AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-16-2010, 22:34   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart "Vay Şerefsiz" Hayatımızı Bitirdi
Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te Ahmet Kaya için attığı "Vay şerefsiz" manşetinden sonra hayatlarının bittiğini söyledi..

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te Ahmet Kaya için attığı "Vay şerefsiz" manşetinden sonra nasıl bir duruma düştüklerini anlatan Gülten Kaya, Özkök'e ağır suçlamada bulunarak 'dolaylı cinayet' yorumuna katıldı. Dink örneği verdi, çektiklerini anlattı...
Gülten Kaya, Hürriyet gazetesinin eşi Ahmet Kaya için 20 Temmuz 1999’da attığı "Vay şerefsiz” manşetinden sonra hayatlarının bittiğini söyledi.
Habertürk televizyonunda Balçiçek Pamir’in “Söz Sende” programının konuğu olan Gülten Kaya, Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’e sert tepki gösterdi.
Özkök’ün Hürriyet’e attığı “Ayıp ettin gözüm” ve “Vay şerefsiz”hatırlatan Gülten Kaya, “Vay şerefsiz’den sonra bizim hayatımız manşetlerini bitti” dedi.

"SALİMEN AVRUPA’YA GİDİŞİ NUCİZEVİ"
Pamir’e “Yarın Habertürk gazetesinde birisi için böyle bir manşet atarak deneyin bakın o insanın hayatını nasıl yok etmiş olursunuz. Sizin marifetinizle her an öldürülebilir. Ahmet Kaya’nın buradan salimen Avrupa’ya gidişi son derece mucizevî.” diyen Kaya, “vay şerefiz manşetinden sonra” neler yaşadıklarını şöyle anlattı:
“O başlıktan sonra inanılmaz şeyler oldu bizim hayatımızda. Sokağa çıkamaz olduk. Açıkçası çok konuşmadık böyle şeyleri. Yüzüne yerleşen ifadeyi unutmuyorum ben. Hayatım boyunca da unutmayacağım. Çok kısa mesafeler arasında olan evimizle ofisimiz arasında gidip gelememeye başladı Ahmet. Sokaktaki insanlar gazeteler bir şey yazınca onu tartışmasız doğru kabul ediyorlar.”
“DİNK GİBİ ÖLDÜRÜLECEKTİ”
Hrant Dink için yapılan yayınlara da göndermede bulunan Gülten Kaya, Ahmet Kaya’nın da ö dönem Dink gibi saldırıya uğramasının an meselesi olduğunu söyledi. Gülten Kaya Kaya, Ahmet Kaya için o dönem yapılan yayınlara “dolaylı cinayet” dedi.

“DOLAYLI CİNAYET”
Kaya şunları kaydetti: “ Hrant Dink olayında olduğu gibi siz bir süreci köpürtüp bir noktaya getiriyorsunuz. Sonra “buyurun” diye atıyorsunuz önlerine. Kuşkusuz oradan çıkıp, sevgili Rakel’in (Rakel Dink – Hrant Dink’in eşi) deyimiyle bebekten yaratılmış bir katilin Ahmet’e fiilen zarar vermesi an meselesiydi. Onun için bazı gazeteciler Ahmet Kaya’nın aramızdan ayrılışına “dolaylı cinayet” diyorlar. Çok kabul ediyorum bu tanımı. Bu bir dolaylı bir cinayettir. Bunda çok ciddi payı vardır o insanların. Onun için böyle ekranda falan ben konuşurken bile kirlendiğimi hissediyorum. Yani bu insanların bahsi geçtiğinde kirlendiğimi hissediyorum. Kirleniyorum adeta. Bu insanlar hala gazete yönetiyorlar hala ekranlarda olabiliyorlar ve hala konuşabiliyorlar.”

