AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 05-16-2010, 06:26   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Exclamation Arıdan korkan parfüm sıkmasın!
Arıdan korkan parfüm sıkmasın!
Yaz sıcaklarının yavaş yavaş kendisini hissettirdiği şu günlerde arı sokma vakaları da artış göstermeye başladı.

Arılardan korunmanın yollarını anlatan Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi (OSM) Hastanesi Gögüs Hastalıkları Allerji Ünite Sorumlusu Doç. Dr. Erkan Ceylan, ilginç bir noktaya dikkat çekti. Güzel koruların arıların toplanmasını teşvik ettiğini vurgulayan Ceylan, "Parfüm kullanmayın." dedi. Ceylan'ın diğer önerileri ise şunlar: "Arıların bulunabileceği yerlerde uzun kollu gömlek ve pantolon tercih edin. Parlak ve canlı renkte giysilerden kaçının. Açıkta yemek bırakmayın. Bahçe işlerini eldivenle yapın. Arabanıza bindiğinizde arı olmadığından emin olun." FETHİ ALTUN ŞANLIURFA, CİHAN ZAMAN

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-16-2010, 22:59   #2
Kullanıcı Adı
isimsiz
Arıdan korkan değil ALLAH tan korkan parfüm sıkıp dışarıda dolaşıp namahremlerin dikkatini çekip günaha girmesin. Arıya ne hacet
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2010, 23:05   #3
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
..ilginç =/ çiçek kokulu parfümler hele
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 00:28   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arıdan korkan değil ALLAH tan korkan parfüm sıkıp dışarıda dolaşıp namahremlerin dikkatini çekip günaha girmesin. Arıya ne hacet
Saçma, benim sıktığım kokuda acayip yayılıyor, şimdi ben Haşa Allah'tan korkmuyormuyum? sorumsuzca yazılan bir yorum gibime geliyor.
Alt 05-17-2010, 00:49   #5
Kullanıcı Adı
isimsiz
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçma, benim sıktığım kokuda acayip yayılıyor, şimdi ben Haşa Allah'tan korkmuyormuyum? sorumsuzca yazılan bir yorum gibime geliyor.

eğer o yayılan koku size haram olan birinin dikkatini çekiyorsa günaha girmiş oluyorsunuz.

birde işin alkol boyutu var parfümlerde alkol bulunur. (istisnalar hariç) parfüm üstünüzdeykende namaz kılamazsınız yani çünkü islamda alkol necasete girer.

bana inanmıyorsanız gidin hocalara sorun tabiki itikadı tam olan hocalara zamane hocalarına değil.

o zaman anlarsınız kimin sorumlu kimin sorumsuz olduğunu. SAYGILARIMLA...

Konu isimsiz tarafından (05-17-2010 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-17-2010, 02:49   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eğer o yayılan koku size haram olan birinin dikkatini çekiyorsa günaha girmiş oluyorsunuz.

birde işin alkol boyutu var parfümlerde alkol bulunur. (istisnalar hariç) parfüm üstünüzdeykende namaz kılamazsınız yani çünkü islamda alkol necasete girer.

bana inanmıyorsanız gidin hocalara sorun tabiki itikadı tam olan hocalara zamane hocalarına değil.

o zaman anlarsınız kimin sorumlu kimin sorumsuz olduğunu. SAYGILARIMLA...
Kusura bakmayın ama bu havalarda ter kokup cemaatin arasına girmek mi iyidir? Lütfen bana halk dilinde hacı yağı diye hitap edilen kokuları örnek vermeyin. Seçtiğim kokularda alkole dikkat ettiğim kesin, ama siz genelleme yapınca ister istemez bizde bunun içine dahil oluyoruz, yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Alt 05-17-2010, 03:13   #7
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Parfümle namaz kılınmaz ifadesi biraz şaibelidir aslında..
Direk namaz kılamazsın demek yanlış..
Sarhoşluk veren herşey haramdır dediğimize göre sarhoşluk vermesi için evvela kana karışması şart..
Parfümde böyle bir durum yok.
Üstelik parfümlerin içersin de bulunan alkol denatüre alkoldür...
Alkollerde tepkimeye oldukça yatkın maddeler..
Parfüm pek çok maddeyi barındıran bir karışım olduğuna göre ,
İçersin de alkolün saf olarak kalması pek mümkün değil..
Zaten din adamları da bu konuda farklı görüşlere sahipler..

Ama ben de çok dikkat çekici ağır kokular sürülmemesi taraftarıyım..
Bi bayan olarak bayanların sıktığı parfümler benim bile dikkatimi çeker...
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2010, 23:36   #8
Kullanıcı Adı
isimsiz
Arkadaşlar hani bir toplu taşıma aracına binince bazları bir biner araca binmesiyle arabanın içinin parfüme boğulması bir olur içinizden parfüm şişesine mi düşmüş bu kız (veya erkek) dersiniz. arıların duyacağı kadar koku sürmekte böyle birşey olsa gerek diye düşünüp espiriliyle karışık bir cevap vermek istedim amacım kimseyi kırmak değildi. SAYGILARIMLA...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)