AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-08-2009, 17:02   #1
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Thumbs up ZORLU 2010'da insansız uçak üretecek


Zorlu 2010'da insansız uçak üretecek


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yeni yılda insansız uçak üretimine başlayacaklarını bildirdi. Zorlu insansız uçak projesinin ordu tarafından da beğenildiğini söyledi.



Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) tarafından Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle tarafından düzenlenen ''7. Girişimcilik Haftası'' etkinlikleri Akdeniz Üniversitesi konferans salonu'nda başladı.


Etkinlik kapsamında ''Bir Başarı Öyküsü'' konferansına katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Zorlu, iş hayatı konusundaki deneyimlerini öğrencilere ve Antalyalı iş adamlarına anlattı.

İş hayatına 15 yaşında atıldığını belirten Zorlu, bugün Vestel ürünlerini 128 ülkeye ihraç ettiklerini ve 3 milyar dolar döviz girdisi sağladıklarını söyledi.
24 yaşında tekstil fabrikası kurduğunu ve marka yarattığını anlatan Zorlu gençlerden, hayal kurmalarını ama hayalci olmamalarını istedi.
Sanayicinin malının hiç bir zaman sanayicinin olmadığını anlatan Zorlu, ''Hiç bir şey bizim değildir. Paramız dahil her şey bütün yatırımlarımız ülkemizin.
Bu fabrikalar Zorlu ailesinin değil, hepimizin. Bu ülkede yatırım yapmak, bir sevda işi, bir aşk işidir'' dedi.
Gençlerin, yatırımcıların, iş adamlarının öncelikle ülkesini, daha sonra kurum ve ailelerini ön planda tutmaları gerektiğini ifade eden Zorlu, ülke yoksa, kimsenin de sanayicinin de olamayacağını kaydetti.

Yatırımları ve projeleri hakkında da bilgi veren Zorlu, Türk firması olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne insansız uçak üreteceklerini bildirdi. 3-4 yıldır insansız uçak projesinin sürdüğünü ve uçakların deneme uçuşlarının başarıyla tamamladığını ifade eden Zorlu, 2010 yılında insansız uçak üretimine başlayacaklarını bildirdi. Zorlu şöyle konuştu:

''Şu ana kadar 30-40 milyon dolarlık yatırım yaptık. Denemesi başarıyla tamamlanan insansız uçaklarımızın üretimine yeni yılda başlıyoruz. Elbette ihracat da olacak. Yeter ki sipariş gelsin. İstediğimiz kadar üretiriz.
İnşallah 2011 ve 2012 yıllarında muazzam ihracat potansiyelimiz olacak. Uçaklarımız Türk ordusu tarafından beğenilmiştir. Ordumuz bize çok destekçi olmuşlardır. Biz uçaklarımızı uçurduk.
Bunda bir sorun yok. 3-4 yıldır çalışıyoruz. Denemeler başarılı geçti, testlerimizi yaptık. Uçaklarımız daha uzun süreyle, 13 saat havada kalabiliyor. Bunu 20 saate çıkarmak istiyoruz. 300-400 kiloluk bir uçak. Bu daha da değişecek. Eğer uçak düşerse yenisini de vereceğiz.''

NİKEL MADENİ


Enerji ve madencilik sektöründe de önemli yatırımlar yapacaklarını vurgulayan Zorlu, yer altında toprak altında kalmış büyük miktarda kaynakların olduğunu bildirdi. Nikel madeni üretimi için çalışmalara başladıklarını ve 3-4 yıldır araştırmalar yaptıklarını vurgulayan Zorlu, yer altında 20 milyar dolarlık kaynak bulduklarını söyledi. Zorlu, şöyle devam etti:
''Eskişehir'de, Manisa'da önemli nikel yatakları bulduk. Şimdilik 20 milyar dolarlık bir yer altı kaynağımız var. Hatta 30-40 milyar doları buluyor. Zorlu Grubu madencilikte de ülkeye çok büyük katkı yapacak, istihdam yaratacak. Yenilenebilir enerjiye çok önem veriyoruz. Jeotermalden elektrik üreteceğiz. Denizli Sarayköy'de Türkiye'nin en fazla ısısına sahip jeotermali satın aldık. Sondajlara bu ay başında başladık. Jeotermalden 200 megavat gücünde elektrik üreteceğiz. Osmaniye'de de Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santralını kurduk. 130 megavat güçte. 260 megavatlık güneş enerjisi santralı kuracağız. Mısır'dan da güneş enerjisi santralı kurulması talep edildi. Mısır'da güneş enerjisinden üretilecek elektrikle deniz suyunu arıtacağız.''

