AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-07-2007, 15:49   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart 3G ihalesini TURKCELL kazandı..3G ile hayatı cep telefonu yönetecek...
Cep telefonu üzerinden görüntülü haberleşme olanağı sağlayacak üçüncü nesil GSM teknolojisi için yapılan ihalede sadece Turkcell yer aldı. Turkcell, A lisansı ihalesini 321 milyon Euro’ya kazandı.

3G NİN TEKNOLOJİSİNİN AVANTAJLARI

Tatildeyken evinizi cep telefonundan izleyebileceksiniz

Cep telefonunuzla net'te dolaşıp e-maillerinizi cevaplayabilecek, televizyon izleyebilecek, hatta devlet kurumlarındaki işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Çünkü katlanabilir telefonlar geliyor! Bu olanağı sağlayan 3G (Üçüncü Nesil Mobil İletişim) teknolojisinden dünyada 100 milyonu aşkın insan yararlanıyor.

TV, video ve internet odaklı hayatın Türkiye'de başlamasıysa 7 Eylül'deki ihaleye bağlı. 3G teknolojisiyle önümüzdeki 5 yılda gerçekleşecek yenilikleri, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar anlattı.

Çocukluğunu 80'li yıllarda geçirenlerin zevk alarak izlediği çizgi filmlerin başında geliyordu "Jetgiller". Henüz cep telefonunun hayatımızda olmadığı "siyah beyaz" televizyon yıllarında onlar bilgisayar-televizyon-cep telefonu üçlüsünü bir arada kullanıyordu. Çocuk okulda kol saatinden televizyon seyrediyor, babaysa eve ulaşınca patronu arayıp görüntülü olarak ekrandan konuşuyordu. Ya katlanarak çantaya dönüşebilen araçlara ne demeli?

Çok değil, 5 yıl sonra elimize aldığımız bir cep telefonuna yepyeni özellikler eklenmiş olacak.

Cep telefonlarının gelecekteki özellikleri hakkında bilgi veren Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, "Türkiye henüz hiçbir şey görmedi " diyerek teknolojik açıdan şu an AB'ye üye ve aday ülkeler arasında 3G'ye sahip olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtiyor.

Konuşmamız boyunca elinde tuttuğu görüntülü ve son model cep telefonunun memleketimize pek çok yararlar getireceğini vurgulayan Serdar'ın verdiği bilgiye göre 3G teknolojisi gelince başta eğlence, güvenlik, sağlık, eğitim ve kamu hizmetleri olmak üzere birçok sektörde önemli değişimler yaşanacak.

- 3G teknolojisi sayesinde eğlence sektöründe bizi ne gibi yenilikler ve kolaylıklar bekliyor? Örneğin müzik sektöründe ciddi sıkıntılar var. 3G'nin bu konuda bir açılımı olacak mı?
Herkesin bildiği gibi bugün Türkiye'de müzik sektörü kan ağlamakta. 90'larda her yıl 100 milyona varan albüm satışları 2000'lerde çok düştü. Sadece geçen yıl toplamda 15 milyon albüm satılmış. Bizimse diğer operatörleri katmadan sattığımız şarkı sayısı 10 milyon. Bunu niye söylüyorum? Artık kimsenin telefonu normal çalmıyor. Herkes farklılaşmak, iyi yaşamak istiyor. İşte bunun bir yolu da 'cep'teki melodiyi değiştirmekten geçiyor. "Olur mu öyle şey" diyeceksiniz ama yaptığımız araştırmalardan bu sonucu çıkardık. Artık yapımcılar ve müzisyenler birkaç sene öncesine göre iyi para kazanmaya başladı. Her ay MÜYAP Başkanı'yla bir araya geliyor, konuşuyoruz. İnsanlar korsandan bıktı ve iş dijitale döndü. Gelecekte hızın artmasıyla, herkes telefonundan müzik dinleyeceği ve bu iş para karşılığı olacağı için sektör darboğazdan kurtulacak.

- Önümüzdeki yıllarda televizyonun işlevi değişecek mi?

Kesinlikle televizyon hayatımızın bir parçası olacak. Bunun nedeni de ömrümüzün önemli bir kısmının servislerde ve otobüslerde geçmesi. Sabah ve akşam günde üç saat yollardayız. Cep telefonunuzla net'te dolaşıp, e-maillerinizi cevaplayabileceğiniz gibi televizyon da seyredebileceksiniz. Hatta maçları bilePeki ekranınız çok büyük, nasıl cebinize sığacak? Kara kara düşünmeyin. Onun da çaresi var. Katlanabilir ve küçülebilir telefonlar.

- Güvenlik alanında bizi hangi yenilikler bekliyor?

Anneler, babalar gün içinde yoğun çalıştığı için hep şu sorular kafalarını kurcalar: "Çocuğumu bakıcıya bıraktım ama evde güvende mi", "Şehir dışında yaşayan yaşlı annem ve babam var. Sağlıkları yerinde mi", "Tatile gittim, acaba evime hırsız girmiş mi?" Görüntülü telefonlar bu işi çözmüyor ama 3G sayesinde evinize bağlayacağınız kamera ile aklınızdaki tüm soru işaretleri ortadan kalkacak. Evinizi gezebileceksiniz. Bilgisayarlar bunu yapıyor, şimdi cep telefonları sayesinde daha da yaygınlaşacak.

3G'nin hayatımıza girmesiyle beraber "mobil imza" servisi sayesinde anahtarlara ihtiyacınız kalmayacak. Anahtarlıklar ağırdır. Nereye koyacağınızı bilemezsiniz. Gün içinde kaybetme ihtimaliniz yüksektir. Ama telefonunuzla kapıyı açınca hayatınız kolaylaşacak.

- Sağlık konusunda da "evden muayene" mümkün olabilecek mi mesela?

Sağlığınızla ilgili bir problem olduğunda ne yaparsınız? Gün sonunda direkt hastaneye gidersiniz. Fakat beş yıl içinde evinizden doktorlarla görüntülü telefon görüşmesi yapabileceksiniz. Şöyle uç bir örnek de vereyim: Doğu'daki şehirlerimiz doktor sıkıntısı çekiyorlar. Siz de rahatsızlandınız ve röntgeniniz çekildi. Bakacak kimse yok. Hemen en yakın hastaneye bilgilerinizi aktarıyorsunuz ve çaresine bakıyorlar. Ayrıca diyabet hastasıysanız kan şekerinizi ölçüp sonuçları telefon üzerinden göndermeniz ve anında teşhis konup hemen cevap alabilmeniz mümkün.



nethaber

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-07-2007, 19:31   #2
Kullanıcı Adı
naco
Standart 3G ihalesini TURKCELL kazandı..3G ile hayatı cep telefonu yönetecek...
Loneliness,bu paylaşımın için cok tesekkürler Böyle ayrıntılı bir 3G teknolojisini anlatan bilgi arıyordum.Çok uzaklarda degil,tam da bizim forumumuzda mevcut olması beni çok sevindirdi..
naco isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2007, 01:59   #3
Kullanıcı Adı
FaTaLiX
Standart 3G ihalesini TURKCELL kazandı..3G ile hayatı cep telefonu yönetecek...
Alıntı:
naco Nickli Üyeden Alıntı
Loneliness,bu paylaşımın için cok tesekkürler Böyle ayrıntılı bir 3G teknolojisini anlatan bilgi arıyordum.Çok uzaklarda degil,tam da bizim forumumuzda mevcut olması beni çok sevindirdi..
evet bide son günlerde TURKCELL'in reklamları vardı ordanda nasıl bir şey olduğu anlaşılıyor saol paylaşım için
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım