05-07-2010, 19:20 | #1 |
''Stalin insanlığa karşı büyük suç işledi"
Medvedev'den tarihi çıkış, "İkinci Dünya Savaşı'nı Stalin değil, halk kazandı" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Nazi Almanyası'na karşı elde edilen zaferin diktatör Sovyet lideri Josef Stalin'e değil halka ait olduğunu söyledi. İzvestiya gazetesine 9 Mayıs Zafer Bayramı'nın 65. yılı etkinlikleri çerçevesinde bir mülakat veren Rusya lideri, Stalin'in halka karşı işlediği suçların mazur karşılanmasının mümkün olmadığını kaydetti. 1941-1945 yıllarında gerçekleşen savaşta Stalin'in rolü sıklıkla tartışılıyor. Kimi Komünist Parti taraftarları Stalin'i kahraman olarak ilan ederken, halkın büyük çoğunluğu milyonlarca insanı çalışma kamplarında ölüme mahkum eden Stalin'in yaptıklarına karşı çıkıyor. Devletin resmi duruşunun diktatör Stalin'in insanlara karşı büyük suçlar işlediği yönünde olduğunu kaydeden Medvedev, insanların kendi düşüncelerine de saygı duyulması gerektiğini belirtti. İkinci Dünya Savaşı'nın ne Stalin ne de onun generalleri tarafından kazanılmadığını kaydeden Medvedev, "Büyük Vatan Savaşı bizim halkımız tarafından kazanıldı. Halkın yaptığının yanında önemli olsalar da ne Stalin ne de onun generallerinin yaptıkları küçük kalır." dedi. "Evet, onların rolü ciddi idi." rezervi koyan Medvedev, "Büyük çabalar ortaya koyarak, kendi yaşamları pahasına halkımız savaşı kazandı." tespitinde bulundu. Bazı insanların olağanüstü kabiliyetleri ile Stalin'i büyük komutan olarak gördüklerini, bazılarının da bunu kabul etmediğini ifade eden Rusya lideri şu tespitlerde bulundu: "Burada sorun Stalin figürünü nasıl algılamalıyız? Sıcak bir duygu çağrıştırmıyor... Resmi yaklaşıma baktığımızda Stalin halkına karşı büyük suçlar işlemiştir. Sıkı çalışması, onun yönetiminde ülkenin başarılı olması, halkına karşı yaptıklarını affettiremez." İnsanların Stalin'i sevmeleri ya da nefret etmelerinin kendi düşünceleri olduğunu hatırlatan Medvedev, "Bir çok savaş gazisi ve savaş yıllarının nesli Stalin'le ilgili olumlu düşüncelere sahip olabilir. Bu sürpriz değil... Onların kendi açılarından haklı buluyorum. Herkes kendi yaklaşımı ortaya koyma hakkına sahip." şeklinde konuştu. Stalinizm tecrübesinin Rusya'da yeniden canlanma ihtimalinin olmadığını ifade eden Rusya lideri, "İnsanların kişisel düşünceleri devletin yaklaşımını etkilemez. Stalin ve diğer liderlere 90 yıllık Komünist yönetim adına saygı duyulacak yönlerden konuşabiliriz. Ancak, hiç kimse Stalinizm'in canlanmasından söz edemez. Hiç bir durumda Stalinizm'in günlük yaşantımıza dönmesi mümkün değil... Bu kesinlikle mümkün değil." ifadelerini kullandı. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-07-2010, 20:23 | #2 |
Ha ha Ha Novek duymasın Gomunistlerin ne yararı olmuş dünyaya...
Ruslar bile Stalini ve komunizmi sevmiyor... bu novek bizi rus uydusu yapmaya çalışıyor... moskof yalakası seni... |
|
05-07-2010, 20:54 | #3 |
offf moskof tayfası görmesin :D
|
|
05-07-2010, 21:29 | #4 |
ben sistemi burda savundum sahışları degil stalin hakkında fazla bilgim yok.
ama sizin yaptıgınız şahıslar ustundne sistemi baltalamak. diyelimki stalin birilerine kötülük yapmıs olsun. ee komunist manifesto ile ilgili kitaplarda insanlara zulm edin diyormu. eger şahıslar ustunden birşeyi kotuleyeceksek. usmame binladen ustunden yada taliban ustunden islamı damı kotuleyelim?? |
|
05-08-2010, 04:21 | #5 |
İnsan kusurlu yaratılmıştır.Kusurlu yaratıldığı gibi yaptığı işlerin hepsi kusursuz değildir.
Her işleri kusursuz gitmediği gibi,oluşturdukları/sahip oldukları düşüncelerde kusurludur. Kusursuz olan tek şey Allah'tır.Kusursuz Rabbimiz olduğu halde,kusurlu yaratılan insanoğlunun yaptıklarından dolayı İslamı kötülemek insanın en büyük kusurudur,hele ki bu insan ''müslümanım'' diyen biri ise. Yer yüzünde tek hakikat var o da İslam'dır.İslama teslim olmuş insanlarında elbet kusuru vardır.Bende kusurluyum mesela.Ama yaptığım yanlışlar sebebiyle,veya bir topuluğun yanlış hareketinden dolayı bunu İslama bağlamak bağnazlıktır/ahmaklıktır.Sözü dahi edilemez. Kişilerin/topluluğun kusurlarını İslama yapıştıran kişi,hele ki 'müslümanım'' diyen kişi ise ya münafıktır,ya da kafirdir,veya çocuk beynine sahip gerçeğin farkına varmamış ufaklıktır. Bu da benim kusurum,dilim fazla sivri. Kaldı ki burada tek suçlu stalin değildir elbet.O sadece bir liderdir. Onun peşinden giden belli bir topluluk var,askeriye var.Ona muhalefet olan halk,ordu,siyasi kişiler olsa tek başına bunca şeyi yapamaz elbet. Büyük bir destek va ki yüksek kesimlerde,istediği gibi at koşturabilmekte kendisi. Sadece stalin değil,k. kore diktatörü heykelini diktirip halkının heykelinin önünde eğilme mecburiyetini getirmesi gibi,sadece kendi yazdığı kitapların okutulması ve dış dünyadan bağını kesip diğer ülke kitaplarının okutulmasına karşı çıkması örneği verilebilir. Veya çin diktatörünün aynı yolu izlemesi.Heykel manyağıdır hepsi,hem kendi halkına zulüm ettikleri gibi,diğer inanç ve düşünceye sahip insanlarıda katletmişlerdir. Yapan kim ? İnsan.Sebeb olan nedir ? İnsanın oluşturduğu düşünce akımı. İnsan ve topluluklar üstünden insanın yarattığı düşünceler sorgulanıp suçlanabilir,kusurlu insan kusurlu düşüncelerin doğmasına sebeb olur. Kimi kusurlar tatlıdır,kimileri acımasızdır.Komünizm de acımasız bir düşüncedir. Konu Hüdaverdi tarafından (05-08-2010 Saat 04:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
05-08-2010, 10:18 | #6 | |
Alıntı:
2: Müslümanlar Talibanı tasvip etmiyorki sadece istisnalar var ama komunizmde Stalinin yeri istisna değildir ... |
||
05-08-2010, 14:10 | #7 | |
Alıntı:
orda iyi okursan eger stalinin yaptıgı yanlsılardan doları sosyalizmin butun teorilerini çope atacaksak. talibanın islam adına yaptıklarınındanda islamı kotu mü gormemiz lazım diye dedim. islama kotu demedim!!!!!!!! |
||
05-08-2010, 14:11 | #8 | |
Alıntı:
talibanıda oyle usameyide oyle (islamcılar) Konu novek tarafından (05-08-2010 Saat 14:15 ) değiştirilmiştir.. |
||
05-08-2010, 14:16 | #9 |
İslamcılık ne demek
Böyle bir tasviri kabul etmiyorum... Tanıdığım bütün komunistlerin merhamet duygusu körelmiştir... sistemi savunmakmış... sen komunizmin ne olduğunu bilmiyorsun ki savunuyorsun...!!! |
|
05-08-2010, 14:43 | #10 |
eger şahıslar ustunden birşeyi kotuleyeceksek.
usmame binladen ustunden yada taliban ustunden islamı damı kotuleyelim?? Cevabım bunaydı,genel bir cevap verdim kardeşim. Ve bağnazlığına devam etmektesin.Hareketlerine dikkat etmeni öneririm. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|