12-08-2009, 19:01 | #1 |
Türkiye'de laiklik MİLİTAN,yargı İDEOLOJİK ! Laiklik ve hukuk EVRENSEL olmalıdır !
Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, yargının kendini rejimin koruyucularından biri olarak gördüğünü söyledi
Türkiye'de Militan Laiklik Var ! Türkiye'de,Yargı ideolojik misyon edinmiş ! Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sürekli tartışılıyor. Neden? Yargının, gerek siyasi iktidar karşısında, gerek diğer toplumsal güçler karşısında bağımsız ve tarafsız olması ve kararlarını sadece hukuk ve adaleti düşünerek serbestçe verebilmesi gerekiyor.
LAİKLİK evrensel olmalıdır Türkiye'ye özgü LAİKLİK olmaz Bir demokraside yargının hem bağımsızlığı hem de tarafsızlığı asıldır. Yargının bağımsızlığı da tarafsızlığının bir aracı olması itibari ile önemlidir.
TÜRK İŞİ HUKUK OLMAZ Hukukun ve demokrasinin temel prensipleri evrenseldir. “Biz bize benzeriz” ya da “Türkiye'nin özel şartları” ifadelerini ben çocukluğumdan beri duyuyorum. Bu yaşıma geldim hâlâ duyuyorum.
YARGI İDEOLOJİK KARARLAR ALIYOR Bu şartları hukukla izah etmek mümkün değil. Hukuken kabul edilebilir bir iddia da değil. Belki bazı toplumsal kesimlerin psikolojisi ve elitlerin psikoloji ile ilgili bir durum. Osmanlı'dan gelen yenilgi ve küçülmeler ile açıklamak mümkün olabilir.
Yargının ideolojik davranmasına yol açan tehlike nedir?
Hangi İdeolojik kararlar alındı
Hükümet yargıda reform taslağı sorunları çözebilir mi?
Dünyaya bu kadar entegre olmaya çalışan AB üyesi bir ülkede şeriat nasıl korku objesi olabilir?
Murat Aksoy/Yeni Şafak
Konu rıfat gökalp tarafından (12-08-2009 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-08-2009, 19:49 | #2 |
Gazi mustafa kemal Atatürk,Türk milletinin çağdaş muasır medeniyetleri seviyesine çıkmasını söylemiştir.Akparti ve milletimiz bu idealler çerçevesinde hukuk ve laikliği evrensel normlara taşımayı,demokratik hak ve özgürlüklerin gelişmesini ve yaşam standartlarının yükselmesini misyon edinmiştir.Atatürk'ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü ile harekat ederek hakimiyeti kendi iradesinde kabul eden totaliter yapıyı tasfiye ederek kurumları demokratik zemine çekip,Türkiye'yi inşaallah aydınlık bir geleceğe taşıyacaktır.
Durmak yok,yola devam Konu rıfat gökalp tarafından (12-08-2009 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|