![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
hep izlettiriyon be sende..zaten izleyecek zamanımız olsa bissürü şey var..eğer senin anlatacak bi şeyin yoksa başkalarından medet umma boşuna.. sen anlamışolsan bunları izlettirmeden anlatıverirdin .. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() İslam'a en uygun sistem diye bişey yoktur.Çünkü İslam başlı başlına bir sistemdir.
Komünizm'in felsefi temelini materyalizm oluşturur.Materyalizm yani maddecilik.Materyalizm Yaratıcı fikrine karşıdır.Din olgusunu idealist bir fikir sayar.İşte bu sebeple İslam'a aykırıdır. Ekonomik olarakta Komünizm'de ortak mülkiyet vardır.İslam'da ise özel mülkiyet vardır ve temel hak olarak görülür. İslam'da ticaret ve bundan elde edilen kar vardır.Komünizm ve sosyalizmde bunlar yoktur. 'Rızkın 10'da 9'u ticarettedir.'' diyen yine Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'dir. Ayrıca Zuhruf Suresi 32.Ayete bakmakta bir fayda vardır. "Rabbinin rahmetini onlar mı bölüştürüyorlar? Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında biz paylaştırdık. Ve onların kimini kimine derecelerle üstün kıldık ki, bazısı bazısını tutup çalıştırsın. Rabbinin rahmeti, onların derleyip topladıklarından daha hayırlıdır. " Bunu sosyalizm ile nasıl bağdaştıracaksınız? Faize karşı olmak gibi konuları öne sürerek sosyalizm ile İslam uyuşuyormuş gibi göstermek yanlıştır. Kapitalizm ve Sosyalizm'in birbirinden farkı yoktur.İkisi de Batı'nın kendi gelişim süreçleri içinde ortaya çıkmış sistemlerdir.Bunlar Batılıların olsun. Bize İslam yeter. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() onu başka bir konu baslıgı altına yazıcaktım ama yanlıslıkla oldu galiba.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Hayatında eline aç kere Kur'an-ı Kerim aldında okudun? buraya gelip o uygundur bu uygundur gibi kelimleer sarf edebiliyorsun. Seni daha önce ikaz etmiştim saçma sapan fikirlerine Din konusu katma diye. Novek açık söylüyorum bir daha ki eleştirim sana çok sert olacak...
|
|
![]() |
![]() |
#35 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() cevabını verdim zaten alttaki yazıyı oku cevap ver; Komünizmin ve materyalizmin din düşmanlığı, Bolşevik ihtilali ve sonrasında tüm şiddetiyle kendini gösterdi. Kilise ve camiler yıkıldı, "yeni sosyalist toplumun" dışına itilen toplumsal kategoriler arasında din adamları da önemli bir yer tutuyordu. Toplumun büyük çoğunluğu dindar olmasına rağmen, insanların ibadetlerini yerine getirmeleri engelleniyordu. Hıristiyanların kiliseye gittikleri pazar gününü devreden çıkarmak için ortak tatil günü kavramı kaldırıldı. Herkes beş gün çalışacak, herhangi bir gün tatil yapacaktı. Komünistler, bu önlemin "dinin kökünü kazımaya yönelik savaşı kolaylaştıracağını" düşünüyorlardı.95 Bu uygulamaların ardından, 1928 ile 1930 yıllarında din adamlarının ödedikleri vergi on kat artırıldı, yiyecek karneleri ellerinden alındı, tüm sağlık hizmetlerinden mahrum edilmeleri demek olan medeni haklarından yoksun bırakıldılar, sık sık tutuklandılar, yerlerinden edildiler, sürgüne gönderildiler. 1936 yılına gelindiğinde camilerin % 65'i, kiliselerin % 70'i yakılıp yıkılmıştı. Yazının Tamamı için tıklayınız |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Alıntı:
peki bu sözüm ona "ibadet engelleme", Sosyalist bulgaristanda neden yoktu nedne kiliseler vardı. şimdi bana turklere yaptıkları zulumleri anlatma onu bulgarlar sosyalist olmasalarda yapacaktı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() e o zaman sen de bana amerikanın aptıgı seyleri sallama (: sosyalist olsalar da japonya'ya atom bombası atacaklardı (:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Yazık gerçekten çok yazık.Allah ın emrettiği bir şeyi eğer bir insan gerçekten inanıyorsa değil 50 derece kaç derece olursa olsun ya da ne olursa olsun yapar.İnanç meseleleri sizin algıladığınız kadar basit meseleler değil.Her türlü zorluğa rağmen, ölüme rağmen inançları peşinde koşanlardır cennete girecek olanlar.Allah sizi ıslah etsin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Alıntı:
![]() İslam'da çarşaf yokmuş Arabistan'ın 50 derece sıcağın da çarşaf giyen Sahabe hanımları bir çırpıda yalanlamak oradan bilgisayar başından kolay geliyor galiba..! Çarşaf ayetini açıklayan 300 bin Tefsir alimini hiçe saymakta oradan kolay geliyor sanırım... Ne bir bilgi var,ne bir araştırma var tamamen ezberletilmiş aynı plakları çalıp duruyorsunuz..! Şu mantığa bakın o zaman Arabistan da ki mini etek giysin Sibirya da ki üzerine yorgan geçirsin.. ![]() Yani başkası hadi neyse de Komünistim deyipte burda Dini konular da ahkam kesmeye çalışman komediden başka bir şey değil ![]() Zaten çarşaf giyenler'de senin kadar engin bilgi sahibi değil kendilerine sıcakta eziyet etmek için giyiyordu..! Sallamadan önce bir daha düşün Gomünist ![]() Birde şunu ekleyeyim sanki çarşaf dendiği zaman adama Eski moğların kışlık elbisesinden bahsediyormuşuz izlenimi veriyor sanırım.. ![]() Bir defa çok bol olduğu için daha çok hava alıp serinleten bir kıyafettir... Kışlığı olduğu gibi yazlığı da mevcuttur tıpkı kullandığınız pantolon,pardesü vs..de olduğu gibi bu kadar basit bir açıklama da yaptırdın ya helal olsun ![]() Konu depare tarafından (04-19-2010 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|