![]() |
#1 |
![]() ![]() İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere gerçekleştirdiği kanlı baskın sonrası gelen uluslar arası baskıların ilk önemli sonuçlarından biri Mısır'ın Gazze'ye açılan Refah sınır kapısını sürekli açık tutacağının duyurulması oldu. Saldırıyı görüşmek üzere acil toplanan Arap Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Mısır'ın Refah sınır kapısını bundan sonra sürekli olarak insani yardımlar için açık tutacağını belirtti. Ancak Mısır konuyla ilgili olarak herhangi bir resmi açıklama yapmadı. 22 üyeli Arap Birliği'nin dün akşam gerçekleşen Dışişleri Bakanları acil toplantısında Irak ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülke dışişleri, 6 ülke devlet bakanları düzeyinde katılırken, 4 ülke ise büyükelçiler düzeyinde temsil edildi. Basın toplantısında Türkiye'nin gösterdiği kararlılık ve uluslar arası camiayı harekete geçirme girişimlerine tam destek verdiklerinin altını çizen Musa, buna en güzel örneğin BM'deki ortak hareket olduğunu söyledi. Arap Birliği toplantısında İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın bir an önce kaldırılması çağrısında bulunulduğunu ifade eden Musa Gazze'ye ablukanın kaldırılması konusunu BM Güvenlik Konseyi'ne getirmeyi de planladıklarını belirtti. Açık denizdeki saldırıyı terörist bir eylem olarak değerlendiren Musa, gelişmeler konusunda Türk Başbakan ve Dışişleri bakanıyla temas halinde olduklarını ifade etti. 9 Haziran'da yapılacak Türk-Arap Forumu'na üst düzey katılım gerçekleştireceklerinin de altını çizen Musa, bu forum boyunca Filistin konusunda Türkiye ile yan yana, omuz omuza olduklarını göstereceklerini vurguladı. Gazze ve Filistin konusunun sadece Arap ya da başka bir ülkenin sorunu olmadığına da işaret eden Musa, bu konunun tüm dünyanın sorumluluğunda olduğunu, uluslar arası camia ile birlikte hareket etmek istediklerini ifade etti. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() amr musa "one minute" krizinden öncesine kadar gıcı çıkmazdı. one minute olayında Allah'tan başbakanımızla aynı tartışma içerisinde yer aldı. erdoğanın erkekliğini görünce bazı Arap liderlerden utanmıştır.
Arap birliğinin açıklamaları son derece olumlu. eskiden bırakın israili terörist ilan etmeyi, israil'i kınamak için toplanamıyorlardı bile.. çok değil daha birkaç sene önce İsrail'in, sakat, hasta felçli Filistinli Şeyh Ahmed Yasin'i tekerlekli sandalyesinde şehit ettiği zaman, 3-4 gün sonra Arap Birliğinin toplantısı vardı. O toplantı gerçekleştirilemedi. neden mi? toplantıyı gerçekleştirirlerse Şeyh Ahmet Yasin'den bahsetmeleri gerektiğini bu yüzden İsrail'in kınanması gerekebileceğini söyleyip toplantıyı iptal etmiştiler. O saldırıya en sert tepkiyi yine hükümetimiz vermişti. Başbakanımız İsrail için ilk kez "terör devleti" demişti. arapların kınayamadıkları olay için hükümetimiz israile terör devleti yakıştırmasında blunmuş bununla da yetinmeyip İsrail'e sarı kart göstermişti. bu arada Refah sınır kapısının sürekli açık tutulacağına dair Mısır'dan herhangi açıklama gelmedi. açıklamayı Amr Musa'nın yapması ilginç. Hüsnü Mübarek daha dün Refah Sınır Kapısının geçici olarak açıldığının altını çizmişti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() InsaAllah gercekten sürekli acik kalirda keyiflerine göre birden yine kapatiyoruz demezler. Bu gercekten cok kötü olur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben haberlerde böyle birşey görmedim, şaşkınım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hüsnü Mübarek denen zata fazla aldanmayın
İkiyüzlü bir siyasetçidir. Mısır halkının başına modern firavundur kendisi Sınır kapılarını israile köpeklik yapabilmek için yıllardır kapalı tutan... Milyonlarca gazzeliyi sefalete terk eden Mübarek denen La-Mübareğin ta kendisi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() İsrail'in kuklası hepsi ne yapacakları belli olmaz..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() mısırın bu kararı hiç de samimi değil,satılmışlar...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Tenimin kokusu burnundaysa, yanımda olmadığını ya biri duysa..
... İlk kez bu kadar sıkı sarıldı bir AK Partili veya AK Parti forumda yorum yapan birinin böyle erotizm kokan imzalar kullanmaması gerekir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() İsraili haklı çıkarmak, bakın karayolu açıkken mısır kapayı açıyorken denizden malzeme götürüyorlar, buna ne gerek var felan dedirtmek için fravun hüsnünün bir oyunu bu.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Sanmam açık tutcaklarını.Aksi halde gemiler Mısır'a gider ve oradan ambargo delinmeye çalışılır.israil de ambargoyu deldirmeyeceğine göre mısıra baskı yapar ve yavrusunu azarlayıp kapattırır...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|