01-13-2010, 18:51 | #1 |
Haiti'de şiddetli deprem şehir yerle bir oldu binlerce ölü var ! (foto)
BM'nin kaybı büyük
Deprem sonrası Başkanlık Sarayı, BM binası ve çeşitli kamu binaları çöktü. BM çok sayıda çalışanının kayıp olduğunu bildirdi. AFP ajansına göre Haiti'nin Meksika Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Rene Preval'in sağ olduğunu açıkladı. Deprem nedeniyle elektrik ve telefon şebekesi tamamen çöktü. Merkez üssü başkentin 15 kilometre güneybatısında olan depremin, yerin sekiz kilometre altında meydana geldiği belirtiliyor. Ana sarsıntıyı 5,9 ve 5,5 büyüklüğündeki iki artçı şok izledi. Cumhurbaşkanlığı sarayı yerle bir oldu Amerikan Jeoloji Dairesi, bu depremin bölgede şimdiye kadar kaydedilen en büyük yer sarsıntısı olduğunu duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Haiti'ye kurtarma çalışmalarına destek için ekipler ve yardım malzemesi göndereceklerini açıkladı. Fransa da acil yardım sözü verdi. Venezuela, Haiti'ye gıda malzemesi, ilaç ve içme suyu taşıyan bir askeri uçak yollayacağını duyurdu. Inter-American Kalkınma Bankası Haiti'ye 200 bin dolar tutarında acil yardım sağlayacağını açıkladı. Hala bir yıl önceki kasırga felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Haiti, Batı yarıkürenin en yoksul ülkesi. Kaynak: BBC
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|