AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bursa Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Bursa'nın Kültürü ve Özellikleri.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-19-2010, 18:06   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Bursa Gençliği Akif'ini Andı...


AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Programı’na katılan Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy ile İstiklal Savaşı’nın kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın bugün resmen anılıyor olmalarının bir Tarih Açılımı’nı andırdığını söyledi.
Armağan, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç’ın ev sahipliğinde Merinos Kültür Merkezi’nde düzenlenen, ’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Günü’ programına katıldı. Çok sayıda parti mensubunun izlediği programda katılımcılara İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler veren Armağan, Ersoy ile Kazım Karabekir Paşa’nın bugün devlet tarafından resmen anıldığını hatırlattı. Durumu Tarih Açılımı’na benzeten Armağan, “Türkiye, iletişim arttıkça normalleşme sürecine girdi. Hepimizin bildiği gibi; İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, çeşitli nedenlerle ölümünün 40. yılına kadar anılamamıştı. Toplumun tüm kesimleri tarafından sevilmesine, ismi okullarda öğrencilere öğretilmesine rağmen bugüne kadar devlet tarafından resmen anılmaktan mahrum kaldı. Yine başka bir örnek verecek olursak, İstiklal Harbimizin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa da ölümünün ancak 62. yılında resmen anılabildi. Bugün devlet politikasında bir değişiklik oldu ve 12 Mart tarihi ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ olarak ilan edildi. Konuyla ilgili tüm Türkiye’de valilikler tarafından anma programları düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı da, 25 Ocak’ı Kazım Karabekir’i Anma Günü olarak ilan etti. Tüm bu yaşananlar, moda tabirle bir Tarih Açılımı’na benziyor” dedi.
Armağan, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy ile başlayarak Kazım Karabekir Paşa ile devam eden resmi anma programlarının tarihin diğer değerli şahsiyetleri için de sürmesini umut ettiğini ifade etti.
Söyleşi sonunda Mustafa Armağan’a, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları adına Milletvekili Mehmet Emin Tutan tarafından çini vazo hediye edildi.
Söyleşiyi milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Hayrettin Çakmak ve Mehmet Tunçak, AK Parti İl Başkan yardımcıları Mehmet Babacan, Mehmet Çetin, Refik Özen ve Dursun Akan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recep Demirhan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti il yöneticileri Okay Talay, Mutlu Keskin ve Sadettin Kurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ve BESAŞ Genel Müdürü Bayram Yıldız da takip etti

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak, akif, anma, bursa, gençlik, ishak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım