01-18-2010, 00:56 | #1 |
Sana onları adayacağım…
Ekmeğime katık, aşımın ateşi acılarımla başbaşa kalmak istiyorum yalnız onlar anlıyorlar beni ve yalnız onları dinliyorum.. Hayatıma girdin madem andacım ol hatıramı yaşat ne beni anladığını söyleyen ne de yüreğimin gedikli konuğu alsın sen al acı senin olayım beni sen kuşat.. Kirli kentte, otogar camiinin avlusunda kırıldı umudumu dizdiğim tesbihim ben yavrularını yiyen bir kedi gibi azıtmayı kuruyordum söyleyemedim bir gül ki ellerinle büyütmüştün dostların öğütlemişti koklamadan ezmeyi yarım kalmış o cümleyi söyleyemedim yaşamak dediğin bir lüks oldu benim için bundan böyle duyduğun her korna sesinde biliyorum, gözlerin çiçeklenecek.. Aşk ağlatır derlerdi söyletmedi, bu dert söyletmedi beni uçan kuştan sakındığın bir yaralı goncanın canına kasteden sen olmasaydın.. Hatıra defterinin arasından düşen bir kuru yaprak verdi seni ele yaşadığımı sanıyordum ya anılarının arasına çoktan girmişim bile.. Madem ki ayrılığa hüküm giymiş bu yürek artık ölmek için yaşamak gerek hayatımın gözlerinden damıttığım bu şiiri bin kez ölerek sana adamamı bekleme benden gün gelir tütmez olursa ocağım acılar var bende duvağı açılmamış bekle sana onları adayacağım… Mustafa İslamoğlu
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-21-2010, 23:14 | #2 |
Allah kimseye vermesin aşk acısı ):
|
|
01-21-2010, 23:35 | #3 |
Allah'a duydugumuz aski devrim disi birakiyorsunuz. Allah aski ve aci ile ne gibi bir irtibat olabilecegine gelince, O'na ulasamayacak olmanin düsüncesi bile bizde aci uyandirabiliyor. O'nun cemâlini görme serefine nâil olmak bile bazi sartlara tâbi; ebedî mekâni cennet olanlar O'nu görebilecek.
Ayrica insan olmamiz sebebiyle âciziz ve her meylettigimize ulasmanin mümkünâti yoktur. Güzel duygulara bürünmemiz bizlerin aci çekmeyecegi anlamina gel/e/mez. Aci bizleri olgun insanlar hâline getirip bazi hatalardan muhafaza kilar. Aci çekmemizi gerektiren karsimizdaki insan'in bir iliskiyi bitirmesi veya hiç baslatmamasi. Eger ask acisi olmasa idi çocuklugumuzdan gelen simarikligi atamayip doyumsuz bir yaratik olurduk, kimsenin hayal kirikligina ugratmadigi bir yaratik (en azindan duygu dünyasinda)... |
|
01-21-2010, 23:44 | #4 |
İnsanın sevdiği olmayınca yalnız olduğunu caresiz olduğunu hissediyor
|
|
01-21-2010, 23:50 | #5 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|