![]() |
#1 |
![]() Tüzmen, 'Nevruz'da niye Türk bayrağı yoktu?' diye sorunca görevden alındı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen dün gece yarısı görevinden alındı. Tüzmen'in yerine Adana Milletvekili Ömer Çelik atandı. MYK üyeliği de sona eren Tüzmen, MKYK'daki görevine devam edecek. MHP kökenli olmasıyla tanınan Tüzmen'i görevden almaya kadar götüren sözler ise şunlardı: BAYRAK NİYE YOKTU, ZORUMA GİDİYOR! AKP Genel Başkan Yardımcısı Tüzmen, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını eleştirerek, “Bu benim zoruma gidiyor, düzelmesi lazım. Kürtler de Romanlar kadar Türk bayrağına sahip çıksınlar” dedi. Tüzmen, üniter yapıya inanıyorsa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, “Türk bayrağının olmaması eksiklikti” diyerek, üzüntü duyduğunu açıklamasını istedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulundurulmamasının “Zoruna gittiğini” söyleyerek, “Üniter yapıya inanıyorsa, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir, çıksın ‘Kutlamalarda Türk bayrağının olmaması eksiklikti’ diyerek bundan üzüntü duyduğunu kamuoyuna açıklasın” dedi. Hükümetin, ‘Demokratik Açılım’ çerçevesinde, Kürt, Alevi ve son olarak da ‘Roman Açılımı’ yaptığını anımsatan Tüzmen, “Roman kökenli vatandaşlarımız, bugüne kadar çok ihmal ve rencide edildikleri, hakir ve hor görüldükleri halde, Türk bayrağı altında ve kutlama havasında bu açılım toplantısına katıldılar” diye konuştu. Tüzmen, Türk bayrağına aynı saygıyı geçen pazar Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamalarında göremediğini belirterek, şunları söyledi: Kürtler birliği vurgulasın Ben, milliyetçilik kökenli bir milletvekili olarak Edirne’de, Mersin’de, Kırıkkale’de, Osmaniye’de Bursa’da ‘Demokratik Açılımı’ savunuyor ve anlatıyorum, etkili de oluyorum. Çünkü kimse benim ülkenin birliği konusundaki duyarlılığımdan kuşku duymuyor. Bu noktada diyorum ki, Diyarbakır’da Türk bayrağı olmamasının eksikliğini, bütün partilere mensup Kürt kökenli milletvekili arkadaşlarımız gündeme getirsin. Çünkü, bu konuyu onların dile getirmesi toplum üzerinde daha etkili olur ve hangi kökenden olursak olalım kucaklaşmamızı sağlar. Madem bu açılım birlik-beraberlik projemiz, bunu yapmak hepimizin sorumluluğu. Delikanlıca söylüyorum Hepimiz bu ülkede yaşıyorsak, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyor, üniter yapı ile sorunumuz yok diyorsak ve bunda gerçekten samimiysek, ülkenin her yerinde bunları savunmalıyız. Ben delikanlıca söylüyorum. Açılım, bu coğrafyada ve dünyada en yüksek noktaya gelmemiz için. Açılım, Türk bayrağı altında yapılmalı ve bu Türkiye dünya bayrakları arasında en üst seviyeye gelsin diye olmalı. Bunun düzelmesi lazım O bayrağın altında ‘Biz Romanız ama bizim bayrağımız bu’ diyerek sarılan insanlarla Diyarbakır’daki durumu karşılaştırıyorum. Bu benim zoruma gidiyor. Bunun düzelmesi lazım. Şimdi, bütün milletvekilleri bunu bir arada konuşmalı, halletmeli. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’te ‘Bizim bayrak problemimiz yok’ diyor. O zaman Nevruz da Türkiye’nin bayramıdır ve bizim bayraklarımızla yapılmalı. ANKA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Diyarbakırdaki kutlamaları akp mi düzenledi ki tüzmen niye bayrak yoktu diye hesap sorsun kendi partisine?
bence uydurma bir haber bu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ayrıca bu yeni bi olay degilki...
Dünya alem biliyor dtp veya şimdiki bdp nin hiç bir toplantısında bayragımız yokki.. Ha zaten olmamasıda neye hizmet ettigini gösterir... Egerki bir diyarbakırdaki osman baydemir ne biliyim bir bdp kürt halkının temsilcisi olsaydı yani onlarla kürt halkı eşleştirilseydi bu gün kendisi ne yavru muhalefet nede terör yandaşı konumunda olmazdı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tüzmen: Anayasanın değiştirilmesi çalışmalarına herkes destek vermeli
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, anayasanın değiştirilmesi çalışmalarına herkesin samimiyetle destek vermesi gerektiğini belirterek, "İktidar veya muhalefet milletvekillerinin herhangi biri ile konuşun, herkes anayasanın değiştirilmesini istiyor. Yapılan çalışmaları daha görmeden eleştirmeye başlıyorlar. Biz muhalefetten yapıcı eleştiri bekliyoruz." dedi. Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ın cenaze törenine katılmak için Bursa'ya giden AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İnegöl'den geçerken verdiği molada gündeme ilişkin soruları cevapladı. Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Tüzmen, "Canaydın, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Böylesine güzel ve centilmen bir insan kolay kolay yetişmiyor. Sadece bir spor adamı ya da bir milli sporcu olarak değil, bir sanayici ve ihracatçı olarak yapmış olduğu bütün işlerde kapasitesini ve kalitesini, adam gibi adam olma özelliğini göstermiş bir insandır. Vefat etmeden önce hastane ziyaretine gittiğimde, kendisinin metanetini kaybetmediğini gözlemledim. Bursa'nın ve ülkenin büyük bir kaybıdır. Allah onu nur içinde yatırsın." diye konuştu. ROMAN AÇILIMI İki hafta önce AK Parti'nin Roman açılımı yaptığını ifade eden Tüzmen, "Bu Roman açılımının, bugüne kadar yaptığımız açılımların en zevklisi ve en tatlısı diyebilirim. Devlet Bakanı Faruk Çelik'in bu işi ele alması, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'nun bu işte bir dinamo görevinde bulunması, Başbakanımızın da bu çalışmalara elinden gelen desteği vermesi çok güzel bir davranıştı. Romanlar, yaşam şartları, gelir seviyeleri ve eğitim sevileri açısından en sıkıntılı olan toplumdur. Fakirliklerine, parasızlıklarına ve yaşadıkları bütün sıkıntılara rağmen, onlara kucak açan bir Başbakan ve devlet olmanın verdiği güzellikle, yaptıkları Nevruz etkinliklerinde bizlerin gönüllerimizi hoş ettiler. Açılım konusunda samimiyetleri yüzlerinden okunuyordu. Samimi oldukları, ellerinde coşkuyla salladıkları Türk bayrakları vardı." şeklinde konuştu. "TÜRK BAYRAĞI HER YERDE DALGALANMALIDIR" Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına da değinen Tüzmen, devletin Birlik ve Kardeşlik Projesi için elinden geleni yaptığını ifade etti. Tüzmen, şunları söyledi: "50-100 bin kişi Nevruz'u kutladılar. Gönül isterdi ki yine aynı şekilde orada da Türk bayrakları dalgalansın. Ülke olarak buna ihtiyacımız var. Ümidim, bundan sonraki Nevruz etkinliklerinde çok daha fazla kalabalık toplansın ve Diyarbakır'da da Türk bayrakları samimiyetle, gururla dalgalansın. Devletimiz, Birlik ve Kardeşlik Projesi için elinden geleni yapıyor. Bizler Kardeşlik Projesi'ni, bir çok ilde anlatırken, aynı şekilde Kürt kökenli Türk kardeşlerimizin memleketlerinde Türk bayraklarının dalgalanmasını istememiz en doğal hakkımızdır. Vatanımız, devletimiz, milletimiz, bayrağımız bir ise buna kimse itiraz etmemelidir. Herkes bunun layığını yerine getirmelidir." Gündemde olan anayasa değişikliği ile alakalı çalışmalara da değinen Tüzmen, "Herkes elinden gelen çalışmayı yapıyor. İktidar veya muhalefet milletvekilleri herhangi biri ile konuşun, herkes anayasanın değiştirilmesini istiyor. O zaman herkes buna samimiyetle destek vermelidir. 'Bu anayasaya biz sığmıyoruz, bu ceket bize dar geliyor' diyorsunuz, yapılan çalışmaları daha görmeden eleştirmeye başlıyorlar. Biz muhalefetten yapıcı eleştiri bekliyoruz. Bize destek versinler demiyoruz. Ancak onların yapacağı eleştirileri alarak, bizden sonraki kuşakların daha iyi yaşayabilecekleri bir Türkiye gerçekleştirmek istiyoruz. Esas hedefimiz budur. Vatandaşımız, milletimiz bizim samimi gayretimizi görecektir. Bizler Türkiye'nin bölünüp parçalanmak istediği dönemlerden geldik. Sağ-sol ayırımlarını yaşadık. O zamanlar kullanıldığımızı sonradan fark ettik" diye ifade etti. Genç nesle seslenen Tüzmen, "Aman, sakın, ne mezhep olarak ne de etnik köken olarak Türkiye'yi ayırmaya, bölmeye çalışanlara izin vermeyin. Bir, iri, diri olacağız. yaptığımız çalışmaların kanunlara engel olması nedeni ile kanun yanlış diyerek değiştirmek istiyoruz. Değişim zor ve sıkıntılıdır. Değişim, yürek, bilek ve cesaret ister. Bizler bu sorunları yaşadığımız için geleceğimize bu sorunları bırakmak istemiyoruz. En fazla yasama çıkartılan meclis, TBMM olmuştur. Olgunluk ve bilgi birikimi ile dünyadaki diğer parlamenterlerle yarışabilecek çapta olan arkadaşlarımızla sorunları geride bırakır, sizlere daha güzel bir gelecek vaat ederiz." şeklinde konuştu. (CİHAN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir haber verilirken bir bakanın uslubunu bu denli çirkin göstermek hiç hoş değil...bir emirvakilik bir kasılma havası ile yapılmış bir haber
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
bunlar bişey duydumu elegin üstüne atarlar hangisi onlara lazım seç tek tek söyleyiş tarzını degiştir üslübü degiştir... Ondan sonra ctrl - kopyala yapıştır |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Kürşat Tüzmen rahatsızlığından dolayı kendi isteğiyle görevden alınmadımı ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Hakkında hayırlısı ne ise o olsun
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Sadece görevi devrederkenki görüntüleri izlesin konuyu paylaşan arkadaş.
Sevgi saygı ve hoş görüyü görür Duruşumuzla farklıyız sizler hala anlamadınız |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Kürşat Tüzmen rahatsızlığı nedeni ile 1 ay öncesinden Başbakana konuyu iletmiş ve görevi kendi isteği ile bırakmştır. böyle saçma sebeblerden ayrılma yoktur. birde..
AKP diyenleri uyarıyorum. Partimizin adı AK PARTİ'dir Adalet ve Kalkınma Partisidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|