01-12-2010, 01:10 | #1 |
Ne Güzel Cahildik..
Dışarıda kar...
Ama kuzine içten içe öyle yanıyor ki.. Kuzinenin üzerinde demir maşa...Maşanın üzerinde de ekmek dilimleri.. Aydınlık bir kış sabahı ve kızarmış ekmek kokusu... Sucuk lükstü.. Yumurta lezzetli.. Ekmek her zaman ekmek gibi.. Bir kez olsun kümesten yumurta almamış, bir kez olsun o kızarmış ekmeğin kokusunu duymamış ve fakat alışveriş merkezlerinin restoran katlarında, boğucu bir gürültü ve havasızlık içinde hamburger keyfine fit olmuş çocuklar ve gençler için ben ne kadar yaşlıyım.. Dışarıda kar.. İçeride kanaat.. İçeride huzur.. Televizyon yoktu.. Gazete de her zaman olmazdı.. Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç.! Portakal kabuklarını sobanın üzerine dizer, kokusuna râm olurduk.. Kestane közlemek bütün bir gecenin mutluluğuydu.. Sonra illa ki, büyüklerin anlattığı hikâyeler, hatıralar.. Birçoğu arızalı ve tedaviye muhtaç beyinlerden çıkma dizilerin ve filmlerin açtığı hasarlar yerine, geniş ve besleyici bir masal dünyası.. Lezzet bir tarafa, kokuya da hasret kalacağımız kimin aklına gelirdi.? Ekmeklerimiz el değerek üretilirdi, sağlıklıydı, lezzetliydi ve mis gibi kokardı.. Çay da kokardı.. Domates de.. Bütün bu nefasete, küçücük bir bakkal dükkânının zenginliği yetiyordu.. Dışarıda kar.. İçeride huzur.. Zam endişesi, doğal gazın kesilme korkusu, yolda kalma telaşı, rejim tehlikesi... Kimin umurunda... Ne güzel cahildik.. Mutluluğun resmini çiziyorduk..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-12-2010, 01:49 | #2 |
paylasim için tesekkürler çok güzelmiş...
|
|
01-12-2010, 15:27 | #3 |
Çok güzel..
Bunun adı cahillik ise cahilliğe talibim. Teşekkür ederim paylaşımdan ötürü. |
|
01-12-2010, 15:42 | #4 |
"Ne güzel cahildik" basligi beni tatmin etmedi. Cahilligin neresi güzel olabilir ki? Bugün toplumun çogunlugu bazi "bilgi" araçlarina kolaylikla ulassada, bu durum cahillikten siyrilmis olduklari anlamina gelmez. Eger durum böyle olsaydi, bulundugumuz konumda olmazdik. Yani cahildik ve her ne kadar bazi "bilgi"lere ulassak da, "ilim"e tâlip olmadigimiz sürece kendimizi cahillige mahkûm etmeye devam edecegiz.
|
|
01-12-2010, 15:48 | #5 |
Ben burada ' cahildik ' sözünden böyle bir sonuç çıkarmadım.
Yani burada bilmiyorduk cahildik demiyor bence.. "Asıl cahil Rabbini tanımayandır." Aksi halde cahillikden bahsetmek ne mümkün. Burada teknolojinin gelirken beraberinde götürdüklerini anlatmaya çalışmış. Teknoloji çağında bir takım insanlar " çağ dışı" benzetmeleri yapıyor. Onlara da bir gönderme var. Yani ben bunu anladım. Selametle. |
|
01-13-2010, 14:10 | #6 | |
Alıntı:
Siz ya şiiri okumadınız,yada konuyu başka yerlere götürmek istiyorsunuz.."Cahildik"derken,bir takım modern insanların köy hayatı yaşayanlara laf atarken"Cahil insanlar"demeseni kastediyorum burada..Ben bu mısralara nasıl cahil olmak istediğimi döktüm..Şiiri anlayan anladı,anlamayan bari zıt yorum yapmasın.. |
||
01-13-2010, 14:10 | #7 |
Okuyan ve beğenen yüreğinize sonsuz şükranlar kardeşlerim..
|
|
01-13-2010, 14:15 | #8 | |
Alıntı:
|
||
04-08-2010, 13:38 | #9 |
Sevdigim bir siirdir. Cok tesekkürler. O masum cahilligi hic kaybetmeseydik...
|
|
04-08-2010, 15:39 | #10 |
Hey gidi heyyy...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|