şimşek çok güzel bir açıklama yaptı. Kafalardaki soru işaretleini giderdi.

5 Kasım'da Osman Kaçmaz'ın kararıyla TİB'da yapılan incelemede hiçbir illegal duruma rastlanılmadığını, illegal bir durumun da zaten sözkonusu olmadığını açıkladı.

Fethi Şimşek'in Yargıtay'ın da dinlenmediğini açıkladı.

Kaldı ki mahkeme kararıyla gerekli görüldüğü durumlarda Yargıtay vb kurumların da dinlenilebileceğini Hukukçular ifade ediyor.

Şimdi Osman Kaçmaz'ın TİB'in yeniden incelenmesi için çıkardığı söylenen bir karar var. Bu karar sonucunda TİB'e yeniden girseler dahi hiçbir sonuca ulaşamayacakları açıkça ortadadır.

Yargı reformuyla gerçekten bağımsız ve gerçekten tarafsız bir yargıya kavuşacak bu ülke buna inanıyorum.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 20:29   #9
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Sayın Başbakan'ın konuşmaları illegal olarak kayıt altına alınıyor,yayınlanıyor kimseden ses seda yok.Ne hikmetse mahkeme kararı ile dinlenen hakim ve savcılar için feryat ediliyor.Başbakanın,KKTC lideri Talat ile yaptığı görüşmeyi yayınladınız ve yasadışı kaydedilmiş olmasına rağmen.TİB Başkanını canı gönülden tebrik ediyorum.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 23:52   #10
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Standart
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yargı reformuyla gerçekten bağımsız ve gerçekten tarafsız bir yargıya kavuşacak bu ülke buna inanıyorum.

Bu söyler bunu yazar dururum.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adalet bakanlığı, osman kaçmaz, tib


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım