AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-26-2010, 15:36   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart The Economist Muhalefete Teşhisi Koydu


The Economist dergisi, bu haftaki sayısında Türkiye'deki anayasa değişikliği paketine ilişkin gelişmelere yer verdi. AK Parti'nin anayasa değişikliği paketinin bazı kesimlerce büyük tepki çektiğini vurgulayan dergi, muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Muhalefet anayasa ve diğer demokratikleşme reformlarına karşı çıktıkça, muhalefette kalmaya devam edecektir." yorumunu yaptı.

Derginin haberinde, önerilen anayasa değişiklik taslağının kabul edilmesi halinde ordunun siyaset üzerindeki etkisinin daha da azalacağını ve suç işleyen ordu mensuplarının sivil mahkemelerde yargılanabileceğini belirtildi.

Laik yapısıyla Türkiye'deki mahkemelerin bazı çıkarlar için elinde güç bulundurduğuna işaret eden The Economist, bu yüzden AK Parti'nin hakimlerin seçilmesi yöntemine yönelik değişiklikler getirdiğini, bu değişikliklerin onaylanması halinde bundan sonra anayasa mahkemesi üyelerinin çoğunu seçeceği ifadelerini ön plana çıkardı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğinin AB kriterleri çerçevesinde ele alındığı açıklamalarına yer veren The Economist, "Hiç bir muhalefet partisi anayasa değişikliğine destek vermedi. Bu durum Erdoğan'ı referanduma gitmeye zorlayabilir. Anketler hala Erdoğan'ı yüzde 40 ile önde gösteriyor. Muhalefet partisi, yapılan demokratikleşme reformlarına körü körüne karşı çıkmaya devam ederse, muhalefette kalmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-26-2010, 15:38   #2
Kullanıcı Adı
romakudüs
Standart
The Economist Muhalefete Teşhisi Koydu :D:D
Ali Bulaç daha erken koymuştu bu teşhisi
TEŞHİS: Hazımsızlık
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-26-2010, 17:14   #3
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
Muhalefetin olası tepkisi belli (:

ülkeyi adamlara sattınız tabi sizin istediginizi savunurlar (:
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi