AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-24-2010, 10:04   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Mevlana'lı reklam tartışma yarattı
Yeniden Doğuş Çay'ın yüzü olan Sinan Çetin'in çektiği son reklam filmi tepki gördü.





Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Mevlana'nın 7 öğüdünün seslendirilip, semazenlerin sema gösterisi yaptığı reklam filminde dini değer ve sembollerin, ticari amaçlı kullanılmasının uygun olmadığını söyledi. Mevlana'nın sözlerinin çay firmasının satışlarını artırmak için kullanıldığını belirten Dinç, şöyle konuştu:
“Mevlana, ‘Ben Kuran'ın bendesiyim, Ben Hz. Muhammed'in yolunun tozuyum. Kim benden başka bir şey naklederse, ben ondan da uzağım. Onun söylediklerinden de uzağım' diyor. Mevlana gelecek kuşaklarda bu tip şeyleri çok önceden öngörerek böyle bir uyarıda bulunmuş. Bir başka markanın Hacı Bektaş-ı Veli'yi, bir başkasının da Yunus Emre'yi sahiplenmesini düşünemiyoruz. Sonuçta hepsi insanlığın ortak değerleri; bir dinin de sembol kişileri. Bunların sözlerinin okunup yaygınlaştırılması çalışmaları çok hoş. Ama bir belgesel olarak hazırlansaydı Sinan Çetin'e daha çok yakışırdı.”

ÇETİN: Ticaret düşmanlığı


Sinan Çetin ise “Her şeyden önce Rumi'nin adını, o şiirin varlığını birçok insana duyurduğu için reklam filmine şube başkanının teşekkür ettiğini düşünüyorum. O yüzden ona ‘Ne olursan ol, gel' diyorum” dedi. Ticaret düşmanlığının hayat düşmanlığı olduğunu söyleyen Çetin, “Böyle güzel bir şiiri dinleten bir markanın milyonlarca lirayı harcayıp hazırladığı reklam filminin sonuna kendi ismini koyma hakkı var. İnsanlar ticaret düşmanlığı yapmak yerine savaş düşmanlığı yapmalı. Çünkü ticaretin olmadığı yerde savaş olur” dedi.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-24-2010, 12:09   #2
Kullanıcı Adı
eSsra
Standart
Alıştık herşeye muhalefet olma amacına riayet etmeye..Yaygınlaştırmaya çalıştığı düşüncenin aslı ne kadar yadsınılabilir ki? Öncelikle bunu analiz etmeli tenkit edenler.Bu bana laiklik ilkesini savunan zihniyetler kadar yozlaşmış bir düşünce geldi.Nasıl ki dinin devlet işlerinden ayrılması gerektiği savunuluyor ise, ticaret amaçlı dinin kullanılır olduğunun düşünülüyor olması gibi..Her reklamda keşke böyle bir amaç güdülüp, topluma yayma inisiyatifi vuku bulsa..
eSsra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım