Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır. |
Anketimiz: tekel işçilerını desteklıyormusunuz? | |||
hayır |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 55.88% |
evet |
8 | 23.53% |
kararsızım |
1 | 2.94% |
kısmen |
1 | 2.94% |
boşuna eylem yapıyorlar... |
5 | 14.71% |
düşnmedım.. |
1 | 2.94% |
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 34. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() tekel ışçilerı yaptıkları eylem boşuna çalışmadıkları halde nasıl para alırlar. ve bunu bazı sağ partılılerde tekel işçilerıne destek verdı yanındayız dedıler.
bıde ülkücüyuz dıye gecınıyorlar.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tekel işçileri emekçi diyorlar doğru.Eylem emekçisi bunlar.çalışmaya gelince emek memek yok.! yıl oturdukları yerden 1500 lira aldıkları maaşı ancak biraz aç kalırlarsa eritirler.asgari Ücretle geçinen insanların olduğu bu dönemde 4-c statüsünde 930 lirayı beğenmiyorlar.Beni bugün işe alsınlar o paraya üniversiteyi bırakıp giderim
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() devlet senelerdir bankaları ve kitleri sırtında taşıdı
bu kuruluşlar senelerdir zarar etti ve bu zararlar hazineden karşılandı yani bizim vergilerimizden her parti oy toplamak için 20 kişilik kapasitesi olan farikaları 150 kişiyle doldurdu bu işçiler 2 milyardan fazla maaş alarak yan gelip yatttı hiç işe bilme gitmediler yada gittilerse çuvalların üstünde yattılar hükümet onları 4c kadrosuna aldı ve 2 sene onlara mühlet verdi ama aldırış etmediler bize kimse dokunamaz dediler şimdi çıkmışlar fakir fukara muhabbeti yapıyorlar üniversite mezunu bir memur olan ben onların aldığı maaşı alamıyorum TEKEL işçilerini kesinlikle desteklemiyorum zarar eden her banka kuruluş özelleştirilmel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() aslında destekliyorum bazı yönlerini ama son dönemdeki eylemlerde kullandıkları yok hoş değil
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Devletin birer işçisi olarak göreve başlayan Tekel işçilerinin özlük hakları korunmalıdır. Çünkü hukuka göre kazanılmış haklar geri alınamaz. Bu işçilere devletin farklı birimlerinde görev verilmesi daha doğru olacaktır.
Bu işçiler şayet hiçbir iş yapmıyorlarsa, o zaman devletin en başta bu işçileri almaması gerekirdi. Yahut maaşları çoksa devletin en başta o maaşları bu işçilere vermemesi gerekirdi. Devlet kapısı diye girdikleri işte yıllar sonra "senin maaşın çok", "senin yaptığın iş yok" denilerek işçilerin işten çıkartılması, maaşlarının düşürülmesi veya 4/C ile satatülerinin değiştirilerek geçici personel hale getirilmesi kesinlikle doğru değildir. Devlet işinde çalışan her kim olursa olsun, böyle bir uygulamaya maruz kaldığında (4/C) elbette isyan edecektir. Tekel işçilerini protesto eden kardeşlerime soruyorum; Ailenizde (anneniz, babanız ya da siz) devletin personeli olup da özelleşitirme sonucu 4/C statüsüne geçse "hiç üzülmem, isyan etmem" diyebilir misin? Diyebiliyorsan ben bir şey diyemiyorum. Ama işçilere kızmamak gerekiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
peki devlet ne zamana kadar sırtında taşısın bu işçileri zamanında partleri oy almak için önüne geleni işine aldı fabrikalar zarar etti bütçe açık veriyor aynı problem sgk dada vardı senelerin popülist politikaları yüzünden ülke bu hale geldi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Devlet bu işçileri emekli edecek. Bu işçileri haksız yere işe alıp devleti zarara uğratanları da cezalandıracak. Devlet bunu yapmalıdır. Siz bir devlet işine girdiğinizde "ben bu yerde hiçbir iş yapmıyorum. Bırakıyorum" der misiniz? Ben bunu yapan tarihte bir tek Tevfik Fikret'in olduğunu biliyorum. Onun da ekonomik durumu iyiydi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
sonuna kadar katılırım |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
tamam işte dostum devlet işten attmıyor ki 4c kapsamına alıyor evet 4c kapsamında öeski özlük hakları yok ama şimdiki özlük hakları verilse o zaman kurumu özelleştirmenin veya bunları 4c kapsamına almanın bir anlamı yok ki |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Devlet bitti tükendi artık bu gereksiz istihdamdan.İktisatta bir terim vardır marjinal verimlilik diye.Yani her birim istihdam edilen emeğin kar oranındaki pozitif yada negatif katkısını sembolize eder.Özel firmalar kar oranı azalınca istihdamı durdurular.Devlet firmaları ise kar verimliliği 0 olana kadar istihdama devam eder.(en azından öyle olması gerekir) ama biz yıllarca kar verimliliğimizi negatif yapan istihdamları yaptık.Yani devlet zarar pahasına istihdam etti ve sırtında taşıdı.Ama artık yeter
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|