AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 04-11-2010, 23:31   #1
Kullanıcı Adı
vaktileyl
Standart Mustafa İslamoğlu
İslam’a hizmet, ateşten gömleği giymektir.
Pasif ve zayıfsanız çok rahatsınızdır.
Karışan, müdahale eden olmaz.
Başınız dik ve cesurca hız almaya başlarsanız çıktığınız yolda, işte o zaman sizi enkaza çevirmek için buldozerin kontak anahtarını çevirirler.
Start verilmiştir artık sizin için.

''Rachel cesareti'' yoksa sizde, o buldozer durmaz!

...
Avrupa’da icra ettiği ‘’Ribat’’ kamplarından birine katılmıştım.
3 gün boyunca takip ettim O’nu.
5 vakit namazlarda ve eğitim içerikli sohbetlerinde tanımaya çalıştım.
Sıcak, içten ve samimi bir tarza sahipti.
Sohbet etmiyor sanki satranç oynuyordu kürsüde.
30 hamle sonrasını düşünerek hamle yapan satranç oyuncusu gibi seçiyordu kelimelerini.
Sözündeki estetikte zeka vardı, emek vardı belli.

...
Yıllarca izledim Mustafa İslamoğlu’nu.
Okudum!
Dinledim!
Neredeyse tüm şiirlerini ezbere bilirim, hakkındaki ‘’iğrenç’’ iddiaları çok önceden bildiğim gibi.

...
Akl-ı Selim olmayan her insanın duyduğunda ürpereceği cinsten iğrenç ötesi şeyler söyleniyordu ardından, söylenmekle kalmıyor yazılıyor, belgelenmeye çalışılıyordu.

Dün ‘’umudunu bağladığı ağaca ceza verdikleri’’ gibi bugün de ‘’umudunu bağladığı hizmetlerini’’ cezalandırmak istiyorlardı İslamoğlu’nun.
O ağaca cezayı verenlere” karşı, kürsüden yaptığı konuşmayı izledim.
Ne yapsın dı?
Varı yoğu neyse onunla savunacaktı kendisini; tankla, tüfekle değil ya, elinde olan tek imkan olan kürsüyle, kürsüden. Ustası olduğu sözle!

...

Mustafa İslamoğlu bu topraklarda yetişen son 50 yılın en seçkin fikir ve eylem adamlarındandır.
Hakkında ortaya atılan ve tekrar gündeme getirilmeye çalışılan iddialar mü’min yüreklerde hiç bir etki yapmamıştır ve yapmayacaktır.
Kerameti istikameti olan, özü sözü bir olan alimin giydiği gömleğin ardından yırtılması kadar normal hiç bir şey yoktur.
Anormal olan o gömleğe el atanların sözlerine değer vermektir.

'Uslanmaz bir mordeniz olan' İslamoğlu’nun devasa dalgaları, hizmet gemisine saldırı yapan zinde korsanları yutmaya muktedirdir.
Sen 'Yakub gözünü ötelere' dik üstad, burnuna gelen iğrenç kokular seni Yusuf’un kokusundan alıkoymasın.

Seni ve hizmetlerini zincire vurmak isteyenlere şunu hatırlatırım ki; İslamoğlu, zaten zincire vurulmuştur.
O’nu ne 'çöllere atmaya' nede gönlü 'taş kesilmiş şehirlere' olmadığı şekilde lanse etmeye çalışmayın, yutturamazssınız, iftiralarınız tutmaz ve tutmamıştır.

İslamoğlu’nun zinciri, 'müebbettir'!
Zinde ve kinde güçler size sesleniyorum: ''siz bunu anlayamassınız ve amaçladığınız şeyi başaramazssınız...''

Bilal AKSA

vaktileyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)