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2010, 22:38   #2
Kullanıcı Adı
İntifada

14 şubat 1999 tarihli Hürriyet, Ahmet Kaya'nın sonradan fotomontaj olduğu ortaya çıkan PKK bayrağı önündeki resmine istinaden manşetinde "Ayıp ettin gözüm" ifadesini kullanmış ve şu ifadelere yer vermişti: "Ona Türk-Kürt diye bakmadık... Türküleriyle ağladık, güldük... TV'lerden evlerimize konuk ettik... Meyhanelerimizde rakı içtik... Sakalı, atkısı ve göbeği ile bizden biriydi çünkü... Meğer öyle değilmiş Ahmet... Bebeğe, kadına, dedeye, askere kurşun sıkanlardanmış... PKK'lı Ahmet... Yazıklar olsun..."

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/02/14/hurriyet.as

Hürriyet bu sefer 20 Temmuz 2009 tarihli nüshasında, "Vay şerefsiz" şeklinde Türk basınında eşi görülmemiş ağırlıkta bir manşetle çıkarak Ahmet Kaya için ağır şu ifadeleri kullanmıştı: “Şarkıcı Ahmet Kaya, milyarlar kazanıp ekmeğini yediği Türkiye'ye yine kin kustu, ‘‘Arabamı, şerefsizlerin memleketinde bıraktım’’ diyerek 64 milyona hakaret etti.”

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/07/20/hurriyet.asp

DAHA YUMUŞAK ATABİLİRDİM"

Ertuğrul Özkök geçtiğimiz günlerde 32. Gün Programında Mehmet Ali Birand’ın soruları cevaplamış ve Ahmet Kaya için attığı “Ayıp ettin gözüm” ve “vay şerefsiz” manşetlerinin ağır olduğunu söylemişti.
Özkök şunları söylemişti: “En büyük hata değil de, hata diyelim. Mesela Ahmet Kaya, çok sevdiğim bir müzisyendi; magazinciler gecesinde ben de oradaydım; ama o konuşmayı yapmadan kalkmıştım. Bugün olsa, onun hakkındaki o iki manşeti, daha yumuşak atardım. Gerçi, aynı şey Ahmet Kaya için de geçerli, keşke öyle bir gecede düşüncelerini biraz daha yumuşak tonda dile getirseydi.”

Haber 7

Konu İntifada tarafından (03-16-2010 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-16-2010, 22:43   #3
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Ve daha sonra o resmin montaj olduğu ortaya çıkarıldı ;)
Alt 03-16-2010, 22:47   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Hürriyetin her zaman ki işleri abi zaten konudada yazıyor montaj olduğu
Alt 03-16-2010, 22:48   #5
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Ahmet Kaya ile ilgili her haberde Hasan Karakaya' nın bu tesbiti aklıma geliyor ve her konuya bu yazıyı ekliyorum ;)

Alıntı:
AHMETKAYA VE BAŞöRTüSü!
Malûm, AhmetKaya
; kartel medyası için de "iyi bir sanatçı" idi... özellikle "protest müzik"te üstüne yoktu!..
Ama, ne zaman ki; "Annemin örtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz" dedi, "geri sayım" başladı!..
Hele hatırlayın 1998 Eylül ayını...
Ayseli Göksoy başta olmak üzere kendilerinin demokrat ve laik olduğunu ileri süren birçok milletvekilinin Türkiye'deki insanlar arasına nifak tohumları serptiğini belirten
AhmetKaya
, Göksoy'un, "Bu ülkede hiç kimse inançlarından ötürü bir baskıya maruz kalmıyor. Başörtülü öğrenciler siyasi maksatla örtünüylorlar" şeklindeki sözlerini şöyle cevaplamıştı:
"Bu ülkede asıl sizin düşüncenizde olanlar ikilik çıkartıyorlar. Kimse bölücülük yapmasın. Ben, Türkiye'de demokrasi, insan hak ve hürriyetleri konusunda asgari müştereklerde nasıl buluşuruz, bunun sağlanması gerektiğini söylüyorum. Kimse inançlarından dolayı baskı görmüyorsa, bilim öğrenmek için üniversiteye gelen öğrenciler niçin coplanıyorlar? Neden saçlarından tutularak sürükleniyorlar?
Müslüman bir ailenin çocuğuyum... Hiç kimse de annemin başörtüsüne el uzatamaz!.. Türkiye'de başörtüsüne karşı sürdürülen yasaklama alanı yavaş yavaş genişletiliyor... Bu yasaklamanın sokaklarda dolaşmaya kadar bile vardırılacağı endişesini taşıyorum... Bunu bildiğim için, "Annemin başörtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz, bu yapılırsa gerekli önlemleri alırım" dedim...
"Halkı yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede Müslümanlara karşı uygulanan bu baskıların haklılığını ve yasallığını kimse savunamaz. Sayın Ayseli Göksoy'a sesleniyorum; "Ben, inanca saygıyı, düşünceye özgürlüğü savunuyorum. Siz neden savunmuyorsunuz? Sizler Meclis'te sohbet etmekten başka bir iş yapmıyorsunuz. Sokak anneleri ile başörtülü öğrenciler, saçlarından tutularak coplanıyorlar, siz ise sadece seyrediyorsunuz. Televizyonlardaki bu görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu? Sizin attığınız bu nutuklar milleti bıktırdı. Buna bir son verin. Bu görüntüler sizi rahatsız etmiyorsa sohbetlerinize devam edin ve televizyonlarınızı çekirdeklerinizi çıtlatarak seyretmeyi sürdürün. Sizler rahatınıza bakın, hiçbir şeye karışmayın. Bu ülkenin bölünmesine bizler izin vermeyiz."
NE KüRTLüĞü KALDI, NE PKK YANDAŞLIĞI!
İşte bunları dedi, "ipi çekildi!"
Nasıl olduysa oldu, adamın bir "Kürt" olduğu hatırlanıverdi birden!..
Bırakın "Kürt" olmasını ,"eski görüntüler" tozlu raflardan indiriliverdi ve önce "PKK sempatizanı" olduğu, sonra da "PKK yandaşı" olduğu keşfediliverdi!!!..
"Yargısız infaz" kampanyası başlamıştı artık!.. Bu adam "dışlanmalı", bu adam "yok sayılmalı" ve bu adam "linç" edilmeliydi!..
öyle de yaptılar!.
Daha düne kadar "baştacı" yaptıkları, "aynı masa" etrafında oturup "içki" içtikleri bir adamı "yalnızlığa mahkûm" ettiler!..
Adamcağız, o kahırla öldü gitti!..
Hayır, önemli olan onun "Kürt" olması veya "PKK sempatizanı" olması filan değildi!.. önemli olan, "başörtüsü lehinde" konuşmasıydı!..
Demek ki, "öte tarafa kayıyor"du!..
O halde, çekiver ipini!..
Alt 03-16-2010, 23:25   #6
Kullanıcı Adı
redyellow
Ahmet Kaya bu malum çevreler için bir numara idi, kanallarında klipleri dönüyordu, gazetelerinde vs. ahmet kaya haberleri çıkıyordu.

Taaaa ki ahmet kaya başörtüsü için bir konuşma yaptı ve:

- "demokrasilerde çifte standart olmaz, demokrasi bu ülkedeyaşayan 70 milyon için olmalıdır!"

- "Yıllardan dövülen işçiler köylüler yetmiyormuş gibi bugün üniversite kapılarında türbanlı insanlara verip veriştiriyorlar"

- "Alınması gereken en namuzlu en kişilikli tavır inanca saygı düşünceye özgürlük, Eğer üniversiteye bizim arkadaşlarımız kot pantolonları, mini etekleriyle girebiliyorlarsa, Türbanlı kardeşlerimizde her zaman türbanlarıyla girmek zorundalar."

http://www.karakocan.info/tr/index2....e=0&Itemid=148

Bunları söyledi hemen bu alçaklar ahmet kayayı bitirme kararı aldılar ve gazetelerine VAY ŞEREFSİZ şeklinde alçakça, şerefsizce başlıklar attılar.

yazıklar olsun!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2010, 23:29   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Kartelin en temel özelliğidir.Çamur at izi kalsın.
Adam biliyor memlekette tek bir gazete başlığını yarım yamalak okuyup araştırmadan ona inanacak milyonlarca insan var.
Ahmet Kayaya öyle bir atılar ki bu çamuru hala izini sürüyenler var.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)