AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-14-2009, 19:36   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post 'Türkiye tepki göstermeseydi, 10 bin Uygur katledilirdi'
'Türkiye tepki göstermeseydi, 10 bin Uygur katledilirdi'

Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı nükleer denemeler yüzünden binlerce kişinin öldüğünü belirterek, ''Türk halkı, yönetimi, Doğu Türkistan'daki 5 Temmuz 2009 katliamına tepki göstermeseydi, 10 bin kişi katledilirdi'' dedi.
Tümtürk, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneğince (İs-Der) organize edilen ''Doğu Türkistan-Uygur Özerk Bölgesinin Dünü, Bugünü'' konulu konferansta, Doğu Türkistan'ın dünyaya unutturulmak istendiğini belirtti.
Türk devleti ve halkının, Doğu Türkistan'a yakın ilgi gösterdiğini, ''5 Temmuz katliamlarının'' haberlerinin, internet sayesinde aynı anda tüm dünyaya yayıldığını, Çin'in bunu beklemediğini anlatan Tümtürk, şöyle konuştu:
''Türk devleti, iktidarıyla muhalefetiyle Doğu Türkistan'ın yanında olduklarını göstermiştir. Son olarak Urumçi'de yaşanan olayların ardından Türkiye'deki herkes ayağa kalktı ve Türk halkı Doğu Türkistan'daki kardeşlerinin yanında olduklarını gösterdi. Türk milletine her zaman müteşekkir olacağız. Türk milleti sokağa dökülmeseydi, tepki göstermeseydi 10 bin kişi katledilirdi. Türk milletinin duyarlılığı sayesinde daha büyük bir katliamın önüne geçildi. Çin bu topraklardan asla vazgeçemez. Çünkü, bu toprakların altında 118 çeşit maden yatağı bulunmaktadır. Bu nedenle Çin, Doğu Türkistan'dan ayrılırsa kalkınmasını sürdüremeyeceğini biliyor.''
Çin'in, son yıllarda Doğu Türkistan da 46-47 adet nükleer deneme yaptığını, bunun dışında başka ülkelerin de yapmasına izin verdiğini anlatan Tümtürk, bu nedenle on binlerce Türk'ün yaşamını kaybettiğini, sakat doğumlar ve kanserli insan sayısının arttığını bildirdi.

14 Kasım 2009, Cumartesi
ZAMAN

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi