![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
http://www.haber7.com/haber/20100410...-bitti-ama.php Hastaların vizite kağıdına mahkum edilmekten kurtarılması güzel bir gelişme, tebrik ediyorum. Fakat bu katılım payları denilen şey hiç güzel değil. Sağlık ocaklarından ve devlet hastanelerinden para alınması tam anlamıyla yanlış. Tamam özelden alınsın (daha makul bir seviyeye düşürülmelidir) ama devletin kendi kurumlarına gelen hastalardan katılım payı istemelir son derece yanlış bir uygulamadır. Bu uygulamanın derhal kaldırılması lazım.
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Sayın REdyellow hastanelerin özelleşmemesi için bu gerekli.. Hastaneler iç döngüyü saglaması için bu uygulama yapıldı.. bir çok hastane batmanın eşiginde.. hastaneler devlete yük olmadan kendi başlarına özerk bi kurum olmanın eşigine geldi.. bu uygulamayı destekliyorum.. her ne kadar yanlış gibi görülse de hastalar için de en iyisi bu olacaktır.. sıcak para girdisi olan hastaneler daha modernize bir duruma gelecegine inanıyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Hastanelerdeki döner sermayenin önemli gelirlerinden biridir katılım ve muayene ücretleri çok veya az bunlar tartışılır.Ayrıca hastenelerdeki ücretler alınmadıkça hasta sayısı azalmazki hastalar çok olunca tabi kalite de doğal olarak düşüyor doktorlarda nede olsa insan.Onların psikolojilerini anlamak için bir gün akşama kadar acil serviste bekleyin anlarsınız.Bu yüzden ne kadar maaşları artarsa hizmet ve kalitede artar 15 sene önceki hastaneler ve doktorları bugün ile kıyasladıkça halimize şükretmekten başka ne yapılabilirki.
Bazı doktorlar var inanın hazinenin anahtarını onlara verseniz hak ediyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
devlet hastanesi benden alacağı 8 lira ile mi kurtulacak? yapmayın lütfen. benden her ay 1,5 milyara yakın prim, vergi vs. alan devlet bana ayda yılda bi gittiğim hastanede ücretsiz hizmet vermeycekse daha ne diyeyim ki? Birde asgari ücretli çalışıp emekli olan şu an 600 lira vs. maaş alan yaşlı emekliyi düşünün. Yaşları gereği daha sık hastalanıyorlar sık sık hastaneye gidip gelmeleri gerekiyor. Aylık 60 tl katılım ücreti çıkıyor bazılarında, bu bazı insanlar için büyük paradır. Geçenlerde oğlum eczanede çalışıyor o anlatıyordu bi amca geldi 70 kusür lira borcu çıktı, bize bi sürü bağırdı çağırdı diyordu. Hastaneye gidip muayene oluyorsunuz ama mesela ilaç yazmıyorlar bu birikiyor, üç dört kez bu olduktan sonra bi ilaç lazım olduğunda gittiğinizde bi sürü borç çıkıyor. bence yanlış bir uygulama. Katkı payı tamamen kaldırılmalıdır diye düşünüyorum. devlete yük olmadan kendi kendine özerk hale geldi demişsiniz, hayır hiç bir devlet hastanesi bunu yapamaz. Bu mümkün değildir. Hastadan 8 lira alarak devlete yük olmamak mümkün mü? Devlet hastaneleri devlete yük olacaktır, sosyal devlet olmanın gereğidir bu, bu her yerde böyledir, ben nasıl yıllarca devlete pirim ödemişsem, vergi ödemişsem yani devlet bana naıl yük olmuşsa bende aynı şekilde devlete yük olacağım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Gözleri doymuyor, inanılmaz bi şey. Aylık 100 Milyar geliri olanlar var. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Herşey yavaş yavaş rayına oturur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bakın devletin amacı devlet hastanelerini devletten soyutlamak.. yani devlet hastaneye para aktarmayacak gerek vergi gerekse başka bi yoldan.. devlet sizden hastane için vergi almayacak siz hastaneye katkı parası odeyeceksiniz.. aksi halde devlet hastaneleri özelleştirilmek zorunda kalır.. devlet hastaneleri her ne kadar inanmasanız da şuan devlete resmen yük.. bunun çözümü de budur..devlet hastanesi politikasını iyi benimsemek zorunda kalacak.. hastanede o kadar uygulama oluyor ki o kadar devlete kayıp olarak gidiyor ki.. en başta bu tomografi çılgınlıgı..sizin verdiginiz 8 lira dolaylı yoldan ödediginiz vergiden daha mı çok.. herkez elini cebine atmalı şu durumda.. ülkenin bekası için 8 lirayı çok mu görüyorsunuz.. öyle insanlar var ki başı agrıdı diye hastaneye gidiyor yahu.. bu adamınhiç devlete masrafı olmasa en azından iş yükü getiriyor yaa.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() (: kim dedi size özele gidin diye.. anlayamıyorum.. yahu hastane doktorları o kadar para alıyor.. git parasını verdigin doktora görün yau..
Konu NûN tarafından (09-13-2010 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Alıntı silindi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
![]() Alıntı:
Gidiyorsun sıraya giriyorsun, asitan vs. bi bakıyor yallah.... Hükümet bu konuda bi takım girişimler yapmıştı ama sanırım tam olmadı. devlet hastanesinde çalışan doktora çok iyi maaş verceksin ve asla ve asla özelde çalışmasına müsade etmeyceksin. Özelde çalışanı da devlet hastanesinin kapısından içeri almayacaksın. Bunu yapamazsak adamlar bu halkı kaz gibi yolmaya devam edecekler, hem de devlet aracılığıyla. Alıntı:
Tedavi, sağlık olayı pahalı bir iştir. devlet hastaneleri olduğu müddetce devlet hastaneye para aktaracaktır. Ancak devlet hastaneleri mantığını tamamen kaldırırsanız tamamen özelleştirirseniz o ayrı. Zaten o zaman da özele para aktarmak zorunda kalırsınız ki bu daha büyük bir maliyet getirir. Devlet olduğu müddetce devlet hastanelerine para aktarılır, tersi imkansızdır. Alıntı:
yahu devletin eli benim cebimden hiç çıkıyor ki bi ara boş bıraksa da bende cebime elimi atsam ![]() Yapma erhan bey, 8 lirayı çok mu görüyorsunuz diyorsun, peki devlet bana 8 lirayı çok mu görüyor? benden her ay milyar lira alan devlet 8 lirayı çok görüyorsa evet ben de devlete 8 lirayı çok görüyorum. Alıntı:
Bu konuda size katılmıyorum. devlet vatandaşına hizmet için vardır. iş yükü getiriyor vs. diyerek devlet vatandaşına hizmetten kaçınımaz, kaçınırsa para isterse o devlet sosyal devlet değildir. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bizde saglıkta erken tanıyı istiyoruz.. ama demek istedigim sey çok uç insanlar için.. eminim yakınınızda da vardır o tip insanlar.. nasılsa beleş diyerek yapılan çook şey gördüm.. aksi insanlar da var.. aman baş agrısı baş agrısı için ugramam.. diyenler de var..
devlet hastaneleri artık eskisi gibi degil.. Bakın gittigin karşılan olaylar hep uç noktadan.. şimdi siz trabzonda olsanız.. ve kolunuz agrısa Trabzonda hangi hastanenin hangi doktoruna gitmeniz gerektigini bilirsiniz.. çevreden referanslı.. Kolum kırık dogru yavuz selime Mehmet beyin yanına.. Çocuk hasta dogru Farabiye Yakup Arslan'a.. Felçi bi yakının mı var Farabi de ki Mahmut beye.. millet artık doktorunu seçme hakkına sahip 4 yıldır.. az uyanık olacaksın saglık konusunda araştırırken ilk özel olanları degil devlet hastanesindekileri araştıracaksınız.. Sayın nun özel doktora giderken araştırarak birinden referans alarak gitmiştir.. ama aradıgı referansı devlet hastanesinden biri için alsaydı.. devlet hastanesine gidip iyi olan hiç mi hasta olan yakınınız yok yahu.. konuyu nerden nereye getirdik.. Hastanelerin kendi bütçesini oluşturması çok normal olmalı.. bakın şöyle düşünün.. sizin bu sekiz liranız devletten geçen vergiden daha mı önemli.. devletten hastaneye geçen vergi kazancını en aza indirgemek devleti diger konularda daha iyi yatırımlara sevk edecektir.. bu uygulama ile devlet hastaneleri 8 lira ile iç harcamalarını ve yogun bakım ünitesi gibi eksik ünitelerini tamamlayarak bi zamandan sonra kara geçerek devlete yük olmaktan kurtulacaktır.. Siz bu sekiz liranın nereye gidecegini düşünüyorsunuz? tamam hastaneye gitti hastane ne yapacak diye düşünüyorsunuz bu sekiz liraları? tek sorum bu? bu soruya göre sizi başka yerlere ulaştırmayı deneyecegim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|