AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-31-2010, 14:16   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart ''Hedefte Şeyh Salah vardı'' iddiası..
İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının arkasında başka bir nedenin daha olabileceği iddia edildi.



İsrail askerlerinin operasyonunun, gemide bulunan İsrail'deki Müslüman toplumunun önde gelen liderlerinden İslami Hareket Kuzey Şubesi Başkanı Şeyh Raed Salah'a yönelik bir suikast olabileceği öne sürüldü.

İsrail'deki Yüksek Arap İzleme Komitesi ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Salah'ın yardımcısı Kemal Hatip, "Salah'ın durumu ne olursa olsun, bu bir suikast girişimiydi. Orada dökülen kanların hepsi kutsaldır ve iki kanın birbirinden farkı yoktur. Bugün aldığımız bütün önlemler nihai değildir ve başka önlemler de alınacaktır. Bu gelişmelere bağlı" dedi.

İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debkafile sitesi, Salah'ın öldüğünü duyururken İsrail polisinin de gemiden bazı yaralıların getirildiği Chaim Sheba Sağlık Merkezi'ne geldiği ve burada yaralanan kişilerden birinin Şeyh Raed Salah olup olmadığını araştırdığı kaydedildi.

Aynı toplantıda konuşan Yüksek Arap İzleme Komitesi Başkanı Ramez Jaraisi ise İsrailli Araplar olarak olayı protesto ettiklerini söyledi. Olay için uluslar arası bir soruşturma açılmasını isteyen Jaraisi, acil bir toplantı gerçekleştirerek de genel grev kararı aldıklarını söyledi. Jaraisi, İsrailli Arapların liderlerinden açık cevap beklediklerini kaydetti.

İsrail'deki Müslüman toplumunun önde gelen liderlerinden, İslami Hareket Kuzey Şubesi Başkanı Şeyh Raed Salah, 2007'de Doğu Kudüs'teki gösterilerle ilgili yargılandığı davada bu ay başında beraat etmişti. Salah, Kudüs'ün Doğu kesimi Eski Kent'in Ağlama Duvarı tarafındaki Mağrip (Batı Faslılar) Kapısı'nda yapılan kazı çalışmalarını protesto gösterileri sırasında, 2007 yılı Şubat ayında gözaltına alınmıştı.

İsrail vatandaşı olan Salah, geçen Ocak ayında yine kazılarla ilgili 2007'deki gösteriler sırasında bir İsrailli polise saldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilmişti. Ancak hakkındaki karar halen temyizde bulunuyor.

Raed Salah, İsrail polisince çeşitli defalar gözaltına alınmış, tutuklanmış, Kudüs'e girmesi belirli sürelerle yasaklanmıştı. Salah ayrıca daha önce Hamas'a maddi destekte bulunduğu gerekçesiyle 2 yıl cezaevinde kalmıştı.

(CİHAN)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi