AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-14-2010, 14:01   #11
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
sirinsaat61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın başkan her ne kadar olsada görüşlerime katılmasanız bile yazınızda haklı oltuğum tarafları ifade ettiğinizi anlıyorum.Ben daha derin yorumlar yapmak isterim fakat yapacağım yorumlar suç unsuru taşıyabilir. her ne kadar burası forum sitesi olmakla birileri tarafından incelenme durumu var eh ilerde ne olacağı belli olmaz yazacaklarım alehime delil olarak kullanılabilir.elimden geldiği kadar dikkatli olacağım.
Tarihe dönelim:Osmalıya isyan edenler kürt müydü alevimiydi? Cevapını ben veriyorum AleviKürtler isyan ettiler.Beki bu isyanları nasıl bastırdılar?Cevap veriyorum Sünni Kürtlerle.Hamidiye alaylarından haberi olanlar varmı.Açılımını hatırlıyamadığım Bitlisi denilen bir Kürt zat Padişaha verdiği öneri ile sünni kürtlere valilik benzeri makamlar verilmiştir.Dersim isyanının altında yatan Türkiye cumhurıyetinin bölgeye hakim olma isteğidir.Kürt isyanları içinde islami olan Şeyh Sait isyanıdır.Dış bağlantısı yoktur(İslam düşmanları aksini iddaa etselerde).Şeyh Sait in mensubu olduğu Şafii mezhebinden olması isyana etkendir.Hanefi mezheb inançını taşısaydı bu isyan hareketine kalkışmazdı.Yalnız yaptığı bu isyan sonra yapılacak sünni kürt isyanlarının önüne kesmiştir.Günümüze gelecek olursak kürt sorunu 1970 lerin sağ sol hareketinin içinden doğmuştur.Bu forumda belli yaşın altında olanlar okumaya meraklı değilse konuya vakıf olamazlar.Yalnız 1970 lere gelirken bir alt yapı oluşturulmuştur.Bu iç ve dış mihrakların oluşturtuğu yalnız türkiyede değil islam ülkelerinde de oluşturulan Türkler müslüman değildir propagantasıtır.İsmini vermiyeçeğim bir dava arkadaşım Bu probagadtaya babasının da inandığını .BabasınınAskerliğini trabzon Çaykarada yaptığını Burada yaşanan İslamın kendi bölgesinden az olmadığını gördüğünü ifade etmiş .Diğer propagandanın ise türklerin yaşatığı bölgelerin hizmet altığını doğunun ve güneydoğunun bu hizmetten yoksun bırakıldığınıifade etti.Fazilet parti döneminde siyasi çalışmalara katılan bu arkadaşımız Bilecik in Köylerinin durumunu gördükten sonra duruma şaşırtığını kendi bölgesinin Bilecikten daha ileri olduğunu ifade etmişdir. Yorumum dağınık olmuş olabilir okurken önyargısız olmanızı.nasıl kürt köylerinin isimlerinin nasıl türkçeleştirildiği gibi Karadenizde bir çok ilçe ve köyün isminin türkçeleştirildiğini unutmamanızı tavsiye ederim Hayırlı akşam dileğimle
Yazdığınıza katılmıyorum diyemem.Hak veriyorum.
Fakat saygıdeğer abim siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz.
Evet.Sadece Kürtlere yapılmadı haksızlık.
Çok insana yapıldı.Fakat arasında en çok ileriye gidilen.
Ve çok büyük insani suçlar işlenilen.Katliamlar yaşanan Kürtlerdi.
Diğer köyler sadece ismi değiştirilmekle kaldı.
Hem öyle dahi olmasa bir önceki mesajlarımda da bildirdim.
Konumuz Kürtlerin açısından bakmak.
Konumuz çerçevesi gereğince sadece kürtleri ele alıyoruz.
Başka bir konu açılır.Aleviler ile ilgili orada da alevilerin yaşadığını bilen abilerimiz yorum yapar.
Yani demek istediğim konuyu saptırmayalım.
Konumuz itibari ile mesajlarımızda kürt sorununu tartışalım.
Sizin güzel yorumlarınızı görelim.

Konu El Emin tarafından (01-14-2010 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir)