AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-28-2010, 19:16   #1
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart İzmirde seri katil yakalandı.
Sahte robot resmi, cep telefonu ve operasyonun detayları
İzmir'de üç gün içinde üç kişiyi, kafalarına 7,65 mm. çaplı tabancayla tek kurşun sıkarak öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısı H.A. (27), yakalandığı Muğla'nın Bodrum ilçesinden getirildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusuna başlanan zanlının, ilk ifadesinde cinayetleri para için işlediğini söylediği iddia edildi.


Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar (27), bir gün sonra üniversite öğrencisi Ayse Selen Ayla (22) ve son olarak Konak ilçesinde travesti Mustafa Has'ı (30) öldüren zanlı, İzmir'den giden özel ekip ve Muğla polisinin ortak operasyonuyla Bodrum'da yakalanmıştı. Özel ekip tarafından teslim alınan H.A.'nın İzmir Asayiş Şubesi'ne getirilişi sırasında, Çevik Kuvvet ekipleri ve sivil polisler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Üzerinde çelik yelek bulunan zanlı, araçtan indirilerek emniyete girişi sırasında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Emniyet binası önünde toplanan vatandaşlar, H.A.'ya tepki gösterek, "Bizim de kardeşlerimiz, çocuklarımız var. Bunun gibileri yaşatmamak lazım." diyerek tepkilerini dile getirdi.
H.A.'nın sorgusunda. cinayetle ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, cinayet işlerken kullandığı 7,65 mm. tabancayı Bodrum'da bir restorandan çaldığı ve yaklaşık bir hafta önce İzmir'e geldiği belirtildi. Balçova'da bankacı Yaşar ve öğrenci Ayla'nın öldürüldüğü yerlere yaklaşık 300 metre mesafede bulunan evlerinde ailesiyle birlikte yaşayan zanlının, cinayetlerden sonra yürüyerek evine gittiği, öldürdüğü kişilerden gasp ettiği çantaları saklamak için de yanında torba bulundurduğu iddia edildi. İzmir polisi, cinayeti aydınlatmak için yaklaşık 350 kişilik ekiple çalıştı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, öldürülenlerin cep telefonlarının çalınması sebebiyle araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Yüzlerce cep telefonu satıcısıyla görüşen polis, son cinayetin işlendiği Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'ndaki dükkanların güvenlik kamerası kayıtlarını incelerken, polis görüp telaşlanan bir kişiden şüphelendi. Bu kişi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, telefonun satıldığı dükkana ulaştı. Telefon satıcısı, güvenlik kamerası kayıtlarındaki zanlıyı teşhis etti. Kimliğinin belirlenmesinin ardından zanlının kaçma ihtimalini değerlendiren polis, otobüs ve uçak firmalarının yolcu listelerini tek tek inceledi. Travesti Has'ı öldürdükten sonra saat 13.00'te Bodrum'a gittiğini belirleyen polis, Muğla'ya ekip gönderdi. Zanlı H:A.'nın kaldığı yer belirlenerek, İzmir ve Muğla polisince ortak operasyon düzenlendi. Zanlının üzerinde 600 lira ve 200 dolar para bulunduğu, pasaportu olmadığı belirtildi. Üzerinden ayrıca öldürdüğü kişilerle ilgili gazete haberleri de çıktığı öne sürüldü.
ROBOT RESİM BİLEREK YANLIŞ ÇİZİLDİ
İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentte paniğe yol açan seri katille ilgili yaptığı açıklamada ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Kıraç, herhangi bir görgü tanığı olmamasına rağmen zanlının rahat hareket edebilmesi için robot resmin kasten yanlış çizildiğini belirtti.
Vali Kıraç ile İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, cumartesi gecesinden itibaren kentte işlenen 3 cinayetle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Vali Kıraç, son 3-4 gündür İzmir'i ve Türkiye'yi üzen ''seri cinayetlerin'' İzmir'de yaşandığını belirterek, bu olayların hem İzmirlileri hem de kendilerini üzdüğünü ifade etti.
İlk olayın 24 Nisanda saat 23.50 sıralarında yaşandığını, cinayetlerin Esma Yaşar'ın öldürülmesiyle başladığını söyleyen Vali Kıraç, 25 Nisanda üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın saat 23.11 civarında aynı şekilde öldürüldüğünü, 27 Nisanda da Mustafa Pak'ın Fevzipaşa Bulvarı'nda katledildiğini kaydetti.
3 cinayetin ortak yanının maktullerin başlarından tek kurşunla öldürülmesi olduğunu, 3 kişinin de de aynı silahtan çıkan kurşunlarla öldürüldüğünün belirlendiğini söyleyen Vali Kıraç, ''Başlangıçta açıklayamamıştık, çekirdekte yapılan balistik incelemede aynı silahtan olduğunu tespit ettik. İlk günden itibaren polis alarmdaydı. Bütün ağırlığımızla, gece gündüz, 24 saat bütün alanları taramaya başladık. 350 civarında polisimiz özellikle bu konuyu takip etmek üzere görevlendirildi'' diye konuştu.
Cinayet zanlısının 1983 Mardin doğumlu H.A. olduğunun belirlendiğini ve Bodrum'da saat 05.45'te yakalandığını kaydeden Kıraç, zanlıyla birlikte maktullerin cep telefonlarının, suç delili silahın 13 mermisiyle ele geçirildiğini belirti.

 


Konu Seyyah tarafından (04-28-2010 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-28-2010, 19:25   #2
Kullanıcı Adı
....tuğbA.....
Standart
Hiç robot resmiyle alakası varmı ,ben benzetemedim ..
Bir bu adama bakın birde çizilen resme ...
Neyse yakalandıda millet bir manyaktan kurtuldu...
....tuğbA..... isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım