AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-21-2010, 13:14   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu: Biz varken darbe yapılması artık zor
Beyoğlu'nda, internete düşen ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ait olduğu belirtilen ses kaydıyla ilgili protesto gösterisi düzenlendi. Ses kaydının içeriğine tepki gösteren Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri adına yapılan açıklamada, "Yeni bir darbe yapma şansınız yok, biz varken darbe yapmanız biraz zor." denildi.
Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup, Başbuğ'un açıklamalarını ve darbe girişimlerini protesto etti. 'Darbelere karşı omuz omuza' ve 'dur de! dur de! darbelere dur de!' şeklinde slogan atan grup basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bülent Arınç'ın evinin önünde bir araba dolu albay yakalandı. 'Ne arıyorsunuz burada?' diye soranlar 'Bilgisayar yazıcısına kartuş almak için buradayız' cevabını aldı. Önce kartuşçunun krokisinin çizildiği kağıdı yutmaya çalıştılar. Yutamayınca ve yutturamayınca da sızıntı yapan bir albayı takip ettiklerini söylediler." denildi. Başbuğ'un zamanı geldiğinde ne yapılacağını iyi bildikleri şeklindeki ifadeleri hatırlatılan açıklamada, "Biz şartların olgunlaşması ve zamanın gelmesiyle neyin kastedildiğini çok iyi biliyoruz. Kenan Evren de 12 Eylül için bir yıl şartların olgunlaşmasını beklediğini söylemişti." ifadeleri yer aldı.
Türk halkının darbe değil demokrasi istediğinin vurgulandığı açıklamada, "Atanmışların değil seçilmişlerin yönettiği bir ülke istiyoruz" denildi. Darbe planlarının açığa çıktığının ifade edildiği basın açıklamasında, "Yeni bir darbe yapma şansınız yok. Biz bunun karşısındaki sivil direnişimize devam ediyoruz. Biz varken artık darbe yapmanız biraz zor. Bu halk demokrasi için, sonuna kadar desteklemek için burada toplandı." mesajı verildi.
Eylemde bazı aydınlar ve vatandaşlar da tepkilerini dile getirdi. Darbe girişimlerine karşı, "Bir vatandaş olarak darbelere, muhtıralara, yetkisini aşan bürokratların müdahalelerine karşı toplumla birlikte ses verebilmek için buradayım. Darbe de yapamazsınız, halkla böyle de konuşamazsınız demek için burada toplandık. Ordunun varlığı güvenliğimizi sağlamaksa eğer ben güvenliğimin sağlandığını hissetmiyorum." şeklinde tepkiler dile getirildi.
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'nun, 28 Şubat tarihinde '28 Şubat post modern darbesine' karşı büyük bir mitinge hazırlandığı belirtildi.

(CHA)

BU MİTİNGE DESTEK VERMEK GEREK WEB SİTELERİDE VAR BURDAN TIKLAYIN

Konu EZEL tarafından (02-21-2010 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-21-2010, 13:20   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
28 Şubatta arkadaşlarla birlikte istanbuldayız inşAllah
Darbeye karşı omuz omuza !
Alt 02-21-2010, 13:25   #3
Kullanıcı Adı
EZEL
Sitedeki bir yorumu sizlerle paylaşmak istiyorum

fahri
50 YAŞINDA ESKİ KOMANDO ÜLKÜCÜYÜM..YARGITAY HERKESE DAVA AÇIYOR..ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AVUKATIYIM DİYEN DENİZ BAYKALA DAVA AÇMIYOR..BUNASIL HUKUK ??7 YIL CEZAEVİNDE YATTIM.DEVLET BAHÇELİ NEZAMAN MHP NİN BAŞINA GEÇTİ OGÜN BUGÜN MHP Yİ BIRAKTIM..SADECE ÜLKÜCÜYÜM..DEVLET BAHÇELİ OLDUGU SÜRECE ASLA MHP YE OY VERMEM..BAHÇELİ AÇIKÇA DARBECİLERİ DESTEKLİYOR..AKP Yİ YIKMAK İÇİN DARBE ÇIGIRTKANLIGI YAPIYOR..ÇÜNKİ BAHÇELİ ASLA HÜKÜMET KURAMAZ.HİÇ BİR BİLGİSİ YOK..ÖNÜNE KONAN KAGIDA BAKIPDA VATANDAŞA OKUYAN ADAM LİDERİM DEYİLDİR..LİDER AGZINI BOZMAMALI.AKP T ERDOGANI VATAN HAİNLİĞİ İLE SUCLUYOR..T ERDOĞAN ASLA VATAN HAİNİ OLAMAZ..BİR OY UĞRUNA BU İFTİRALAR ATILAMAZ..70 MİLYON ADIMI CANIM PAHASINA DESTEKLİYORUM..ASKER DEVLET MEMURUDUR..ŞUANKİ GENELKURMAY ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AÇIKÇA DESTEKLİYOR..SİVİL SAVCILAR TUTUKLUYOR ASKERİ SAVCILAR SERBEST BIRAKIYOR..ASKERİ SAGCILIK KAPATILMALIDIR..BİR BAŞBAKAN İSTEDİGİ ANDA GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALMALIDIR..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2010, 13:50   #4
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Ne güzel
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)