![]() |
#11 |
![]() yaşanmış olaylar var.bir askeri için savaş açan bir ülkeden bahsediyoruz..peki siz ne bekliyordunuz?
ellerinde güllerle karşılayacaklarını mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() En azından saldırı olmadan gemiler kıyıya cekilecek ve sorgulama aşamasından sonra tekrar yurda döndürülecektir diye bekliyorduk. İsrailin bu denli haddini aşması ipi koparan son nokta oldu. Bu olayı keşke yapmasaydık diye düşünüyorlardır. Kimse Türkiye ile düşman olmak istemez. Tarihi, Stratejik, ve Coğrafi bakımdan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() vekillerin olmasi olayi tamamen siyasi boyuta tasiyacakti.. bence gitmemeleri gayet yerinde olmustur sonucta bu sivil bir insiyatifdir ve vekiller gitseydi israil olayi tamamen siyasi boyuta cekecekti..
kaldiki bu konu muallakta resmi yalanlamada gelmedi o yüzden söylentiler üzerinden yorum yapmak yanlis olur.. Birde eger vekillere israil saldirsaydi olay resmen ve alenen savas ilani olacakdi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Gülin Yıldırımkaya sordu, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan Bloomberg HT'de iddialara yanıt verdi:
Bu konuda çok dedikodular, spekülasyonlar oldu. İlk defa sizin televizyonunuzda söylüyorum; ben de gitmek istedim, o gemide ben de olmak istedim. Fakat ben o sırada Amerika’daydım, geminin kalkacağı tarih ile benim Amerika’da olduğum tarih çakıştı onun için gemi de olamadım. Ben de Mavi Marmara ile yolculuğa çıkma irademi ortaya koyarken ne hükümete, ne meclise, ne de parti genel merkezine bu konuda soru sordum. Kimse de bana git ya da gitme diye bir telkinde bulunmadı. Hükümet ya da meclis ya da başbakan bana gitme diye bir telkinde bulunmadı ama tesadüf oldu ve ben gidemedim çünkü bunun da çok dedikodusu yapılıyor. Eğer bana böyle bir telkinde bulunulmadıysa eminim diğer milletvekili arkadaşlara da bulunulmamıştır. Ama git de demediler, gitme de demediler. Çünkü bu bireysel bir girişim, bir sivil inisiyatif burada hükümetin ya da partinin müdahalesi olmamalıdır. Bu konuda çok spekülasyon olduğunu söylediniz. Yine bizim programımızda Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç dile getirmişti; “AK Parti’den 15 milletvekili de gemiye binecekti son anda vazgeçti, acaba ne oldu?” diye. AK Parti’den katılacak sizin bildiğiniz isimler var mıydı? Hayır, bildiğim isimler yok. Bu bir sivil hareket herkes kendi kendisine gideyim ya da gitmeyeyim diye değerlendirme yapmış olabilir. Çünkü biz daha önce Mısır’a beş altı arkadaşla beraber gittik. Biz o zaman da genel merkeze, hükümete sormadık. Kendimiz gittik. Orada da olaylar çıktı, engel oldular, taşlandık ama sonuçta arabulucu olduk gerçekten orada katkımız oldu. Şimdi burada on beş tane milletvekili gitmek istedi de, hükümet engel oldu gibi bir tavır içinde olmak, bir düşünce içinde olmak doğru değildir. Çünkü hükümet ya da parti kimseye ne engel oldu, ne teşvik etti. Bu bir sivil inisiyatifti, isteyen gidebilirdi. Ben kendim gitmek arzusunu beyan ettim, benim gitmek istediğimi bütün dünya biliyor. Ama gidemedim. Başka arkadaşların gitmek isteyip istemediklerine dair herhangi bir malumattım söz konusu değil. Bu konuda kim spekülasyon yapıyorsa yanlış yapıyor. Kimmiş bu on beş milletvekili? Bak bir tanesi benim ben söylüyorum, diğer arkadaşlara sordular mı, sormadılar mı? Var mı gerçekten on beş tane milletvekili onu bilmiyorum. Bakın ben samimi söyleyeyim bu yolculuğa katılacak on beş milletvekili yoktur. En fazla üç beş arkadaş bunu gönlünden geçirmiştir. Yani on beş diye bir rakam olacağına ihtimal vermiyorum. Gitmeyi düşünenlerde daha önce Mısır’a gitmiş arkadaşlar olabilir. Bunu da kendilerine sormak gerekir. Gitmek isteyen arkadaşlar varsa da meclis çalışmalarından dolayı, yoğun gündemden dolayı gidememiş olabilirler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Bu karar çok yerinde olmuştur...
Aksi taktirde onarılması güç sorunlar ile boğuşur olacaktık.. Siyasi bir dehanın aklı ile bu karardan dönülmüştür ... İçinde büyük hikmetleri var... Ak parti iktidarından kurtulmak isteyen bütün cevrelerin ortağı olduğu israil'in tezgahına gelecektik. Hamd olsun olmadı.. Mevlam oyunlarına maruz bırakmadı bizi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() bunula ilgi bir komplo teorisi okudum ki rabbim fırsat vermesin diyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Karayolu ile gidildiginde giden vekil olmus muydu?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|