03-15-2010, 19:07 | #1 |
Murat hüdavendigar ve hasbilik...
Muhterem Hocamız bir sohbetinde, dâvâ adamının hususiyetlerini anlatırken sözü Murat Hüdavendigâr’a getirmişti. O büyük Sultan’ın, yüz bin kişilik Haçlı ordusunu yendiği Birinci Kosova Meydan Muharebesi başlarken: “Ey Rabbim! Şu Murat kulunun günahları yüzünden masum askerlerimi cezalandırma. Onlar, buraya kadar, sadece Senin adını yüceltmek için geldiler. Şânına lâyık bir zafer lûtfet ki, bütün Müslümanlar bayram yapsın. Müslümanları mansûr ve muzaffer eyle. Ve dilersen o bayram gününde şu Murat kulun Sana kurban olsun. Önce beni gâzi kıldın, şimdi de şehadetle sevindir.” diye niyazda bulunduğunu anlatmıştı. Yüce Hünkâr’ın, zaferyâb olduktan sonra en küçük bir gurura kapılmadığı gibi dizleri üstüne çöküp, şükür duygularıyla ağlayarak yüce Rabbine dua dua yalvardığını ve bu duasını tamamladıktan kısa bir süre sonra kahrolası bir elle hançerlenerek şehit edildiğini belirtip sözlerine şöyle devam etmişti: Murat Hüdavendigâr hazretleri tam bir dâvâ adamıydı ve dâvâsına hizmet ederken beklentisizdi; devlet ve servet derdinde değildi. Hep ordusunun başında ve muharebe meydanlarındaydı ama aynı zamanda tekyedeki bir derviş kadar ibadet düşkünüydü. Bir gün hocasına gelip: “Siz nasıl oluyor da ilk tekbirde Kâbe’yi görebiliyorsunuz; ben senelerdir uğraşıyorum ama ancak ikinci veya üçüncü tekbirde Kâbe önümde beliriyor.” demişti. O kadar berrak ve Allah’la irtibatlı bir gönlü vardı ki; pusulayla değil de, kendi kalb gözüyle ayarlıyordu kıbleyi. İmam bir tekbirle hemen namaza durduğundan onun da gördüğünü zannediyor ve diyordu ki: “Ne mutlu sana, sen daha ilk tekbirde Kâbe’yi görüyorsun, ben çocukluğumda yaptığım hatalardan mıdır nedir, iki veya üç tekbir almadan göremiyorum onu!” İşte, milletin başı bu.. Milli ruh kökü bu.. kökü kuruyası zalimlerin kuruttukları kök bu!.. Anlıyor musunuz bir kısım nankörlerin kendi değerlerini, kendi ruh ve mânâ köklerini ne ölçüde baltaladıklarını ve o muhteşem çınarı nasıl kuruttuklarını!.. Anlıyor musunuz nereden nereye geldiğimizi, hayır gerilediğimizi!..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|