![]() |
#1 |
![]() Peçe yasağına iki adım kaldı Fransa'da Bakanlar Kurulu peçeli çarşafı yasaklayan tasarıyı kabul etti. Fransa'da Bakanlar Kurulu ![]() Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ![]() ![]() ![]() Cumhurbaşkanı adına yapılan yazılı açıklamada ![]() ![]() ![]() Danıştay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önümüzdeki ay meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısında açıkça peçeli çarşaf ifadesi yer almayacak. Bunun yerine ![]() Tasarı ![]() Bu giysilerin giyilmesi için baskı yapanlar hakkında da ![]() Tasarının meclisten sonra Senatoda da kabul edilerek eylül ayının ortalarında yasallaşma bekleniyor. Peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasa tasarısının yumuşatılması için muhalefetteki Sosyalist Parti de bir yasa teklifi sunmuştu. Yasağın sınırının daraltılmasını isteyen Sosyalist Parti ![]() ![]() ![]() A.A.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Fransız yobazlarından ancak bu beklenirdi zaten.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Peçe konusunda bende Fransızlar gibi düşünüyorum
Bir ara abdülhamit de buna benzer bir uygulama yapmış sanırım İnsanların yüzleri belli olmalı.. İnsan yani bayanlar yüzünü gösterirse GÜNAHA GİRMEZ Bunu anlatmak geerk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
İnsanların tercihlerine saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Ancak tercih diyerek de insanlara bazı şeyler dayatılmamalı Peçe insanın kimliğini gizleyen karmaşık ve muamma bir durum Bir duruşma salonuna alınmak istenen peçeli bir bayan Yada nüfus cüzdanını yenilemek isteyen peçeli bir bayan veya daha onlarca başlık Ki bunlar müslüman toplum da değil Hani müslüman toplum peçeye karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olabilir ama gayrimüslimler peçe yasağı için mantıklı bir çok neden önesürebilir |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() isteyen istedigini giyebilmelidir.. isteyen pece giysin, isteyen carsaf giysin, isteyen burkan, isteyen mini etek, isteyen dekolte...
sonucta kisilerin genel tercihidir tabiki sunuda gözardi etmemek gerekir eger giydimiz giysiler yasadigimiz topluma ters geliyorsa ister istemez bir yaptirim olabiliyor.. evet pece yasagina hayir diyelim ama birde su acidan bakalim bir mini etekli iranda veya suudi arabistanda nasil karsilanir!.. kaldiki fransa gayrimüslim bir ülke ve basörtüsü yasagi yok o halde onlardan bazi konularda sinirsiz özgürlük beklemek bence biraz abarti olur.. ancak sunuda kabul edelim bazi seyleri zamana birakirsak sorun ortadan kalkiyor mesela bakiniz basörtüsü artik avrupada kabul gördü basörtülü milletvekilleri bile var ve yasadigim ülke dahil bir cok avrupa ülkelerinde her platformda basörtülü bayanlari görmek mümkün.. Müslüman ülke olan türkiye de bile yasak olan basörtüsü konusunda ilimli davranan avrupa ülkelerine burka, pece gibi konularda pek fazla kizamiyorum.. ancak bana sorsaniz birey istedigini giyebilmelidir ancak benim fikirlerim beni baglar sonucta kurallari belirleyen devletlerdir ve kuralsiz bir devlette düsünülemez! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
haberi okursanız KAMUYA AÇIK YERLERDE diyor... Duruşma salonu vs. değil. İkincisi dayatma tam olarak işte budur, sen şu giysiyi kullanamazsın demek dayatmanın hasıdır. Onların müslüman toplum olup olmaması beni ilgilendirmiyor beni yapılan dayatma ve zorbalık ilgilendiriyor. Müslüman toplum olmamaları onlara dayatma ve zorbalık hakkı vermez. onlar gayri müslüm bir çok neden öne sürebilir demişsin, ama bir önceki yazında ben de fransızlar gibi düşünüyorum diyen sensin. buyur sen mantıklı bir şeyler öne sür o zaman. Kamuya açık her yerde çarşafın ne sakıncası, mahzuru vs.vs. var? Mesela insanların yüzleri belli olmalı demişsin önceki yazında. Niye? sokakta yürüyen bir kadının yüzünden sana ne bana ne? Bizi ne ilgilendirir? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ya çarşafın altındaki erkekse yada kötü niyetli birisiyse kimligini gizlemek isteyen fransayı tebrik ediyorum dogru bir karar
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Alıntı:
Çarşafın altındaki erkekse... Peki eşcinselleri de yasaklasınlar o zaman!!! Kadın kılığı altında erkekler var, ne diyeceksiniz? kötü niyetli biriyse ![]() Çarşafsız gezenler kötü niyetli olamaz mı? Niyet okuyan makine mi icat edeceksiniz bu durumda? Alıntı:
Suudi arabistan islami bir yönetimle yönetilen bir ülke değil bunu belirtelim. İslami kurallara göre yönetilen bir ülkede dinin bu konudaki hükmü nedir bilemiyorum. onun için de yorum yapmıyorum. İslamın, İslam şeriatının bu konudaki hükmü neyse o benim başımın üstündedir. Biz laik, demokratik olduğu söylenen ülkelerden ve yönetimlerden bahsediyoruz. bu ülkelerde insanlara zorla başını açacaksın, peçeni acacaksın vs. dayatması yapılması yanlıştır. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|