AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-14-2009, 16:31   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Yalancı Çoban Hürriyet'in Yalanı Birkez Daha VAKİT Tarafında Teyid Edildi!


Medine'de gece hayatı" başlıklı bir haber yayınlayan kartel yayın organı Hürriyet, ailelere hizmet veren bir mekandan çekilen özel fotoğrafları gece hayatı olarak yansıttı ve Türkiye'de alkolün su gibi aktığı mekanlarla eş tuttu.

İşte Hürriyet'in yalanları ve gerçekler:


HÜRRİYET:
Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki Abu Tarboush eğlence merkezi küçük bir kasabayı andırıyor. Marka giyen genç Suudiler, son model otomobiller kuyrukta. Kara çarşaflı da var, abartılı makyajlı olan da.

GERÇEK:
Oldukça sakin ve Medineli ailelere hitap eden mekan, şehir merkezinden biraz uzak, çevreyolu denen bir mevkide yer alıyor. Hürriyet, "Otomobiller kuyrukta" yalanını, abartılı makyajlarla süslemiş.

HÜRRİYET:
ABU Tarboush, Medine'nin en önemli eğlence merkezi. İstanbul'un Reina'sını, Sortie'sine denk düşüyor ama, formatı çok farklı. Abu Tarboush'un, otoparkını aşıp restoranın kapısına ulaşmak zor, trafik yoğun. Son model otomobiller kuyrukta. Her yerde marka giyinen genç Suudiler geziniyor. Şehirden bağımsız küçük bir kasabayı andıran üstü açık eğlence merkezinin sokaklarında takı, oyuncak, giysi mağazaları var. Vitrinleri şatafatlı. Vitrin ışıklarında kırmızı renk hakim.

GERÇEK:
Gece ışıklarından faydalanarak çekilen fotoğraflardan yola çıkan Hürriyet, ailelere, erkeklere ve bayanlara özel bir mekanı, Medine'nin eğlence merkezi olarak yansıttı. Bununla yetinmeyen Hürriyet, alkolün ve alkollü eğlencelerin yapılmadığı mekanı Türkiye'deki Reina ve Sortie'ye benzetti.

Çölde vaha gibi

HÜRRİYET:

Restoran bölümünün bulunduğu bölge hurma ağaçlarıyla bir vaha gibi. İçeri, damsız girilmiyor. Burası, odalardan oluşan bir aile restoranı. Yemekler, etrafı paravanlı, içinde sedirler, halılar, yer sofrası bulunan odalarda yeniyor. Maddi durumu çok iyi olanlar için farklı mizansenlerde geniş odalar da bulunuyor. Odalardan üçü tanesi dikkat çekiyor. Biri minimalist, biri Afrika, diğeri ise Osmanlı konseptiyle düzenlenmiş. Osmanlı odasında sedirlerin alt kısmı ve duvarlar İznik çinisi kaplı. İpek halılar, bakır ibrikler ilk bakışta göze çarpanlar. Bu özel odanın arkasında izole edilmiş bir de bahçesi var. Bahçedeki, 15 kişilik yemek masası, serin Medine gecelerinde odaya kapanmak istemeyenler için. Yemek burada yeniliyor, dinlence, çay-kahve, nargile içmek içinse sedirlere uzanılıyor.

GERÇEK:
Hürriyet'in haberindeki en büyük yalan ve çarpıtma burada geçiyor. "Damsız girilmez" ifadesini kullanan Hürriyet, mekana farklı bir imaj yükleme gayretine girdi. Tamamen ailelere, erkeklere ve bayanlara özel mekanları karma ve ortak eğlence mekanı olarak yansıtan ve Türkiye'de alkolün su gibi aktığı, gece hayatı ve gayrı meşru ilişkilerin normal karşılandığı Reina gibi mekanlara benzeten Hürriyet'in yalanları bununla da bitmedi.

HÜRRİYET:
Odalar, Arap ailelerinin mahremi. Genelde perdeler kapalı. Perdeler açıldığında çarşaflı Suudi kadını hakkındaki önyargılar yıkılıyor. Abartılı makyaj, boyalı, postişli saçlar, şen kahkahalarla birlikte, tüttürülen nargile ve sigaralar.

GERÇEK:
Dışarıdan görülmeyen, tamamen kapalı ve ailelere özel mekanlardan, çekilen fotoğraflara da yansıdığı gibi zorla fotoğraf çeken Hürriyet, kendinden beklenen bir ahlak anlayışıyla medineli aileleri böyle lekelemeye kalkıştı.

HÜRRİYET:
Kara çarşaf da çıkıyor odalarda. Genç erkekler ve kızların konuşması hoş karşılanmaz, buluşması haram sayılırken, burada gençler birlikte televizyon karşısında eğlenceli dakikalar geçiriyor. Televizyonda ise Arap starların klipleri dönüyor.

GERÇEK:
Resmi kaynakların kesinlikle izin vermediği durumları haberinde varmış gibi gösteren Hürriyet, ortak mekanlardan söz ederek, bir birleriyle görüşmeleri imkansız olan genç kız ve erkeklerin birlikte televizyon izleyerek eğlenceli dakikalar geçirdiğini iddia etti.

