AK Gençliğin Buluşma Noktası
Çocuk Eğitimi Çocuk gelişimi ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-22-2009, 21:39   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart 'Kızım amcan öpsün'den kurtulmalılar!
'Kızım amcan öpsün'den kurtulmalılar!

Vekiller, çocuklara cinsel tacizin önüne geçmek için, anaokulundan itibaren "iyi dokunma" ile "taciz dokunmaları" konusunda ders konulmasını önerdi.

AK Parti'li Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil ile Ankara Milletvekili Aşkın Asan, her geçen gün daha önemli bir sorun haline gelen çocuklara yönelik cinsel tacizi önlemek için strateji planı hazırladı.

Önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı'na yasa teklifi sunacak olan vekiller, Hacettepe Üniversitesi ile de ortak bir çalışma yaptı. Vekiller, anaokulundan itibaren çocukları "iyi dokunma" ile "taciz dokunmaları" konusunda eğitecek ders konulmasını önerdi. Aşkın Asan, "Artık aileler, 'Kızım amcana, abine git seni öpsün' demekten kurtulmalı" dedi.

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-19-2009, 00:38   #2
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Ya ne alaka? Söz konusu çocuklarimiz. Bizim dinimizde, kültürümüzde "taciz" gibi çirkin birsey olabilir mi? Batililarin ahlâksizliklari yüzünden böyle bir yasa çikarmamiz saçmalik olur.

Ayrica çocuklarimiza okulda, birde anaokulundan itibaren böyle dersler verilmesi onlari yetiskinlere karsi güvensizlige itecektir. Eger bu konuda egitilecekse, ki egitilmeli, aile içinde ve çocugun yasina uygun bir üslupla yapilmalidir.
Alt 11-19-2009, 10:43   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Bilemiyorum ne derece saglıklı birşey olur...iyi hesaplamak lazım...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2009, 11:01   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Orta_Direk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dün haberlerde vardı. Afgan kadınları intihar ediyorlar neden mi? Çünkü orada KADININ ADI YOK. Ne toplumda ne ailede. Kocaları kadınları adeta birer köle olarak görüyorlar. Bir kadın diyor ki 10 yaşında ailemin zoru ile evlendirildim 13 yaşında çocuk sahibi oldum yaşadıklarım katlanılmaz bir hal aldı ve intihar tek çözüm yolumdu diyor ve hastaneler bu ve benzeri onlarca kadınla dolu. Hemde kendini akıl almaz yollarla intihara teşebbüs eden kadınlarla. Peki afganistan ve pakistan gibi ülkeler de müslümansa neden bu tür vak'alar son derece fazla bana açıklayın
Dinsiz bir toplumda her şey olur. İslamı yorumlayamayan islam ülkelerinde kadın köle gibi kullanılabiliyor. Bundan daha vahim ise modern ve medeni olduğunu düşünen batı ve gelişmiş ülkeler kadının bedenini kullanarak kadına ne kadar değer verdiği ortada , modern hareketler bütün kirli ilişkilerini modern aygıtlar ile yaptığından , evli olduğu halde genç kızlar ile gönül eğlendiren medeni insanın yaptıkları neden se görülmez . Cünkü onun ki modernnite adı altında yapılıyor değilmi .
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2009, 11:03   #5
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Alıntı:
Orta_Direk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dün haberlerde vardı. Afgan kadınları intihar ediyorlar neden mi? Çünkü orada KADININ ADI YOK. Ne toplumda ne ailede. Kocaları kadınları adeta birer köle olarak görüyorlar. Bir kadın diyor ki 10 yaşında ailemin zoru ile evlendirildim 13 yaşında çocuk sahibi oldum yaşadıklarım katlanılmaz bir hal aldı ve intihar tek çözüm yolumdu diyor ve hastaneler bu ve benzeri onlarca kadınla dolu. Hemde kendini akıl almaz yollarla intihara teşebbüs eden kadınlarla. Peki afganistan ve pakistan gibi ülkeler de müslümansa neden bu tür vak'alar son derece fazla bana açıklayın
1. Kadin'in adi olmasina gerek yok, yeter ki degeri olsun. Ki, Islamiyet kadina deger veriyor ve onu her insan'a esdeger kiliyor. Rabbimizin katinda degerimiz ancak takvamizla ölçülüyor.

2. Ailenin ne zoru vardi ki 10-13 yaslarinda kizlarini evlendirmisler. Kaldi ki, madem evlilik yoluna girmek istiyorlar, evlenecek sahisin, görücü üsulü ile de olsa, düsüncelerini alminmali ve onlara uyulmali;

3. Hadi aile yanlis yapip kizini everdi, bu kadin'in esinin emânet anlayisi bu kadar demek ki;

4. Bunlar Allah'a (c.c.) ve Peygamber'e (s.a.v.) inandiklari taktirde müslüman olarak adlandirilabilirler. Belki ibâdetlerini de yerine getiriyor olabilirler. Fakat cahiliyye'den kalma bir zihniyetle yasalarini sürdürüyorlar. Bu tip insanlarin davranislari Islamiyet'e gölge düsürmemeli!

Gerek Kur'ân'da gerekse Peygamber efendimizin (s.a.v.) sünnetinde kadin/erkek haklari ve sorumluluklari belirtilmistir. Bunlari arastirmak toplum olarak ne kadar Islamiyetten uzak bir yasam tarzi içinde oldugumuzu açiga vuracaktir. Bizler ne çocuklarina nede eslerine hiçbir zaman el kaldirmamis bir Peygamberin (s.a.v.) ümmetiyiz...
Alt 11-19-2009, 11:13   #6
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Bendeniz açiklamayi bir üst mesajda yaptim, fakat anlamadiginizi saniyorum. Dilerseniz, ayni mesaji baska bir üslupla tekrarlayabilirim
Alt 11-19-2009, 11:18   #7
Kullanıcı Adı
LeyaL
Yerinde bir uygulama olur..
5 ay önceki haber..Faaliyete geçdi mi acaba?..Umarım geçer.

İslâm'dan bi-haber olanlar; bir zahmet öğrenip de öyle gelsinler.. Laf salatasının gereği yok..
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)