AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-20-2010, 17:36   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Darbe Mağdurları Ergenekoncu Yani Darbeci olmuş !...

Türk siyasi hayatında bazı olayları, oluşumları anlamak kavramak çok zor.
İşte son örnek
Önce Adalet Partisi, sonra Doğruyol Partisi ne için kuruldu ?
1960 yılında askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırılan, genel başkanı ve başbakanlık görevini yürüten Adnan Menderes’in idam edildiği Demokrat Partinin devamı olmak için kuruldu.
Amaçları neydi ?
Darbe mağduru Demokrat Partiye halkın büyük sevgi ve desteği olduğu ve bu partinin tabanını siyasi hayatlarında değerlendirmek.
Kim tarafından ?
Süleyman Demirel tarafından.
Sonra ne oldu ?
Süleyman Demirel 1963 yılından itibaren 40 yıla yakın bir süre ülkemiz siyasi hayatında etkin rol aldı. 6-7 defa Başbakanlık görevine gitti geldi.
1971 askeri muhtırasıyla görevini terk etti.
Sonra yine başbakan oldu. 1980 yılı askeri darbesi ile görevinden alındı
7 yıl Zincirbozan’da gözetim altında tutuldu. Siyasi yasaklı oldu.
Siyasi yasaklı iken onun sözcüsü, avukatı ve yedeği, Hüsamettin Cindoruk değil miydi ?
Askeri müdahaleler ve darbeler mağduru Süleyman Demirel’in sözcüsü Hüsamettin Cindoruk şimdi Anavatan Partisi ile birleşmiş, – sözde 1960 yılında darbe ile görevden alınan Demokrat Partinin devamı – Demokrat Partinin Genel Başkanı ve birleşme kongresinde Ergenekonculara methiye düzüyor, haksızlıklara uğradıklarını ileri sürüyor.
Kimdir Ergenekoncular ?
Darbe ile şimdiki siyasi iktidarı devirmeği ön hedef almış zihniyetin temsilcileri.
Anavatan ve Demokrat Parti birleşmesinin mimarı kimmiş ?
Yani bu günkü Demokrat Partinin arkasındaki hami.
Süleyman Demirel.
Yani askeri müdahele ve darbeler mağduru Süleyman Demirel.
Tenakuzu görebiliyor musunuz ?
Askeri müdahale ve darbeler mağduru Demirel, darbeci Ernekoncularla el ele, yan yana.
Bir bilenlerin söylediğine göre de, yakın bir gelecekte Cindoruk kenara, Demirel yine öne !

Konu SSS tarafından (02-20-2010 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Dğzeltme
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-20-2010, 17:49   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Teşekkürler paylaşımın için abi

Ben keşke diyorum 60 darbesi hiç yaşanmasaydı.Zaten ard arda 3 genel seçimdende yüzde 40 üstü oy almış( ki birinde yüzde 50 yi devirmiş) bir adamın partisini kapatıp idam ediyorsanız halka en büyük düşman sizsinizidr.Çünkü açık ki halkta böyle düşünüyor.Demokrasilerde temel nokta halk olduğuna göre halkı yıkan bir eylem yapıyorsunuz.
Şimdi olaylar Adnan Menderseten sonra başladı.Halkın sevgisi ne kadar çoktu ki ona Süleyman Demirelide başa getirdi.Üzerinden rant elde etmeye başladılar.Bu cindoruk değilmiydi ortalıkta ben adnan mendersin avukatıydım diye dolaşan( adnan menderesin oğlu tarafından reddedildi).
60 ların miras yedileri 70 lerin ajite ustaları 80 lerin darbe mağdurları milenyumun darbe destekçileri olmuş vesselam.
HAsan Celal Güzel ne güzel söylemişti demirel için ''türk siyaset tarihinin baş münafığı'' demişti.Haksızda değil gibime geliyor
Alt 02-20-2010, 18:38   #3
Kullanıcı Adı
Tuğrul Paşa
2003-2004 yıllarında Hilmi Özkök'ün engellemeleri olmasaydı, bugün nur topu gibi bir darbemiz daha olacaktı...!
Mesala örnek vermek gerekirse; beş kere cinayet işlemiş, sayısız cinayet teşebbüsünde bulunmuş birinin altıncısını işlemeyeceğinden nasıl emin olabiliriz? Kaldı ki, çok ciddi kanıtlar da bulundu. Çok detaylı planlar ortaya çıktı.Cephane ve mühimmat bulundu.Bütün bunları "yok" farzetmek sağlıklı bir davranış biçimi olabilir mi?

Bugün sorsanız, Türkiye'de 10 kişiden dokuzu darbe olacağına inanmaz.(ama ben herşeye rağmen tersini ısrarla iddia ediyorum ,o da ayrı bir mevzu) Çünkü mevcut ortam, darbe için "müsait" değil. Darbenin ilk aşaması "şartların olgunlaştırılmasıdır." Şartları oluşturmadan, bir darbeye kalkışmak akılsızlık olur. Gemişte bunun da örnekleri vardır.
(Mesela, Talat Aydemir. Şartları dikkate almadan bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bedelini canıyla ödemiştir.)

Mevcut AK parti hükümeti daha öncekilerin yapmadıklarını yapıyor. Darbecilere boynunu uzatmıyor. Bilakis aynı şekilde mukabele ediyor. Bunun için, bazı usul hatalarını saymazsak "dik" durmaya gayret ediyor.Diğer bütün konuları bir tarafa bırakıp, sadece bu konu için, yani "sivil siyasetin" kaybetmemesi için hükümete destek olunmalıdır diye düşünüyorum.
Tuğrul Paşa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2010, 19:33   #4
Kullanıcı Adı
SSS
AKıncı 34'den alıntı:

Teşekkürler paylaşımın için abi

Ben keşke diyorum 60 darbesi hiç yaşanmasaydı.Zaten ard arda 3 genel seçimdende yüzde 40 üstü oy almış( ki birinde yüzde 50 yi devirmiş) bir adamın partisini kapatıp idam ediyorsanız halka en büyük düşman sizsinizidr.Çünkü açık ki halkta böyle düşünüyor.Demokrasilerde temel nokta halk olduğuna göre halkı yıkan bir eylem yapıyorsunuz.
Şimdi olaylar Adnan Menderseten sonra başladı.Halkın sevgisi ne kadar çoktu ki ona Süleyman Demirelide başa getirdi.Üzerinden rant elde etmeye başladılar.Bu cindoruk değilmiydi ortalıkta ben adnan mendersin avukatıydım diye dolaşan( adnan menderesin oğlu tarafından reddedildi).
60 ların miras yedileri 70 lerin ajite ustaları 80 lerin darbe mağdurları milenyumun darbe destekçileri olmuş vesselam.
HAsan Celal Güzel ne güzel söylemişti demirel için ''türk siyaset tarihinin baş münafığı'' demişti.Haksızda değil gibime geliyor.

*** Konuya katkıların için teşekkürler. Selamlar ***
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
darbe, ergenekon

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)