BUNLAR DA GARNİTÜR YALANLAR

Pilav elle yeniyor
Ana yemek balık. Papağan balığının acı bir tadı var. Kızıldeniz'in kırmızı balığı Naci ise o kadar etli ki bir tanesi doyurmaya yetiyor. Pilav elle yeniyor. En beğenilen ise Türkiye'deki kısıra benzer, bulguru az maydanozu bol salata. Arap aileleri kalabalık. En az 5 çocuk. Medine'nin sosyete mekanında da 8 kişilik bir aileyi doyurmanın ortalama maliyeti 1000 riyal yani yaklaşık 400 lira. Kiraladığınız odanın fiyatı da hesaba dahil.

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-14-2009, 16:51   #2
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Bugün bu yazıyı hürriyetin internet sitesinde okudum orayada yorum yazdım ama editör denen satılık yayınlamadı tabi.Malum kendi düşüncelerinden olmayanlara önem vermiyorlar hatta yer vermiyorlar.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2009, 16:58   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Bu haberi Kanal 7.com sitesindede görünce çok şaşırdım.Hatta inanmaya başlamıştım.Ama imdada yine doğrunun gür sesi VAKİT yetişti.Yalancılığı tescil edilen Hürriyetin bu haberinide yalanladı.Doğan medyasının özgürlük ve demokrasi anlayışı bu işte.Karalama ve kötüleme..Cezayı yiyincede kuyruğuna basılmış köpekler gibi havlıyorlar...
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2009, 17:02   #4
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu haberi Kanal 7.com sitesindede görünce çok şaşırdım.Hatta inanmaya başlamıştım.Ama imdada yine doğrunun gür sesi VAKİT yetişti.Yalancılığı tescil edilen Hürriyetin bu haberinide yalanladı.Doğan medyasının özgürlük ve demokrasi anlayışı bu işte.Karalama ve kötüleme..Cezayı yiyincede kuyruğuna basılmış köpekler gibi havlıyorlar...
Havlamaya devam etsin,Cem Uzandan beter olucak farkında değil kendisi.Bakalım onu hangi üçüncü dünya ülkesi kabul edecek.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2009, 17:52   #5
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Alıntı:
MONŞER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Artık kendı yandaş medyalarıunızın yazdıklarına da ınanmıyorsunuz bırı vardıyor bırı yok dıyor kanal 7 nın sıtesınde bıle vardı.Ayrıca size sunu solıyım Hurrıyetın bahsettı oyle bır yer var.Akrabalarım tıcaretle ugrasırlar ve medıneye de gıderler ve benım oz yegenım oraya gırmıs ve bır cok fotosu dahı var.Hurtrıyetın dedıgı gıbı carsaflısı da var abartılı makyajı olan sarısını da esmerı de var dıyor arkadasım Fotoları gormesem ınanamayacakytım

sen bunlara takılı kalma,boşver.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2009, 18:02   #6
Kullanıcı Adı
Müntesip
Standart
Alıntı:
MONŞER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçi arkadaşımda diyor o eski mekke-medine yok artık diyor her tarafı lüx alıs verıs merkezleri oteller olmus dıyor. kabe ortada ayrıntı olarak var saaadece dıyor ama dıger sekılde artık hac yerı degıl oralar sadece turıstık gezı yerı dıyor. Suudilerde haccı turıstık gelır kapısı olarak goruyorlar zaaten dıyor.
Çok acı verici de olsa bu konu gerçekten böyle ! Tabi tüm suudileri bu şekilde nitelendirmek yanlış ancak KABE 'nin bu şekilde lüks bir ortamın ortasında ,yüksek binaların arasında kalmasından dolayı bende çok üzülmekteyim !
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-14-2009, 20:13   #7
Kullanıcı Adı
Gören Göz
Standart
Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkarmak için uğraşmış...
Ülkemizdeki tüm sorunlar tükendi sıra geldi Suudları savunmaya. Gerçi onların savunacak yanları kaldı mı bilmiyorum ya...
Burada da Neyi idüğü belirsiz Aydın Doğan kuyuya bir taş attı Vakitte çıkarmaya çalışıyor...
Hani Aydın Doğan'ı anladıkta Vakit'e ne oluyor? Suudları savunmak değil Vakit'in görevi. Vakit Türkiye'nin gazetesi değil mi yoksa? Hani Hürriyet değil ya...
Gören Göz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2009, 00:53   #8
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
VAKİT yaşadığı sürece Hürriyet ve diğer envayi çeşitlerinin mumu hep yatsıya kadar yanacak...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2009, 00:56   #9
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Bende yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir ara bizim eve AKİT isminde geliyordu heralde, yasaklanmısmıydı, adımı değişmeye zorlanmıstı neydi o olay? Yada öyle birşey yokda benmi yanlıs hatırlıyorum?
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2009, 01:12   #10
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart
Akit idi sonra kapatıldı, Vakit oldu. Sonra yine kapatıldı. Aslında şu anki gerçek ismi Anadolu' da Vakit...
Doğru hatırlıyorsunuz...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
doğan, etö, hürriyet, medya, yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım