AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2010, 11:02   #81
Kullanıcı Adı
Mavera
öncelikle fikirlerini anlatabilmek icin büyük puntolarla yazmana gerek yok! ama fikirlerini iyi idrak edemedigin icin büyük yazarak kendini tatmin etme derdindesin..
Bir tartismada karsidakini suclamak yerine onun tezlerini cürütmeyi deneyebilirsin burada seninle kisisel polemige girme gibi bir niyetim yok kaldiki karsinizda ekonomi mezunu birisi var..
Kavram karmasasi yapmak yerine, demogoji yapmak yerine gerceklere bakalim.. Bu komunizm cok iyi birseydide neden gecmiste ve simdide komunist ülkelerin ekonomileri arka siralar ve cökmüs durumda!..
Liberal ekonomiyle, kapitalizm arasindaki farki sana anlatmak gibi bir derdim yok önünde google var acar bakarsin..
Yok siz serbest piyasaya karsiysaniz ve bunuda kapitalizm olarak görüyorsaniz diyecek birsey yok sunu hatirlatmak isterim türkiyeyi 2002 deki buhrandan cikaran serbest piyasa ekonomisidir!..
Siz abd nin yaptigi soy kirimlari yada yahudilerin yaptigi zulümleri sadece liberal ekonomiye baglarsaniz olaylara at gözlügüyle bakmis olursunuz..
Sizin savundugunuz komunist, devletci ekonomi ülkeler arasinda ithalat ve ihracati bitirmekle beraber ice dönük, disa kapali bir sistem ortaya cikarir..
Serbest piyasa ekonomisi ise rekabeti arttirir dolayisiylada kalite artar söyle anlayabileceginiz bir dilden anlatayim düne kadar türkiye de turkcell in hakim oldugu bir piyasa vardi ve istedigi fiyati verebiliyordu ancak rekabetle beraber fiyatlar ucuzladi, kalite artti, hizmet agi genisledi..
Oysaki komunist bir ekonomide gelisim olmaz cünkü gelisime ihtiyac duyulmaz.. Rekabet olmaz dolayisiyla kalitede artmaz o yüzden komunist ülkelerin teknolojileri ilerlemez..
Disa kapalidir komunist ekonomi buda ic piyasada tekelcilige neden olur, bireyin ticaret hakki yoktur buda kisinin gelisimi enegller..
insanlarin her seyi belli düzene girmistir o düzen disina cikilamaz, hareket edilemez oysaki serbest piyasada herkes basarisi oraninda yükselir..
tabiki serbest piyasa ekonomisi adi altinda piyasayi sömürenler yeterince var ancak onlar böyle yapiyor diye tekellesmenin ne anlami vardir!..
Kapitalizmle, komunizm arasinda nüans farklari disinda fark yoktur ikiside kendi zenginlerini ortaya cikarir!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 11:06   #82
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Karl marks dinsizdi diye sende Dinsiz olucaksınız diye bir kaide varmı ben karl marksın dinini degil. ekonomik sistemini anlattım.
siz istiyorsanız namazda kılarsınız başka şeylerde yaparsınız kim size karısır.
o soruya neden cevap vermedigime gelince biraz daha ciddi bir soru olsaydı cevap verirdim.
arabaların motor sisteminide kafirler bulmustur. muslumanlar degil. o arabalara binmesenize?
Liderle alakası yok demek saçmalığın daniskasıdır. Bu ülkede bugün dini tartışılan Atatürk'ten yani günümüz Atatürkçülüğünden neler çekiyoruz.Müslümanlar özgürce yaşayamıyor bile. Bi de ayan beyan Din milletin Afyonudur diyen bir adamın izinden yürüsek ne olur acaba? Boş işler bunlar.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 11:06   #83
Kullanıcı Adı
novek
Evet zaten benim soylediklerim zenginlerin işine gelmez.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 11:23   #84
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapitalizmde önemli olan kardır.
insan sağlıgı sonra gelir. zeitgeist addendum belgeselini izlerseniz orda derki.
bolluk kapitalizm için olumsuz birşeydir cunku bolluk olunca fiyatlar ve kar aşşa duser bu yuzden yapay olarak kıtlık yaratılır.

Bana ekonomiyi anlatmayın ne demek istediğinizi anlatın,s arz talep dengesini de anlatmayın bunu ilkokul cocukaları dahi biliyor diyorum sen gelmiş hala bilmem ne izmleri ne istleri oku diyorsun. güzel kardeşim ben ŞERİATTAN başka bir hukuk ekonomi adalet yaşam bilmem benim inancım bu, müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bişey senin anlattığın komunizm ve kapitalizmi burdakiler senden daha iyi biliyor

Konu Ahmet Yasin tarafından (04-07-2010 Saat 11:25 ) değiştirilmiştir..
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 11:24   #85
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana ekonomiyi anlatmayın ne demek istediğinizi anlatın size arz talep dengesini de anlatmayın bunu ilkokul cocukalrı dahi biliyor diyorum sen gelmiş hala bilmem ne izmleri ne istleri oku diyorsun güzel kardeşim ben ŞERİATTAN başka bir hukuk ekonomi adalet yaşam bilmem benim inancım bu müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi senin anlşattığın komunizm ve kapitalizmi burdakiler senden daha iyi biliyor
şeriatizm mi?

Alt 04-07-2010, 11:26   #86
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Şeriatizm değil ŞERİAT yani allahın emir ve yasakaları bu benim kişisel düşüncemdir bunu foruma mal etmeyin.

Bütün ideolojiler dinden faydalanmıştır.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 11:37   #87
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Kardeşim;5 vakit namaz kılan Kominist konusu geldi geldi;şeriat tartışmasına dayandı..Buradaki bütün kendini geliştirmiş,bilgin ve ilim sahibi olan arkadaşlar(bende dahil)yanlış biliyor;sen doğru biliyorsun..Çoğu kardeşim gibi sana sordum bende;tarihte bir tane kominist liderin iyi birşey yaptığını gösterir misin.?Yada tarihte bir kere kominist bir ülkenin vatandaşlarına faydalı bir yönünü anlatır mısın,varsa.?

Ben o koministlerden değilim diyip duruyorsun..Yahu kardeşim;siz o zaman kominizmi anlatan (Marksizm-Leninizm) ilk yasaları bilmiyorsun demek ki..17. yüzyılda Yunanistanda kanuni olarak ortaya çıkan bu akımın nesini savunuyorsunuz anlamış değilim..

Konu Ömer Bekir tarafından (04-07-2010 Saat 11:44 ) değiştirilmiştir..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 12:51   #88
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Komunizm hiçbir getirisi olmayan halkı koyun gibi gören...
Sürü psikolojisidir...
Bu sistemin dünya'ya geçmişte ve gelecektede hiç bir faidesi olmayacağı gayet açık ve nettir...
bildiğim Komunist sistem kan gözyaşı ve acı getirmektedir...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 12:56   #89
Kullanıcı Adı
depare
Benim ailemde de gençken Komünist olup sonradan Müslüman olan var...
Ahirete,Dine,Allaha inanmayan bir ideolojiyi benimseyip 5 vakit namaz kılmak Darwin'in teorisinden bile saçma yahu (:

Arkadaş herhalde Komünistlerin "Biz barış istiyoruz,halkın ezilmesini istemiyoruz,kardeş gibi geçinmek istiyoruz v.s" teranelerine kanmış hemde Komünizmin ne mal olduğu ortaya çıkan şu çağda yazık..

Dinsiz olmaları bir yana ülkeyi kurtarmak (!) için dağa çıkıp Pkkn'ın yerini almaya çekinmeyecek bir zihniyetten bahsediyoruz...

1970'li yıllar da dağa çıkma sloganları çok yaygın dı bir kısmı çıktı Pkk ya katıldı şimdi yol bulsalar yine çıkmak isterler diyeceğim ama zaten Pkkn'ın için de en çok Marksizt ve Komünist düşünce yapısında olanlar yokmu..?
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 12:59   #90
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim ailemde de gençken Komünist olup sonradan Müslüman olan var...
Ahirete,Dine,Allaha inanmayan bir ideolojiyi benimseyip 5 vakit namaz kılmak Darwin'in teorisinden bile saçma yahu (:
Bulgaristanda sosyalizm varken
CAMİ VE KİLİSE VARDI diyorum.
Ama hala allaha inanmayan diyorsunuz.

Konu novek tarafından (04-07-2010 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 17 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 17 Misafir)