![]() |
#1 |
![]() Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl?
Yetim bir çocuğa bir şeker bile almamışken ,yediğiniz yemeklerin tadı nasıl? En güzel arabayı almak için,en güzel koltuk takımlarında oturmak için,en güzel telefonlarla anlamsız sohbetler edebilmek için,feda ettiğiniz hayatlar nasıl? Yanıbaşınıza zulümler yağarken,hayatınızda bir kez bile herhangi birşeye direnmeden,karşı çıkmadan,karılarınıza erkeklik yapmak nasıl? Gecenin en karanlık yerinde,hiç aklında yokken aslında,mazlum soydaşlarını hatırlayıp ağlamadan en azından,öylesine,işte öylesine yaşanıp heba olmuş bir hayat nasıl? Hani o kooperatiflerden aldığınız evlerinizde,ki bir gariban bile ayak basamadan,bir Tanrı misafiri ağırlamadan,ayaklarınızı uzatıp seyrettiğiniz filmler nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl? ********************************************** Yanıbaşınızda garibana haraçlar kesilirken,dayaklar atılırken,yüzünüzü çevirip gittiğiniz evinizde çocuklarınıza sarılmak nasıl? Yine yanıbaşınızda,sokak ortasında kadınlar taciz edilirken,ses çıkarmadan gidip,evde kızkardeşinize gülümsemek nasıl? Tanrı’dan esirgediğiniz secdeyi,patronlarınızın ayaklarına sermek nasıl? Sokaklarda yatan insanlar varken,arabalarınıza örttüğünüz örtüler nasıl? Birileri şehit olup,karılarına künyeleri yollanırken,sizin karılarınıza aldığınız pahalı kolyeler nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl? ******************************************* Şu alçak devrana beyaz dişlerinizi göstererek gülümsemek,memnun bir insan olabilmek, nasıl ya,nasıl!?? Hemen burnunuzun dibinde,müslümanlara tecavüz edilirken(ki müslüman olmasa da farketmez),bir kez bile en azından zalime küfretmeden yaşadığınız namuslu(!) hayat nasıl? Allah korkusundan çok,cep telefonunu kaybetme korkusunu taşımak nasıl? Çocuklarınız Amerikanlaştırılırken,İngilizleştirilirken,Araplaş tırılırken,fahişeleştirilirken,her sabah gülümseyerek uyanmak nasıl? Önce eşyaların,sonra kendinizin,sonra patronunuzun ve en sonunda da düşmanınızın kölesi olmak nasıl? Söyleyin bana ey kravatlı çağdaş köleler,bu hayat nasıl ya,nasıl..nasıl…nasıl ![]() -- Ali Kınık --
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|