06-14-2010, 03:03 | #1 |
Starda Muhteşem Bir Hakan Albayrak Röportajı
Gazze’ye giden Mavi Marmara yardım gemisindeki sivillerden biri de ünlü gazeteci Hakan Albayrak’tı. Aynı zamanda İHH kadrosunda da yer alan Hakan Albayrak, olayların birebir muhatabı ve konusuna hakim bir dış politika yazarı olarak bundan sonraki süreci Star Pazar’a yorumladı
• Gazze filosunun yola çıkışı, İsrail saldırısı ve nihayet sizlerin geri dönüşünüzle tamamlanan süreç, tarihsel ya da aktüel olarak ne anlama geliyor? H.A:Siyonist emperyalizmin surunda bir gediğin açıldığı anlamına geliyor. ---------------------------------------------------------- • Gazze gönüllülerinden dokuzu şehit oldu. İsrail ordusuyla barışçı siviller arasında bir savaş var, durum onu gösteriyor. Bu savaş yeni mi başladı, bitti mi, nedir? H.A:Bu savaş hep vardı ama bizim bu savaşa bedenen dahil olmamız yeni bir şey. Şehitlerimizin kanı Filistin kanına karıştı. Filistin ile din kardeşi olmanın yanı sıra kan kardeşi olduk. Daha doğrusu, geçmişteki kan kardeşliğimiz tazelendi. ----------------------------------------------------------- • Bizler Gazze yolcularının öldürüldüğünü duyunca sizin de hayatınızdan endişe ettik. Aileniz, arkadaşlarınız bu süreçte neler yaşadı, döndüğünüzde neler oldu? H.A:Üzerimize ateş açtılar ve vadesi dolanlar şehit düştü. Saldırı sırasında yanımda arkadaşım Eyüp Gökhan ve kardeşim Sinan vardı. Onlara da bir şey olmadı. Takdir-i ilahi. Aileler ve arkadaşlar dehşet içindeydi tabii. Ama dehşete yenik düşmediler ve Mavi Marmara’nın mücadelesine bulundukları yerlerden katkılarda bulundular. --------------------------------------------------------- • Türkiye’de yapılan protestolardan ve siyasi çalışmalardan haberiniz oldu mu? Dönüşte, tüm memleketin sizin için seferber olduğunu görünce neler hissettiniz? H.A:Tahmin ediyorduk ama Tel-Aviv Havaalanı’nda İstanbul uçağına binene kadar doğru dürüst bir bilgimiz yoktu. Uçakta gazeteleri okuduk ve Türkiye’nin, bütün İslam dünyasının bizimle beraber Mavi Marmara’da olduğunu gördük. ‘Elhamdülillah’ dedik. ---------------------------------------------------------- • Tüm dünya ilk defa İsrail’e çok net, kesin ve sert tepki gösterdi. Gazze yolculuğunun böylesine büyük bir etki uyandıracağını tahmin ediyor muydunuz? H.A:Hissediyordum. ---------------------------------------------------------- • Kardeşiniz ünlü aktör Sinan Albayrak da sizinle birlikte gemideydi. Sinan Bey’in katılımı ve olaylara tepkisi nasıldı? H.A:Aslan gibiydi. ---------------------------------------------------------- • Gerçekten İsrail askeri korkuyor muydu peki? H.A:Protesto gösterilerinde polise sopalarla saldırılır, polisin kafasına kaldırım taşı atılır, molotof kokteyli bile atılır ama polis kalabalığı makineli tüfeklerle tarayıp dokuz kişiyi öldürmez. Biz, İstanbul veya Atina sokaklarında polise gösterilen direniş kadar bile direniş göstermedik ama İsrail’in en seçkin komandoları öyle korktular ki hemen gerçek silahlara sarıldı ve üzerimize gerçek mermiler yağdırdılar. Korkudan öldürmeselerdi korkudan öleceklerdi. ---------------------------------------------------------- GOOGLE’A BAKAMAMIŞLAR • MOSSAD ve diğer İsrail gizli servislerinin olağanüstü teknolojiye sahip, erişilmez profesyoneller olduğunu sanıyorduk. Ne diyorsunuz? H.A:Beni başbakanın akrabası zannediyorlardı. Google’da ufak bir araştırmayla gerçeği öğrenebilirlerdi. Hesap et. ---------------------------------------------------------- • İsrail yönetiminin geleceğe yönelik projeksiyonları, çok gelişkin bir diplomasi yeteneği filan yok muymuş? Haaretz gazetesi, manşetinden, İsrail yönetimini aptal ilan etti? H.A:İlkel bir kabile devletinden rafine davranışlar bekleyemezsiniz. ---------------------------------------------------------- • Başbakan’ın İsrail’e “Siz nasıl ki katliamların arkasındaysanız biz de barışın arkasındayız” ve ‘Bunun bedeli ağır olur’ gibi sözlerini, hükümetin bu süreçte gösterdiği genel tavrı nasıl değerlendiriyorsunuz? H.A:Türkiye devleşti. ---------------------------------------------------------- • Bir yazar için fazla mı aktifsiniz? Afrika’dan Güney Amerika’ya, Bosna’dan Pakistan’a çok sayıda ülkeye koşuyorsunuz... H.A:Bir Müslüman olarak yeterince aktif değilsiniz derseniz daha doğru olur. ---------------------------------------------------------- • İHH ile aranızdaki bağ nedir? H.A:İHH gönüllüsüyüm ben de. İHH tabii ki iyiliği ifade ediyor. ---------------------------------------------------------- • “İsrail’le askeri ve ekonomik ilişkilerimizi bozamayız, İsrail bir Batı ülkesidir” diyenlere bir cevabınız var mı? H.A:Allah müstahaklarını versin. ---------------------------------------------------------- • Gemiden yazdığınız son yazıda “Yeni bir dünyanın şekillenmekte olduğunu ve Cenâb-ı Hakk’ın bizi büyük bir devrimde enstrüman olarak kullandığını iliklerime kadar hissediyorum” dediniz. Şimdi ne söyleyeceksiniz? H.A:Öyle oldu işte. Yeni bir dünyaya uyandık hep beraber. Bütün İslam dünyası ve dahi Atina sokakları, Barcelona sokakları, New York sokakları Mavi Marmara oldu. ---------------------------------------------------------- • Ekşi Sözlük’te bir yazar, hakkınızda “Onun inandığı, benim inanmadığım Allah’ın en büyük yar ve yardımcısı olacağını bildiğim güzel insan” diyor sizin için. Gazze filosuna, İslamcıların dışında da büyük bir destek geldi. Yeni bir toplumsal ve siyasi ittifak mı kuruluyor? H.A:Vicdan vicdandır. Mazlum kanı vicdanları birleştirir.
Konu Hüdaverdi tarafından (06-14-2010 Saat 05:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-14-2010, 05:48 | #2 |
Kısa ama çok açık cevaplar vermiş.Bu adamı önceden seviyordum,imdi bir başka seviyorum.
Kardeşiyle geminin üst tarafında baya mücadle vermiş.Allahtan bir şey olmamış.Daha çok yazacağı yazılar var inşallah. |
|
06-14-2010, 14:59 | #3 |
• Bir yazar için fazla mı aktifsiniz? Afrika’dan Güney Amerika’ya, Bosna’dan Pakistan’a çok sayıda ülkeye koşuyorsunuz...
H.A:Bir Müslüman olarak yeterince aktif değilsiniz derseniz daha doğru olur. ---------------------------------------------------------------- muhteşem bir cevap.... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|