![]() |
#1 |
![]() Bir süre önceki "Ateist Avrupa" başlıklı yazımda, "Batı" diye isimlendirdiğimiz ülkelerden Avrupa ülkelerin insanlarının dini inançlarının zayıflığından söz etmiş, Kalemus yayınlarından Matthew Alper’in "TANRI YOLCULUĞU" isimli eserinde, Avrupa ülkeleri insanlarının ortalama % 60’ının ateist olduğunun belirtildiğini yazmıştım. Aynı eserde konuyla ilgili çok ilginç bir bilgi daha var. Onu da sizinle paylaşayım dedim: Batının ağa babası, tüm dünya ülkelerinin patronu kim? Tabii ki ABD, yani Amerika Birleşik Devletleri diyeceksiniz.. Ve doğruyu söylemiş olacaksınız. İşte bu ABD’ de Avrupa ülkelerinin tersi bir sonuç karşımıza çıkıyor. Avrupa’nın ateistliğine karşın, ABD tam tersine aşırı dindar bir ulus. Ateist oranı % 5. Kalan % 95 oranı da bir yaratıcının varlığına inanıyor ve az veya çok dindar. Bunun sebebi de büyük çoğunluğu göçmenlerden oluşan ABD, göçlerinin yine büyük çoğunluğunu Avrupa’dan almış. Eee nasıl oluyor da din bakımından zayıf insanlardan oluşan Avrupa insanları ABD’ye göçüyor ve orada çoğunluğu dindar bir ulus oluşuyor? Efendim, Avrupa insanı bu gün için inanç zaafiyeti içinde, ama, geçmiş 5-6 yüz yıldan bu güne dini taassubun fazla olduğu dönemler geçirmiş. Engizisyon mahkemeleri, insanların inançları yüzünden diri diri yakıldığı dönemler falan. İşte o dönemlerde normal dindar insanlar, yine normal dini inançlarını yaşayabilmek için ABD’ye kaçmışlar, yani göçmüşler. Tabii, ekonomik nedenlerle göç edenler de varmış, ama göçlerin büyük çoğunluğu din taassubundanmış. Yani dindarlık ABD insanının genetiğinde varmış. Şimdi gelelim diğer ilginç rakamlara: Hıristiyan ABD’de 1500’ün üzerinde dini mezhep, 300 bin kadar yerel cemaat yani tarikat, Ruhban sınıfında 30 bin insan varmış. İslam ülkelerinde ve bizim ülkemizde de mezhepler ve mezhepçilik var, ABD kadar olmasa bile tarikatlar de var. Ama bir fark var. ABD en önemli hürriyetler ülkesi. Oralarda mezhep ve tarikat konuları İslam ülkeleri ve Ülkemizdeki gibi bir ayrımcılık ve bölücülük unsuru olmuyor. Ve hatta bu uğurda da kanlar dökülmüyor.
![]() Konu SSS tarafından (03-14-2010 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzenleme |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ben yine de abd yi sevmiyorum. dünyayı sömürenler onlar
|
|
![]() |
![]() |