AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-12-2009, 12:45   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart ABD'den DTP'nin kapatılmasına ilk tepki

Günlük basın toplantısında, mahkemenin DTP'yi kapatmasına ilişkin kararına sonra yanıt vereceğini söyleyen ABD Dışişleri sözcüsü, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye'nin iç işi" yorumu öne çıkarken şu uyarı dikkat çekti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly, Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatmasının Türkiye'nin iç işi olduğunu, kararın detaylarıyla ilgili yorum yapamayacaklarını belirtti.
Kelly, "Fakat, Türkiye'nin demokratik sisteminin, tüm vatandaşları için siyasi özgürlükleri geliştirmeye devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu özgürlükleri sınırlandıran ya da kısıtlayan tedbirler, aşırı ihtiyatla yürütülmeli" görüşünü ifade etti.
Günlük basın toplantısında DTP'nin kapatılması kararıyla ilgili soruya daha sonra yanıt vereceğini belirten Kelly, günün ilerleyen saatlerinde soruya yazılı cevap verdi.
Kelly, şunları kaydetti:
"Anayasa Mahkemesinin kararı Türkiye'nin iç işidir ve kararın detaylarıyla ilgili yorum yapamayız. Fakat, Türkiye'nin demokratik sisteminin, tüm vatandaşları için siyasi özgürlükleri geliştirmeye devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu özgürlükleri sınırlandıran ya da kısıtlayan tedbirler, aşırı ihtiyatla yürütülmeli.
Türk hükümetinin, tüm Türk vatandaşlarının vatandaşlık hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanmasının sağlanması yönündeki çabalarının devamını destekliyoruz. Türkiye'deki tüm siyasi aktörleri, uzlaşının takipçisi olmaya, demokratik değerleri yansıtmaya ve şiddetin kullanımı ve desteklenmesinden kaçınmaya teşvik ediyoruz."
(AA)

 

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-12-2009, 12:57   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
İçerik olarak ne yapıldığını bilmiyorlar ABD sözcüleri veya yetkilileri , hukuksal olarak kapanmak için elinden geleni yapan şahin kanad maalesef diğer uzlaşmacı kanadı pasifize etmiştir, dilerdikki çok daha itinali hareket edip kürt halkının kültürel hakları için mücadele verseymişler . Benim için bundan sonra yapılacak adımlar önemli evet kapandı bir parti belki iyi oldu belki kötü oldu bunun getirilerini zamanla göreceğiz. Yeni oluşucak olan yapının partinin temsilcileri benim için önemli acılım içinde belki iyi kanat la oluşan gurublar sözcülük yaparsa kim bilier her şey çok daha güzel olur mevlam neylerse güzel eyler.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi