AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-25-2010, 09:10   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Lightbulb 'Tek tip askerlik' geliyor
Milli Savunma Bakanlığı, 'Tek tip askerlik'' konusunda çalışmalar yapıyor.





Başbakanlık, 'Orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaların kaldırılıp, askerlik sistemine yeni yapısal düzenlemeler getirileceğini'' açıklamıştı.

Herkes 12 ya da 15 ay askerlik yapacak

‘'Yeni yapısal düzenlemeler'' konusunun ileride tek tip askerliğe geçilmesi olduğu belirtildi. Yapılanmanın tamamlanması ile birlikle, yedek subaylık tamamen kalkacak. Herkes 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Takım komutanı ihtiyacını, yedek subaylar yerine, sözleşmeli subaylarla karşılanacak.

Yeni yapılanmanın ilk ayağı olarak 6 komando tugayına artık yedek subay ve erler alınmıyor. Bu 6 tugay tamamen subay astsubay ve uzman erbaşlardan oluştu. Böylelikle terörle mücade için, toplam 9 bin 500 kişilik profesyonel birlikler kuruldu.

Tek tip askerlik

TSK, zaman içerisinde “Profesyonel askerlik ile mecburi askerlikten oluşan bir sisteme” geçecek. Daha önce tümen-alay esasına dayalı olan kuvvet yapısı, tugay-tabur esasına çevrildi. Profesyonel ordu çalışmaları tamamlandığında, zorunlu askerlik hizmeti de tek olacak. Yedeksubaylık ve kısa dönem erlik kaldırılacak. Herkes celp dönemlerindeki ihtiyaca ve yükümlü sayısına göre, 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Yurt dışındakiler için dövizli askerlik ise devam edecek.

TSK'nın geçmiş dönem faliyetleri
TSK'daki reform çalışmalarının ilk aşaması askerlik süresinin kısaltılması ve profesyonel ordu faaliyetleri oldu. 18 aylık uzun dönem askerlik süresi 15 aya, 16 ay olan yedek subaylık süresi 12 aya, 8 ay olan kısa dönem askerlik süresi de 6 aya indirildi. Artık er ve erbaşlara bazı birliklerinde görev verilmiyor. Özel vvetler Komutanlığı, Jandarma özel harekat taburları, 5'i Kara Kuvvetleri
Komutanlığına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komando tugayları, Sabit konuşlu iç güvenlik taburları ve Destek unsurları da tamamen profesyonellerden oluşacak.


habervaktim

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-25-2010, 09:18   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
15 ay askerliğini bitirip uzman olarak kalanları artık direk özel harekata değil,komando TİM'lerine de dağıtmaya başladılar.

Benim zamanımda her TİM'e uzman gelmişti,yavaş yavaş işlemeye başladılar.

Neyseki artık dağa deneyimli askerler çıkacak.

Kısa dönemler ağlıcak gibi :=) 12 aya çıkıyor askerlikleri,uzun dönemleride düşürürler umarım 12 aya. 15 ay gerçektende çok uzun bir süre.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2010, 09:42   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Kardeşim bizden geçti artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın muhabbetine dönecek ama yaptığım için şükürler olsun ilgilenmiyorum
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2010, 11:15   #4
Kullanıcı Adı
TYH
Standart
Herkes için belli bir sürede sabitlenmesi iyi olur.Yani 10-12 ay falan olsa,ama tek bir sorun var.Ne yazık ki ülkemizde doğuda askerimiz mücadele ederken,batıda uşaklık ediyor.Buna bir çözüm getirildiği takdir de vatani görevimizi okuduğumuz okul farketmez heryerde yapmaya hazırız Sırf uzun dönem yapmamak için insanlar da artık açıköğretim fakültesini doldurmaktan da vazgeçer hem..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2010, 13:10   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
1-2 aylık eğitimle doğuya asker sürmek çok yanlış bana göre
Zaten o bölgedeki sınır karakolları ve üslerin durumları ortada birde eğitimsiz askeri bölgeye sürüyorsun şehit haberleri ard arda geliyor.
Düzenli ve iyi eğitimden geçmiş bir ordunun bölgede bulunması taraftarıyım
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım