02-21-2010, 12:31 | #1 |
Kimin Allah Katında Kredisi Yüksektir ?
Başlıktaki sorumu tekrar edeyim: Allah’ın katında kimin kredisi yüksektir ? Dikkat edelim ‘’ kimin kredisi vardır ? ‘’ demedim de ‘’ kimin kredisi yüksektir ? ‘’ dedim. Çünkü Allah’ın yanında tüm insanların kredisi vardır. Çünkü insanı ‘’ En güzel bir şekilde yaratmıştır. ( 95/4-6, 40/64 ) ‘’ ‘’ Yer yüzünde kendi halifesi olmak üzere yaratmıştır. ( 2/30 ve 12 ayette ) ‘’ ‘’ Yerde ve gökte her şeyi insanın hizmetine vermiştir. ( 2/22 ve 24 ayette ) ‘’ Özene bezene yarattığı ve bu denli önem verdiği her insanın O’nun yanında değerinin ve kredisinin olmaması mümkün mü ? Ama bazı insanların O'nun yanında kredisi daha yüksektir. Bunun sebebini biraz düşünen her insan bilebilir. Ama ben yine dile getireyim: Kredi kuruluşları bilindiği gibi bankalardır. Kredi verebilmek için teminat ararlar. Nedir teminat ? Teminat güvence anlamında bir kelimedir. Yani bankalar güvendikleri kişi ve kurumlara kredi açarlar. Allah’ın yanında da geçerli olan, güvenilir bir kişi olmaktır. Yani özü sözü doğru, kişilikli, borçlarını zamanında yerine getiren kişi olmak yani ahlaklı olmaktır. Yüce Allah her kulunu sever, isteklerini yerine getirir; ama güvenilir yani ahlaklı kişileri daha fazla. Başka ? Toplumun bir ferdi olarak çeşitli insanlarla bir arada yaşıyoruz, ilişki yumağı içindeyiz. Yakın ve uzak çevremiz içindeki insanların bizim yanımızda önem ve değerleri yani kredileri farklı değil midir. ? Bizi sık sık hatırlayan, ziyaret eden, halimizi hatırımızı soranlarla yani bizi gerçekten ve karşılıksız seven dostlarımızla, bizi yalnızca işi düştüğünde hatırlayıp arayan kişilerin bizim yanımızda değeri aynı mıdır ? Tabii ki değildir. İşte Allah yanında da öyle: ‘’ Beni anın ki ben de sizi anayım. ( 2/153 ) ‘’ Sözün kısası; O’nun istediği gibi ahlaklı olan, insanlık borçlarını ve ibadet borçlarını yerine getiren ve sık sık O’nu anıp hatırlayan kişilerin Allah yanında kredileri yüksektir. Onların istek ve arzuları O’nun yanında daha önceliklidir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-15-2010, 16:45 | #2 |
Allah razı olsun...Rabbimin katında herkesin kredisini yükseltmesi için fazilet yarışına girmesi ve ibadetleriyle hemhal olması şart..
Paylaşım için sonsuz minnet... |
|
03-15-2010, 17:12 | #3 |
Bir hadiste Allah katındaki yerinizi sevgisini öğrenmek istiyorsanız sizin kalbinizdeki Allah sevgisine bakın deniyor...
|
|
03-15-2010, 17:17 | #4 |
|
|
03-15-2010, 17:18 | #5 |
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
allah katı, kredi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|