''DÜNYANIN EN FAZLA ÜRETEN 5'NCİ FİRMASI'


Vestel'i satın aldıklarında yıllık 360 bin televizyon üretim kapasitesinde olduğunu dile getiren Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
'' Her yıl yüzde 100 büyüyerek üretimimiz artırdık. Bugün televizyon, beyaz eşya bilgisayar olarak yılda 30 milyon cihaz üretiyoruz. Dünyada en büyük 5 üreticiden biriyiz. Televizyonun yüzde 95'i, beyaz eşyanın yüzde 80'i tekstilde de üretimin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz. Elektronik sanayide, televizyon ve uydu alıcısı üretiminde dünyada rakiplerimizle başa baş mücadele ediyoruz. BBC ile işbirliği anlaşması yaptık. 10 bin uydu alıcısı için. İngiliz milletvekilleri de kullanacak. Bize 'montaj sanayi' diyorlar. Hayır biz montaj sanayi değiliz. Yazılım da yapıyoruz. Yazılım satıyoruz. Ankara bunu görmüyor. ''

ZİNCİRLİKUYU'DAKİ KARAYOLLARI ARSASI


Mehmet Nazif Zorlu, İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arsasını devlete güvenerek satın aldıklarını ve burada çok büyük bir proje gerçekleştireceklerini bildirdi. İnşaat sektörü ile gayrimenkul sektöründe de önemli yatırımlar yapacaklarını vurgulayan Zorlu, şunları kaydetti:
''Zincirlikuyu'daki Karayolları'nın arazisini devlete güvenerek satın aldık ama bürokrasi zorluyor. Bu arsaya 800 milyon dolar yatırdık. Devlet bize sattı, biz de devlete güvendik aldık. Birisi dedi ki, (Bunu yapamazsın. Burası için yaptığımız proje yurt dışında iki ayrı ödül kazandı. Dünyada bin proje içinde ilk 5'e girdi. Burada 5 konulu proje var. AVM var, kültür merkezi var, kongre merkezi var. 5 bin 500 kapasiteli otopark var, rezidans var, yeşil alan var. 7 bin 500 metre kare kapalı alan var. İnşallah buraya yapacağımız yatırım ülke ekonomisine katkı sağlar. Bu projenin bir benzerini de Antalya'da yapmak istiyoruz. Antalya'yı inceledik. Antalya'da da Karayolları arsasındaki gibi büyük proje yapmak istiyoruz''

GENÇLERE ÖNERİLER


Mehmet Nazif Zorlu, gençlere de çeşitli önerilerde bulundu. Öncelikle olmayan bir işi yapmalarını isteyen Zorlu, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türk insanı yurt dışına gitmek istemiyor. Bulunduğu çalıştığı kurumdaki yerini korumak istiyor. İllaki ana kucağında ya da karısının yanında olmak istiyor. Yabancı marka hayranı olmayın. Öncelikle yerli malını kullanın. Daha sonra yabancı malı alın. Önce kendi malınızı tüketin. Yerli malı tükettiğinizde istihdam da artar. Ar-Ge'ye önem verin. Gençler araştırmacı olsun. İşinizi zamanında yapın. Bugünün işini yarına bırakmayın. Eğer bir kurumda işe başladıysanız o kurumun en üst yönetimine nasıl gelirim diye düşünün. O kurumda işe girip daha sonra iş aramayın. Kurumunuza sahip çıkın. Gençlerimiz çalışmaktan çok eğlence ve yeme içmeyi ağırlık veriyor. Daha çok çalışmamız lazım. Çalışmadan bir şeyler istemeyin. Her şeyi devletten beklemeyin. Önce devletinize verin. O zaman devleti yönetecek olanı da iyi seçersiniz.''

AA-HABER7

 

rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım