06-03-2010, 17:13 | #1 |
Rusya'dan açık destek
Rusya'dan açık destek
Başbakan Erdoğan Putin ile görüştü: Saldırıyı hazmetmemiz mümkün değil. Cihan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren kafileye saldırmasını hazmetmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu Başbakanı Viladamir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, görüşmede, Gazze'ye yardım götüren gemiye yönelik saldırıyla ilgili Putin'e bilgi verdi. Erdoğan, saldırıya uğrayan gemilerin uluslararası yardım kafilesi olduğunu, 32 ülkeden yaşlı genç, kadın erkek, bütün dinlerden insanın bulunduğunu ve yapılan saldırıyı hazmetmenin mümkün olmadığını söyledi. Putin de yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirdi. BM'deki tavırlarını hatırtalan Putin, yansız, şeffaf bir soruşturmadan yana olduklarını söyledi. Putin, "Önemli olanın Ortadoğu'da çatışmaya yol açılmamasına çaba göstermektir." dedi. Filistin özgürlüğünü desteklediklerini ifade eden Putin, Gazze'ye ambargonun kaldırılmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını istediklerini kaydetti. Erdoğan, İstanbul'a gelecek olan Putin ile kahvaltıda buluşmayı kararlaştırdı.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|