![]() |
#1 |
![]() Mayıs ayında açıklanıyor
![]() Hükümetten krizde zora düşen küçük ve orta boy işletmelere yeni bir destek paketi geliyor Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mayıs ayı başında KOSGEB İcra Komitesi’ni toplayacaklarını ve yeni döneme yönelik destek paketini içeren yönetmeliği çıkartacaklarını açıkladı. Ergün, yönetmelikte KOBİ’lere verilecek destekleri içeren paketlerin ve çalışma esaslarının tek tek sıralanmış olacağını, söz konusu desteklerin bir kısmının önceden beri devam edenlerin geliştirilmiş hali, bir kısmının da yeni unsurları içereceğini belirtti. KOBİ’ler eğitilecek Bakan Ergün, KOSGEB’in doğrudan doğruya kredi veren bir kuruluş olmadığını ama kredi alacak firmalara faiz desteği vererek, faizsiz kredi almalarını temin edebildiğini kaydetti. “Kriz döneminde bu yola biraz fazlaca başvuruldu” diyen Ergün, hem ihracatçılar, hem imalatçı KOBİ’ler, hem de hizmet sektörünün KOBİ kavramı içine girdiği için, esnaf ve sanatkarla ilgili kredi mekanizmalarının devreye sokulduğunu söyledi. KOSGEB’in asıl amacının, KOBİ’lerin yönetim kabiliyetini güçlendirmek olduğuna işaret eden Ergün, şöyle devam etti: “Bu yeni dönemde destek paketimizin ağırlığını, finansman dışındaki diğer alanlar oluşturacak. Ama finansmana erişimi kolaylaştıran bölüm de ayrıca işlerliğini sürdürecek. Fakat ağırlık merkezini KOBİ’lerin yönetim kabiliyetinin güçlendirilmesi oluşturacak. Yani bir işletme nasıl daha iyi yönetilebilir? KOBİ’nin sahibinin bu konuda bilgili olması icap ediyor, dünyadaki yeni gelişmeleri takip etmesi gerekiyor. Personel yönetimi konusunda, finans yönetimi konusunda, bilgi sahibi olması gerekiyor. Müşteri ilişkileri konusunda, bilgi sahibi olması gerekiyor.” vatan
![]() Konu EZEL tarafından (04-24-2010 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() O kadar pislik ile uğraş yetmiyor birde iş çevresini dengede tut ne büyük siyasi anlayış eyvaAllah.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Güzel bir adım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |